דני בן שמחון: פתיחת גלריית לחם ושושנים היא קריאת תגר על הויתור על חיים משותפים

הגלריה הזו הוקמה בהמשך ישיר לגלריה שפעלה במשרדנו ברח' העלייה בחמש השנים אחרונות. הגלריה הוקמה על ידי מען – ארגון עובדים וסינדיאנת הגליל, אשר חרתו על דיגלן לפני כשלושים שנים, חתירה לחיים משותפים בין יהודים וערבים בישראל וכן מאבק למען שוויון הזדמנויות, צדק חברתי ונגד הכיבוש.

ערב טוב לכל הנמצאים ותודה שהגעתם לחנוך איתנו את הגלריה החדשה שלנו, יוזמת 'מען – ארגון עובדים' וסינדיאנת הגליל.

נמצאים איתנו אורחים ואורחות מרחבי הארץ, ביניהם חברי הנהלות מען וסינדיאנת הגליל, אוצר הגלריה חגי אולריך, אוצרת התערוכה קרן זלצר, האמנית ענת וקסמן, ועוד רבות ורבים.

הגלריה הזו הוקמה בהמשך ישיר לגלריה שפעלה במשרדנו ברח' העלייה בחמש השנים אחרונות. הגלריה הוקמה על ידי מען – ארגון עובדים וסינדיאנת הגליל, אשר חרתו על דיגלן לפני כשלושים שנים, חתירה לחיים משותפים  בין יהודים וערבים בישראל וכן מאבק למען שוויון הזדמנויות, צדק חברתי ונגד הכיבוש.

לפני כעשרים שנה יזמו שני הארגונים את פרויקט לחם ושושנים – עבודה נשים וקיימות, כפרויקט הפונה לקהילת האמנים וחובבי האמנות בישראל, לתמיכה בניסיון לקדם סולידריות בין החברות על ידי יצירת משאבים לתמיכה תעסוקתית והעצמה של נשים ערביות. מאז נערכו 18 שנים ברצף תערוכות מכירת יצירות אמנות למען הקהילה ופרויקט לחם ושושנים, בהשתתפות של מאות אמניות ואמנים מהטובים והידועים בארץ ועד לאמנים צעירים. באמצעות הכסף שאספנו מהמכירות, הצלחנו לשלב מעל 4,500 נשים ערביות בעבודה מאורגנת עם זכויות סוציאליות, פתחנו קורסים להעצמה, הכשרה מקצועית והעלאת תודעה איגוד מקצועית.

חשוב לציין, שבמהותו פרויקט לחם ושושנים הוא הרבה יותר מאשר גיוס משאבים. זוהי קריאת תגר כנגד הדעה הקדומה שאין עם מי לדבר, או שאין סיכוי לחיים משותפים. התחלנו כנגד כל הסיכויים בשנת 2005, מס' שנים אחרי האינתיפאדה השנייה, והאווירה ששלטה בציבוריות הייתה של חוסר אמון ועוינות בין שתי הקהילות. קראנו תגר על העמדה שאיבדה אמון באפשרות לחיים משותפים וגילינו שאנחנו לא לבד.

התערוכה אחרונה, בחודש מרץ 2024, התקיימה בצל האסון הנורא של ה-7 באוקטובר, שהעלה מחדש את הפילוג בין החברה הערבית לחברה היהודית. לא נרתענו לקיים את התערוכה בהשתתפות של מעל 350 אמניות ואמנים יהודים וערבים, מתוך אמונה שוויתור על מאבק למען חיים משותפים ושוויון יהיה הפרס הגדול ביותר לקיצוניות הדתית משני הצדדים. הפעילות של מען וסינדיאנה לא פסקה בכל אותה תקופה גם בקרב עובדים ישראלים וגם פלסטינים וזה נותן לנו את הכוח להעביר את הניסיון הזה לתוך תחום האמנות, אולי כהוכחה שכן ניתן לחיות אחרת.

ואכן, ההיענות שזכינו לה במהלך השנים בקרב אמניות ואמנים היתה מדהימה. התחלנו עם כמה עשרות אמנים ועם השנים הצטרפו עוד ועוד. בשנים האחרונות אנו נאלצים לצמצם את מספר האמנים המשתתפים בגלל מצוקה של מקום על הקירות, ולמרות זאת הגענו לתערוכות של 400 אמנים ואמניות שכולם שמחים לתרום לפרויקט. התרומה הזאת אינה מובנת מאליה מכיוון שבשנים האחרונות מתקיימות במרחב לא מעט תערוכות התרמה שונות. בין האמנים המשתתפים יש לא מעט שהולכים איתנו שנים רבות והפכו לשותפים לדרך, תומכים כל שנה כמעט, ביניהם ניתן למצא ידועים יותר, כמו ציבי גבע, סיגלית לנדאו, מיכל נאמן, שריף ואכד, קרים אבו שקרה ולצידם עוד רבות ורבים, ותיקים וצעירים כאחד.

ההיענות הזאת מחזקת אותנו ומחזקת את העובדות שנהנות מפירות התערוכה. אל כל תערוכה מגיעים אלפי מבקרות ומבקרים, ועשרות אלפי מתעניינים מבקרים באתר התערוכה. עם השנים עברנו תקופות שונות, ביניהן מלחמות, מגפת הקורונה ועוד. גם אם ההכנסות לא תמיד עמדו בציפיות שלנו, ההיענות של האמנים רק עלתה.

לכן היה זה אך טבעי שהחלטנו לפני כחמש שנים, בעקבות שיחה עם אמנים, ליזום צעד נוסף לקראת האמנים, ולהרחיב את תערוכת המכירה לגלריה שתציג תערוכות אישיות וקבוצתיות לאורך השנה, ובכך תפתח בית בפני אמנים צעירים, גם כאלה מהפריפריה, שלא תמיד זוכים לחלל שבו יוכלו להציג את עבודותיהם.

תודה מיוחדת על פתיחת הגלריה החדשה אנחנו חייבים לאדריכלית נורית אגמון שעיצבה את החלל בהתנדבות. תודה גדולה גם ללאה אביר, שותפה לדרך ובין היוזמות של הקמתה של הגלריה, וכמובן לאוצר הראשי של הגלריה חגי אולריך. אנחנו חייבים תודה גם לשורה של מתנדבים ומתנדבות – תומר, שרון, מיכאל ואחרים שמסייעים לבניית המקום הזה. תודה גם להנהלות סינדיאנה ומען ולמחלקת הנהלת החשבונות שלנו.

לכל אחת ואחד מאלו מגיעה תודה על התרומה והנכונות לתרום מהזמן הפנוי, המחשבה הידע והמשאבים הכספיים למען הצלחת הגלריה. אנו מאמינים שהמקום שאנו פותחים כאן בתוך מרכז תרבות ואמנות שוקק, יצליח ליצור פרופיל ייחודי שידע לקרב בין עבודה ואמנות באופן אורגני ומתמשך, שיפעל לקירוב וסולידריות בין הקהילות ברוח של חברה דמוקרטית ושוויון הזדמנויות לכל.

 

עוד

עובדים ועובדות פלסטינים

בית-הדין לעבודה חייב את חברת מיה תעשיות מזון בע"מ בפיצוי על הטרדה מינית של עובדת פלסטינית שהועסקה במפעל במישור אדומים

ביום 6.10.2024 פורסם פסק-דינו של בית הדין האזורי לעבודה בירושלים (כב' השופטת רחל בר"ג-הירשברג) בתביעה של עובדת לשעבר של מפעל "מיה תעשיות מזון בע"מ" במישור אדומים.

המשך
עובדים ועובדות פלסטינים

חבלה בעשרות מכוניות של עובדים פלסטינים בכניסה לאזור התעשייה מישור אדומים

עשרות מכוניות של פלסטינים המועסקים באזור התעשייה מישור אדומים ספגו אתמול 8.10 חבלות קשות: העובדים, הנוהגים להחנות את רכביהם בצידי הכביש בסמוך למחסום הכניסה לאזור התעשייה, מצאו את רכביהם בסיום יום העבודה עם זכוכיות מנופצות, גלגלים מנוקבים וגגות הרוסים.

המשך
פרסומים

תובענה ייצוגית נגד שירותי בריאות כללית: מעסיקה עובדים ועובדות בהעסקה עקיפה בניגוד לחוק

ביום 15.9.2024 הוגשה תובענה ייצוגית נגד שירותי בריאות כללית בטענה שהיא מעסיקה עובדות ועובדים בתפקיד נוטלי דמים באמצעות מכרז לאספקת שירותים ובניגוד לחוק. על פי כתב התביעה מדובר בהתקשרות פיקטיבית ש"אומצה על ידי כללית על מנת לחמוק מהעסקתן הישירה של התובעות…", שעה שעל פי דין הן זכאיות להיות עובדות מן המניין של כללית, ולזכות להטבות מהן נהנים עובדי כללית.

המשך
Uncategorized

"לחם ושושנים" – גלריה חדשה בתל אביב שהיא מרחב לאמנות ופעילות חברתית

שוחרי אמנות ופעילים חברתיים ופוליטיים גדשו ביום חמישי 5.9 את אירוע הפתיחה של הגלריה החדשה של "לחם ושושנים" בקריית המלאכה בדרום תל-אביב. יחד עם אירוע ההשקה של הגלריה הוצגה על קירותיה התערוכה הראשונה שהיא מארחת – תערוכת הצילומים המרתקת של האמנית ענת וסרמן "רואה יורה" שאותה אצרה קרן זלץ.

המשך
אומנות - לחם ושושנים

אסף אדיב – לפתוח גלריה לאמנות ופעילות חברתית בזמן מלחמה זה מעשה מהפכני

"לחם ושושנים" הוא יותר משם של גלריה או תערוכה. לחם ושושנים היא פרוגרמה לחיים של כבוד וסולידריות לכולם. זהו מושג שמשקף את החזון שלנו במען, שבמרכזו האפשרות של ישראלים ופלסטינים, ערבים ויהודים, נשים וגברים לכבד אחד את השני ולבנות יחד חברה, כלכלה ותרבות שייטיבו עם כולנו.

המשך
פרויקט הנשים של מען

17 דבוראיות חדשות נולדו למשפחת "דבורים לשלום"

החיוך לא מש מפניהן של 17 בוגרות הקורס לגידול דבורים של נשות המשולש. אפילו הרחש באולם הזכיר זמזום של כוורת. מאז הסתיים הקורס בחודש יוני, הספיקו הנשים להתנסות בתחזוקת הכוורות שכל אחת מהן קיבלה לביתה. טקס חלוקת תעודות הסיום התקיים ב-9 בספטמבר, במשרד ארגון העובדים "מען" בבאקה אל-גרביה בנוכחות בוגרות הקורס, הצוות המוביל של הפרויקט, וידידות פורום הנשים של מען.

המשך

אנא כתבו את שמכם המלא, טלפון ותיאור קצר של נושא הפנייה, ונציג\ה של מען יחזרו אליכם בהקדם האפשרי.

رجاءً اكتبوا اسمكم الكامل، الهاتف، ووصف قصير حول موضوع توجهكم، ومندوب عن نقابة معًا سيعاود الاتصال بكم لاحقًا








כארגון שמחויב לזכויות עובדים ללא הבדלי דת, גזע, לאום, מגדר או מקצוע - דמוקרטיה היא נשמת אפינו.
מען מתנגד בחריפות לחוקי ההפיכה המשטרית שממשלתם הקיצונית של נתניהו, לוין, בן גביר וסמוטריץ' מנסה לכפות.

ללא דמוקרטיה אין זכויות עובדים,
כשם שארגון עובדים לא יכול להתקיים תחת דיקטטורה.

רק ניצחון המחנה הדמוקרטי יאפשר לפתח דיון בשאלה הפלסטינית, ולהגיע לפתרון אלטרנטיבי לכיבוש ולאפרטהייד, תוך הבטחת זכויות אדם ואזרח לכל, ישראלים ופלסטינים כאחד. כל עוד משטר האפרטהייד מתקיים, המחנה הדמוקרטי לא יצליח להביס את הפשיסטים הישראלים. לכן מען פועל לצרף את החברה הערבית והפלסטינית למחאה.

אנו מזמינים אותך:

לצעוד איתנו בהפגנות ולבנות אלטרנטיבה איגוד מקצועית, יהודית-ערבית דמוקרטית בישראל. הצטרפו היום לקבוצת הווטסאפ השקטה שלנו "צועדות/צועדים עם מען במחאה"

להצטרף למען ולאגד עובדים במקום העבודה שלך . קראו כאן איך מתאגדים במען.

לעקוב אחרי העבודה של מען ברשתות החברתיות