דני בן שמחון, פעיל חברתי, אמן יוצר ומנהלה של תערוכת לחם ושושנים השנתית במשך למעלה מעשור, פתח את המפגש בהסבר על אופי המקום והפוטנציאל הגלום בו. בן שמחון תאר את הגלריה החדשה כהמשכיות של תערוכת לחם ושושנים שמאז 2005, מציגה למכירה מדי שנה יצירות אמנות של מאות אמנים/יות יהודים וערבים. הגלריה שכנה עד לאחרונה במשרד המשותף של 'מען – ארגון עובדים' ו'סינדיאנת הגליל' בתל אביב (רחוב העליה) והיתה חלק בלתי נפרד ממנו. לאחר שהעמותות הפכו ל"ירוקות", ללא נייר, התייתר הצורך במשרד גדול, והמיזם האמנותי הישן-חדש עבר לבית חדש.
דני סיפר על ההחלטה לקיים את התערוכה בצל האסון הנורא של ה-7 באוקטובר שהעלה מחדש את הפילוג בין החברה הערבית לחברה היהודית. "החלטנו לא להירתע, ובחודש מרץ, לציון יום האשה הבינלאומי, העלינו את התערוכה בהשתתפות של מעל 350 אמניות ואמנים יהודים וערבים, מתוך אמונה שוויתור על מאבק למען חיים משותפים ושוויון יהיה הפרס הגדול ביותר לקיצוניות הדתית משני הצדדים. הפעילות של מען וסינדיאנה לא פסקה בכל אותה תקופה בקרב עובדים ישראלים וגם פלסטינים, וזה נותן לנו את הכוח להעביר את הניסיון הזה לתוך תחום האמנות, אולי כהוכחה שכן ניתן לחיות אחרת."
בן שמחון הזכיר לקהל שכל ההכנסות ממכירת העבודות מוקדשות לפרויקט "נשים, עבודה וקיימות", שבמסגרתו הצליח ארגון מען בשני העשורים האחרונים לסייע לכ-4,500 נשים ערביות להשיג מקום עבודה קבוע עם סיוע ותמיכה איגוד מקצועית בנוסף לקורסים ופעילויות לקידום כישורי חיים, העצמה ופעילות משותפת, יהודית ערבית.
בנוסף לתערוכה הראשית, הגלריה תיזום מפגשים ותציג תערוכות מתחלפות של אמנים ואמניות מתוך הקהילה הגדולה שנוצרה סביב התערוכה השנתית. כל זאת, יעשה בהשראת הרוח הייחודית של "לחם ושושנים" המקשרת אמנות ועבודה באופן הדוק ואורגני ומקדמת סולידיריות וגשר בין הקהילות החיות בארץ הזאת.
דני בן שמחון: פתיחת גלריית לחם ושושנים היא קריאת תגר על הויתור על חיים משותפים
מנכ"ל מען, אסף אדיב, דיבר באירוע ההשקה על העבודה רבת השנים של ארגון מען בקידום הגנה וארגון של עובדים ישראלים ופלסטינים שאינם מיוצגים על ידי שום גוף אחר. אדיב ציין את מורי מכללות פרטיות לאמנות המאוגדים במען שעבדו במשך שנים ללא זכויות סוציאליות ואשר עבורם מהווה מען כתובת שמצליחה להבטיח שכר ותנאי עבודה הוגנים, עובדי עמותות, ועוד. לצד אלו ציין מנכ"ל מען את העבודה השיטתית והרחבה של מען בהגנה ותמיכה בזכויותיהם של העובדים הפלסטינים המועסקים בישראל ואת המאבק של מען להבטיח את חזרתם למקומות העבודה מהם הם מודרו מאז אוקטובר השחור.
אדיב אמר: "יחד אנחנו עמלים לבנות חברה פתוחה, סובלנית, אכפתית שדואגת לכולם, שמרימה את הפגועים והמנוצלים ומעודדת ומעצימה נשים. חברה בה יש מקום לכולם ושאינה פוסלת אף אחת/אחד בגלל מסורת, דת או קיצוניות לאומית. אנו מסרבים להתפכח אחרי 7 באוקטובר. לא היינו צריכים את הזוועות של חמאס כדי לדעת שהכוחות שקשורים למשטר האיראני הם סכנה לאנושות לפלסטינים עצמם, לכלל העמים הערבים ולישראלים. לא היינו צריכים 11 חודשים של מלחמה נוראה כדי להבין שדחיית הפתרון לבעיה הפלסטינית תביא אסון לשני העמים. גם כשהרוב חשב שאפשר לדחות את ההסדר המדיני או ל'נהל' את הסכסוך התעקשנו שזה שקר שיביא חורבן."
אסף אדיב – לפתוח גלריה לאמנות ופעילות חברתית בזמן מלחמה זה מעשה מהפכני
הצלם נתן כספי, נציג מפלגת "כל אזרחיה", דיבר באירוע על החשיבות של עשייה אמנותית חופשית והעלה על נס את השותפות הערבית יהודית השווה ש"כל אזרחיה" מנסה לקדם כעקרון מנחה בסיסי.
ענת וסרמן, צלמת שזו לה תערוכת היחיד הראשונה, מסבירה בראיון שהעניקה לאתר פורטפוליו: "תצלומי הסטילס ועבודת הווידיאו בתערוכה הם תוצר של מהלך ממושך, שבו אני ממקמת את עצמי עם מצלמה דיגיטלית ועדשת טלפוטו בעמדת שמירה על תל בעמק המעיינות, סמוך לקיבוץ מסילות בו גדלתי. זו עמדה שהוקמה במבצע חומה ומגדל, וממנה אני מבצעת פעולות של מעקב וצילום אחר הנופשים במעיינות שלרגלי התל. הפרויקט שהתחיל מתוך חוויה אישית כחיילת, קיבל משמעות קולקטיבית מצמררת אחרי השבעה באוקטובר. את התערוכה אני מקדישה לתצפיתניות שנרצחו באותה השבת ולאלו שנחטפו ומוחזקות בשבי."
מה קורה // ענת וסרמן - מגזין פורטפוליו
מי? ענת וסרמן, בת 31, גרה בהרצליה. אתר / אינסטגרם סטטוס זוגי? בזוגיות מופלאה עם אילון כבר עשר שנים, לפני חודשיים התחתנו לאחר שנאלצנו לדחות באוקטובר. מה בצלחת? אוהבת הכל, אבל הכי מתרגשת מגינת הירקות שלנו. בגלל שאילון עוסק בחקלאות אורגנית פיתחתי בשנים האחרונות מודעות גבוהה למזון עונתי וגידול עצמי.