עובדים פלסטינים במפעל רהיטים במישור אדומים הצטרפו לארגון העובדים מען והקימו ועד עובדים

levi13.3כלל עובדי היצור הפלסטינים ממפעל "לוי מתכת בע"מ בא.ת." במישור אדומים, 18 עובדים, בחרו אתמול (3.4) ועד, לאחר שהתאגדו בארגון העובדים מען. הועד הנבחר מורכב מ- 3 עובדים, המועסקים במפעל כעשרים שנה.

הסיבה להתארגנות היא תנאי השכר וההעסקה הקשים במפעל. שכר העובדים נמוך בהרבה משכר המינימום, ונע בין 90 ש"ח ליום עבודה לעובד חדש (10.5 שקל לשעה), עד 140-180 ש"ח לותיקים. חוק שכר המינימום מחייב את המעביד לשלם 196.50 ש"ח ליום עבודה של 8 וחצי שעות, הנהוג במפעל. העובדים אינם מקבלים תלושי שכר; הם לא נהנים מזכויות סוציאליות כמו תשלום עבור ימי חג, חופש, ימי מחלה או פנסיה, ועובדים מפוטרים באופן שרירותי ללא הודעה מראש. תנאי העבודה הם בלתי אנושיים. בחורף הגג דולף והקור בלתי נסבל, ובקיץ הטמפרטורה מגיעה ל-40 מעלות ומעלה, ואין קרור. גם הבטיחות לקויה. חדירת מי גשם לתוך אולם היצור גורמת לסכנת התחשמלות; אין כפפות, משקפי מגן או בגדי עבודה.

יש לציין כי מען פנה למעסיק בסוף פברואר והציע להפגש, אך המעסיק סרב עד כה להפגש עם נציגי מען או לאפשר להם להכנס לתחום המפעל כדי להפגש עם הפועלים ולקיים את הבחירות לועד. במידה והנהלת המפעל תסרב לפתוח במו"מ עם נציגות העובדים, ייאלץ מען לפנות לבית הדין לעבודה כדי לחייב את ההנהלה לפתוח במו"מ על הסכם קיבוצי, על פי חוק.

1levi13.3

העובדה שתנאי השכר וההעסקה במפעל אינם עולים בקנה אחד עם החוק הישראלי הינה בניגוד לבג"ץ (גבעת זאב) משנת 2007, שקבע שתנאי ההעסקה של עובדים פלסטינים בהתנחלויות יהיו על פי הדין הישראלי, אותם התנאים החלים על עובדים ישראלים.

בקיץ האחרון פנו העובדים להסתדרות, אך פנייתם לא הניבה תוצאות. הפנייה למען באה בעקבות השגים שמען השיג לעובדי מחצבת סלעית באזור התעשיה מישור אדומים.

עוד

עובדים ועובדות פלסטינים

ללא עבודה, ללא משכורת, ללא פיצויים

למעלה מ-100,000 עובדים פלסטינים אינם משתכרים למחייתם למעלה מחודש ימים, בגלל המלחמה והסגר, זולת אלפים בודדים של עובדים במקומות עבודה חיוניים והתנחלויות. נוכח מצוקתם הגוברת, פנינו יחד עם קו לעובד והקליניקה לזכויות עובדים בפקולטה למשפטים באוניברסיטת ת"א לרשות האוכלוסין ולמת"ש, וביקשנו לאפשר להם למשוך סכום חד פעמי מקרן הפנסיה שלהם.

המשך
פרסומים

מען – ארגון עובדים פנה לשר הרווחה, ח"כ יעקב מרגי, וקרא לו לשים קץ לפעולות המשמעתיות נגד עו"ד ענבל חרמוני, יו"ר איגוד העובדים הסוציאליים.

לכבוד שר הרווחה חה"כ יעקב מרגי לכב' מ"מ מנכ"ל משרד הרווחה מר ינון אהרוני במייל –  mankal@molsa.gov.il   א.נ.,                                                                                       

המשך
תעשייה וענפים אחרים

עובדי ועובדות בית החולים הגריאטרי "הוד עמל" במישור אדומים התאגדו במען בדרישה להעסקה ישירה וחתימה על הסכם קיבוצי

כמחצית מעובדי ועובדות בית החולים הגריאטרי "הוד עמל" במישור אדומים התאגדו בשבוע שעבר במען – איגוד עובדים. רובם תושבי/ות הרשות הפלסטינית, המועסקים בבית החולים למעלה

המשך

אנא כתבו את שמכם המלא, טלפון ותיאור קצר של נושא הפנייה, ונציג\ה של מען יחזרו אליכם בהקדם האפשרי.

رجاءً اكتبوا اسمكم الكامل، الهاتف، ووصف قصير حول موضوع توجهكم، ومندوب عن نقابة معًا سيعاود الاتصال بكم لاحقًا








כארגון שמחויב לזכויות עובדים ללא הבדלי דת, גזע, לאום, מגדר או מקצוע - דמוקרטיה היא נשמת אפינו.
מען מתנגד בחריפות לחוקי ההפיכה המשטרית שממשלתם הקיצונית של נתניהו, לוין, בן גביר וסמוטריץ' מנסה לכפות.

ללא דמוקרטיה אין זכויות עובדים,
כשם שארגון עובדים לא יכול להתקיים תחת דיקטטורה.

רק ניצחון המחנה הדמוקרטי יאפשר לפתח דיון בשאלה הפלסטינית, ולהגיע לפתרון אלטרנטיבי לכיבוש ולאפרטהייד, תוך הבטחת זכויות אדם ואזרח לכל, ישראלים ופלסטינים כאחד. כל עוד משטר האפרטהייד מתקיים, המחנה הדמוקרטי לא יצליח להביס את הפשיסטים הישראלים. לכן מען פועל לצרף את החברה הערבית והפלסטינית למחאה.

אנו מזמינים אותך:

לצעוד איתנו בהפגנות ולבנות אלטרנטיבה איגוד מקצועית, יהודית-ערבית דמוקרטית בישראל. הצטרפו היום לקבוצת הווטסאפ השקטה שלנו "צועדות/צועדים עם מען במחאה"

להצטרף למען ולאגד עובדים במקום העבודה שלך . קראו כאן איך מתאגדים במען.

לעקוב אחרי העבודה של מען ברשתות החברתיות