עובדים פלסטינים בנגרייה במישור אדומים הועסקו שנים ללא תלושים ללא זכויות וללא ביטוח. עכשיו הם התאגדו בארגון העובדים מען כדי לתבוע הסדרת העסקתם בחוק

בכינוס עובדי נגריית חיי אדם עם נציגי ארגון העובדים מען אושרה ההצעה לפעול להשגת הסכם קיבוצי בנגריה

עובדי נגריית "חיי אדם" ממישור אדומים החליטו לשים קץ לניצול ולהעסקה פוגענית שנמשכה שנים. רובם המכריע מועסק בשכר של 140 ₪ ליום של 9 שעות (שכר המינימום עומד כיום על 250 ש' ל-9 שעות עבודה כולל נסיעות), ללא תלוש שכר,  ללא דמי נסיעה, ללא ביטוח נגד תאונות עבודה וללא פנסיה. המצב בנגריית חיי אדם אינו יוצא דופן, והוא משקף את מצבם של רוב העובדים הפלסטינים באזורי ההתנחלויות.

ביום ה', ה- 18.5 הודיע אסף אדיב, מנכ"ל מען, למנהלי הנגרייה כי 18 עובדים הצטרפו לארגון העובדים, במטרה להשיג הסכם קיבוצי שיסדיר את תנאי עבודתם ויפצה אותם על שנים בהם לא קיבלו את המגיע להם לפי חוק.  מאחר ומספר המצטרפים גדול בהרבה משליש מהעובדים,מען הפך לארגון היציג של עובדי החברה, וחובה על המעביד לפתוח אתו במו"מ.

אומר אחד מראשי ההתאגדות, מוחמד כנעאן: "החלטנו לא לחכות יותר ולדרוש את זכויותינו עכשיו, לאחר שהבטחות שנתן לנו המעביד במשך זמן רב לשפר את המצב לא מומשו, ובמיוחד לאחר שהוא החל להעסיק בחודשים לאחרונה קבלן משנה שמאיים על מקומות העבודה שלנו. לאחר שהמעביד דחק אותנו לפינה החלטנו שעדיף שנפעל יחד עם ארגון העובדים מען כדי להשיג את זכויותינו".

על רקע זה התנהלה בחודשים האחרונים תכתובת בין משרד עוה"ד מוחמד דחלה ואחמד עדווי שפועלים עם מען ובין הנהלת החברה. הועברו מכתבי התרעה על אי כיבוד זכויות העובדים. בתגובה פיטרה הנהלת הנגריה מספר עובדים ללא כל הליך תקין, אבל נאותה להחזירם לעבודה ואף הודיעה שתהיה מוכנה להציג תלושי שכר. ארגון מען פועל כדי להשיג הסכם קיבוצי שיסדיר את יחסי העבודה בנגריה באופן חוקי ויתן בטחון תעסוקתי לעובדים וכן יפצה אותם על חובות העבר.

יש לציין כי בפברואר 2017 חתם ארגון העובדים מען הסכם קיבוצי פורץ דרך במוסך צרפתי במישור אדומים, ההסכם הראשון של עובדים פלסטינים באזורי ההתנחלות בגדה המערבית. עובדי נגריית "חי אדם" מאמינים שהצטרפותם לארגון מען תאפשר גם להם לעצור את שיטות ההעסקה הפוגענית ולהבטיח כי זכויותיהם וכבודם יכובדו.

עוד

עובדים ועובדות פלסטינים

ללא עבודה, ללא משכורת, ללא פיצויים

למעלה מ-100,000 עובדים פלסטינים אינם משתכרים למחייתם למעלה מחודש ימים, בגלל המלחמה והסגר, זולת אלפים בודדים של עובדים במקומות עבודה חיוניים והתנחלויות. נוכח מצוקתם הגוברת, פנינו יחד עם קו לעובד והקליניקה לזכויות עובדים בפקולטה למשפטים באוניברסיטת ת"א לרשות האוכלוסין ולמת"ש, וביקשנו לאפשר להם למשוך סכום חד פעמי מקרן הפנסיה שלהם.

המשך
פרסומים

מען – ארגון עובדים פנה לשר הרווחה, ח"כ יעקב מרגי, וקרא לו לשים קץ לפעולות המשמעתיות נגד עו"ד ענבל חרמוני, יו"ר איגוד העובדים הסוציאליים.

לכבוד שר הרווחה חה"כ יעקב מרגי לכב' מ"מ מנכ"ל משרד הרווחה מר ינון אהרוני במייל –  mankal@molsa.gov.il   א.נ.,                                                                                       

המשך
תעשייה וענפים אחרים

עובדי ועובדות בית החולים הגריאטרי "הוד עמל" במישור אדומים התאגדו במען בדרישה להעסקה ישירה וחתימה על הסכם קיבוצי

כמחצית מעובדי ועובדות בית החולים הגריאטרי "הוד עמל" במישור אדומים התאגדו בשבוע שעבר במען – איגוד עובדים. רובם תושבי/ות הרשות הפלסטינית, המועסקים בבית החולים למעלה

המשך

אנא כתבו את שמכם המלא, טלפון ותיאור קצר של נושא הפנייה, ונציג\ה של מען יחזרו אליכם בהקדם האפשרי.

رجاءً اكتبوا اسمكم الكامل، الهاتف، ووصف قصير حول موضوع توجهكم، ومندوب عن نقابة معًا سيعاود الاتصال بكم لاحقًا








כארגון שמחויב לזכויות עובדים ללא הבדלי דת, גזע, לאום, מגדר או מקצוע - דמוקרטיה היא נשמת אפינו.
מען מתנגד בחריפות לחוקי ההפיכה המשטרית שממשלתם הקיצונית של נתניהו, לוין, בן גביר וסמוטריץ' מנסה לכפות.

ללא דמוקרטיה אין זכויות עובדים,
כשם שארגון עובדים לא יכול להתקיים תחת דיקטטורה.

רק ניצחון המחנה הדמוקרטי יאפשר לפתח דיון בשאלה הפלסטינית, ולהגיע לפתרון אלטרנטיבי לכיבוש ולאפרטהייד, תוך הבטחת זכויות אדם ואזרח לכל, ישראלים ופלסטינים כאחד. כל עוד משטר האפרטהייד מתקיים, המחנה הדמוקרטי לא יצליח להביס את הפשיסטים הישראלים. לכן מען פועל לצרף את החברה הערבית והפלסטינית למחאה.

אנו מזמינים אותך:

לצעוד איתנו בהפגנות ולבנות אלטרנטיבה איגוד מקצועית, יהודית-ערבית דמוקרטית בישראל. הצטרפו היום לקבוצת הווטסאפ השקטה שלנו "צועדות/צועדים עם מען במחאה"

להצטרף למען ולאגד עובדים במקום העבודה שלך . קראו כאן איך מתאגדים במען.

לעקוב אחרי העבודה של מען ברשתות החברתיות