שירות התעסוקה מאפשר לתושבי ירושלים המזרחית לקבל שירות בלשכת התעסוקה במערב העיר

עד היום התקיימה בירושלים הפרדה בין דורשי העבודה היהודים לבין הפלסטינים תושבי ירושלים המזרחית, אשר טופלו בלשכה נפרדת בוואדי גוז'.

תקדים היסטורי במסגרת בג"צ של המוקד להגנת הפרט וארגון העובדים מען.

לכתבה בהארץ, 26.6.18

עד היום התקיימה בירושלים הפרדה בין דורשי העבודה היהודים לבין הפלסטינים תושבי ירושלים המזרחית, אשר טופלו בלשכה נפרדת בוואדי גוז'.

ביום 21.6.2018 הודיעה המדינה על ביטול ההפרדה. במסגרת תשובתה בהליך הודיעה כי "תושבי מזרח העיר זכאים לקבל שירות מלא בלשכות שירות התעסוקה הפרושות במערב העיר". הודעה זאת שמה קץ לעוול של עשרות שנים.

עוד הודיעה המדינה כי בחודשים הקרובים תיבחן השפעת ההנחיה על תפקוד הלשכות ואיכות השירות הניתן בהן מבחינת התאמת המשאבים לעלייה הצפויה במספר הפונים והפונות והצורך בתגבור כוח האדם.

עם זאת ההצהרה באה יחד עם הבהרה כי אין אפשרות למעבר של דורש עבודה מלשכה ללשכה לאחר שכבר החל הטיפול בו –וזאת ללא כל הסבר מניח את הדעת. אנו דורשים כי לצורך הקטנה מיידית בהיקף התור הבלתי אנושי הקיים בלשכה אשר בוואדי גוז' תבצע הלשכה העברה יזומה של דורשי ודורשות עבודה המתייצבות בו ללשכה אשר ברחוב יפו במערב העיר, וכי יוקצו לכך פקידים דוברי ערבית אשר יוצבו שם.

תשובת המדינה נתקבלה במסגרת עתירה שאנו מנהלים יחד עם המוקד להגנת הפרט ובייצוגה של עורכת הדין עביר ג'ובראן-דכוואר לשיפור תנאי קבלת הקהל במתחם אשר בוואדי ג'וז  במזרח העיר. המתחם מאכלס הן את לשכת האוכלוסין בירושלים המזרחית והן את שירות התעסוקה, ומתקיימים בו תנאי קבלת קהל בלתי אנושיים.

לצערנו לצד הבשורה שבהודעת המדינה, לא התקבלה תשובה ראויה לפתרון המצב הקשה אשר שורר במקום והדבר נוסף לכישלון המתמשך של המדינה לספק מענה אנושי לתושבי ירושלים המזרחית המגיעים לקבל שירותים בסיסיים כמו רישום אוכלוסין או השמה לעבודה.
יש לספק פתרונות מהותיים וארוכי טווח בהם האפשרות לתושבי ירושלים המזרחית להתייצב בכל לשכת אוכלוסין אחרת, מספר עובדים הולם במזרח ירושלים ועוד – לפרטים נוספים על תשובת המדינה ועל העתירה.

עוד

עובדים ועובדות פלסטינים

ללא עבודה, ללא משכורת, ללא פיצויים

למעלה מ-100,000 עובדים פלסטינים אינם משתכרים למחייתם למעלה מחודש ימים, בגלל המלחמה והסגר, זולת אלפים בודדים של עובדים במקומות עבודה חיוניים והתנחלויות. נוכח מצוקתם הגוברת, פנינו יחד עם קו לעובד והקליניקה לזכויות עובדים בפקולטה למשפטים באוניברסיטת ת"א לרשות האוכלוסין ולמת"ש, וביקשנו לאפשר להם למשוך סכום חד פעמי מקרן הפנסיה שלהם.

המשך
פרסומים

מען – ארגון עובדים פנה לשר הרווחה, ח"כ יעקב מרגי, וקרא לו לשים קץ לפעולות המשמעתיות נגד עו"ד ענבל חרמוני, יו"ר איגוד העובדים הסוציאליים.

לכבוד שר הרווחה חה"כ יעקב מרגי לכב' מ"מ מנכ"ל משרד הרווחה מר ינון אהרוני במייל –  mankal@molsa.gov.il   א.נ.,                                                                                       

המשך
תעשייה וענפים אחרים

עובדי ועובדות בית החולים הגריאטרי "הוד עמל" במישור אדומים התאגדו במען בדרישה להעסקה ישירה וחתימה על הסכם קיבוצי

כמחצית מעובדי ועובדות בית החולים הגריאטרי "הוד עמל" במישור אדומים התאגדו בשבוע שעבר במען – איגוד עובדים. רובם תושבי/ות הרשות הפלסטינית, המועסקים בבית החולים למעלה

המשך

אנא כתבו את שמכם המלא, טלפון ותיאור קצר של נושא הפנייה, ונציג\ה של מען יחזרו אליכם בהקדם האפשרי.

رجاءً اكتبوا اسمكم الكامل، الهاتف، ووصف قصير حول موضوع توجهكم، ومندوب عن نقابة معًا سيعاود الاتصال بكم لاحقًا








כארגון שמחויב לזכויות עובדים ללא הבדלי דת, גזע, לאום, מגדר או מקצוע - דמוקרטיה היא נשמת אפינו.
מען מתנגד בחריפות לחוקי ההפיכה המשטרית שממשלתם הקיצונית של נתניהו, לוין, בן גביר וסמוטריץ' מנסה לכפות.

ללא דמוקרטיה אין זכויות עובדים,
כשם שארגון עובדים לא יכול להתקיים תחת דיקטטורה.

רק ניצחון המחנה הדמוקרטי יאפשר לפתח דיון בשאלה הפלסטינית, ולהגיע לפתרון אלטרנטיבי לכיבוש ולאפרטהייד, תוך הבטחת זכויות אדם ואזרח לכל, ישראלים ופלסטינים כאחד. כל עוד משטר האפרטהייד מתקיים, המחנה הדמוקרטי לא יצליח להביס את הפשיסטים הישראלים. לכן מען פועל לצרף את החברה הערבית והפלסטינית למחאה.

אנו מזמינים אותך:

לצעוד איתנו בהפגנות ולבנות אלטרנטיבה איגוד מקצועית, יהודית-ערבית דמוקרטית בישראל. הצטרפו היום לקבוצת הווטסאפ השקטה שלנו "צועדות/צועדים עם מען במחאה"

להצטרף למען ולאגד עובדים במקום העבודה שלך . קראו כאן איך מתאגדים במען.

לעקוב אחרי העבודה של מען ברשתות החברתיות