
עובדי נגריית "חיי אדם" ממישור אדומים החליטו לשים קץ לניצול ולהעסקה פוגענית שנמשכה שנים. רובם המכריע מועסק בשכר של 140 ₪ ליום של 9 שעות (שכר המינימום עומד כיום על 250 ש' ל-9 שעות עבודה כולל נסיעות), ללא תלוש שכר, ללא דמי נסיעה, ללא ביטוח נגד תאונות עבודה וללא פנסיה. המצב בנגריית חיי אדם אינו יוצא דופן, והוא משקף את מצבם של רוב העובדים הפלסטינים באזורי ההתנחלויות.
ביום ה', ה- 18.5 הודיע אסף אדיב, מנכ"ל מען, למנהלי הנגרייה כי 18 עובדים הצטרפו לארגון העובדים, במטרה להשיג הסכם קיבוצי שיסדיר את תנאי עבודתם ויפצה אותם על שנים בהם לא קיבלו את המגיע להם לפי חוק. מאחר ומספר המצטרפים גדול בהרבה משליש מהעובדים,מען הפך לארגון היציג של עובדי החברה, וחובה על המעביד לפתוח אתו במו"מ.
אומר אחד מראשי ההתאגדות, מוחמד כנעאן: "החלטנו לא לחכות יותר ולדרוש את זכויותינו עכשיו, לאחר שהבטחות שנתן לנו המעביד במשך זמן רב לשפר את המצב לא מומשו, ובמיוחד לאחר שהוא החל להעסיק בחודשים לאחרונה קבלן משנה שמאיים על מקומות העבודה שלנו. לאחר שהמעביד דחק אותנו לפינה החלטנו שעדיף שנפעל יחד עם ארגון העובדים מען כדי להשיג את זכויותינו".
על רקע זה התנהלה בחודשים האחרונים תכתובת בין משרד עוה"ד מוחמד דחלה ואחמד עדווי שפועלים עם מען ובין הנהלת החברה. הועברו מכתבי התרעה על אי כיבוד זכויות העובדים. בתגובה פיטרה הנהלת הנגריה מספר עובדים ללא כל הליך תקין, אבל נאותה להחזירם לעבודה ואף הודיעה שתהיה מוכנה להציג תלושי שכר. ארגון מען פועל כדי להשיג הסכם קיבוצי שיסדיר את יחסי העבודה בנגריה באופן חוקי ויתן בטחון תעסוקתי לעובדים וכן יפצה אותם על חובות העבר.
יש לציין כי בפברואר 2017 חתם ארגון העובדים מען הסכם קיבוצי פורץ דרך במוסך צרפתי במישור אדומים, ההסכם הראשון של עובדים פלסטינים באזורי ההתנחלות בגדה המערבית. עובדי נגריית "חי אדם" מאמינים שהצטרפותם לארגון מען תאפשר גם להם לעצור את שיטות ההעסקה הפוגענית ולהבטיח כי זכויותיהם וכבודם יכובדו.