תקדים היסטורי במסגרת בג"צ של המוקד להגנת הפרט וארגון העובדים מען.
עד היום התקיימה בירושלים הפרדה בין דורשי העבודה היהודים לבין הפלסטינים תושבי ירושלים המזרחית, אשר טופלו בלשכה נפרדת בוואדי גוז'.
ביום 21.6.2018 הודיעה המדינה על ביטול ההפרדה. במסגרת תשובתה בהליך הודיעה כי "תושבי מזרח העיר זכאים לקבל שירות מלא בלשכות שירות התעסוקה הפרושות במערב העיר". הודעה זאת שמה קץ לעוול של עשרות שנים.
עוד הודיעה המדינה כי בחודשים הקרובים תיבחן השפעת ההנחיה על תפקוד הלשכות ואיכות השירות הניתן בהן מבחינת התאמת המשאבים לעלייה הצפויה במספר הפונים והפונות והצורך בתגבור כוח האדם.
עם זאת ההצהרה באה יחד עם הבהרה כי אין אפשרות למעבר של דורש עבודה מלשכה ללשכה לאחר שכבר החל הטיפול בו –וזאת ללא כל הסבר מניח את הדעת. אנו דורשים כי לצורך הקטנה מיידית בהיקף התור הבלתי אנושי הקיים בלשכה אשר בוואדי גוז' תבצע הלשכה העברה יזומה של דורשי ודורשות עבודה המתייצבות בו ללשכה אשר ברחוב יפו במערב העיר, וכי יוקצו לכך פקידים דוברי ערבית אשר יוצבו שם.
תשובת המדינה נתקבלה במסגרת עתירה שאנו מנהלים יחד עם המוקד להגנת הפרט ובייצוגה של עורכת הדין עביר ג'ובראן-דכוואר לשיפור תנאי קבלת הקהל במתחם אשר בוואדי ג'וז במזרח העיר. המתחם מאכלס הן את לשכת האוכלוסין בירושלים המזרחית והן את שירות התעסוקה, ומתקיימים בו תנאי קבלת קהל בלתי אנושיים.
לצערנו לצד הבשורה שבהודעת המדינה, לא התקבלה תשובה ראויה לפתרון המצב הקשה אשר שורר במקום והדבר נוסף לכישלון המתמשך של המדינה לספק מענה אנושי לתושבי ירושלים המזרחית המגיעים לקבל שירותים בסיסיים כמו רישום אוכלוסין או השמה לעבודה.
יש לספק פתרונות מהותיים וארוכי טווח בהם האפשרות לתושבי ירושלים המזרחית להתייצב בכל לשכת אוכלוסין אחרת, מספר עובדים הולם במזרח ירושלים ועוד – לפרטים נוספים על תשובת המדינה ועל העתירה.