כלל עובדי היצור הפלסטינים ממפעל "לוי מתכת בע"מ בא.ת." במישור אדומים, 18 עובדים, בחרו אתמול (3.4) ועד, לאחר שהתאגדו בארגון העובדים מען. הועד הנבחר מורכב מ- 3 עובדים, המועסקים במפעל כעשרים שנה.
הסיבה להתארגנות היא תנאי השכר וההעסקה הקשים במפעל. שכר העובדים נמוך בהרבה משכר המינימום, ונע בין 90 ש"ח ליום עבודה לעובד חדש (10.5 שקל לשעה), עד 140-180 ש"ח לותיקים. חוק שכר המינימום מחייב את המעביד לשלם 196.50 ש"ח ליום עבודה של 8 וחצי שעות, הנהוג במפעל. העובדים אינם מקבלים תלושי שכר; הם לא נהנים מזכויות סוציאליות כמו תשלום עבור ימי חג, חופש, ימי מחלה או פנסיה, ועובדים מפוטרים באופן שרירותי ללא הודעה מראש. תנאי העבודה הם בלתי אנושיים. בחורף הגג דולף והקור בלתי נסבל, ובקיץ הטמפרטורה מגיעה ל-40 מעלות ומעלה, ואין קרור. גם הבטיחות לקויה. חדירת מי גשם לתוך אולם היצור גורמת לסכנת התחשמלות; אין כפפות, משקפי מגן או בגדי עבודה.
יש לציין כי מען פנה למעסיק בסוף פברואר והציע להפגש, אך המעסיק סרב עד כה להפגש עם נציגי מען או לאפשר להם להכנס לתחום המפעל כדי להפגש עם הפועלים ולקיים את הבחירות לועד. במידה והנהלת המפעל תסרב לפתוח במו"מ עם נציגות העובדים, ייאלץ מען לפנות לבית הדין לעבודה כדי לחייב את ההנהלה לפתוח במו"מ על הסכם קיבוצי, על פי חוק.
העובדה שתנאי השכר וההעסקה במפעל אינם עולים בקנה אחד עם החוק הישראלי הינה בניגוד לבג"ץ (גבעת זאב) משנת 2007, שקבע שתנאי ההעסקה של עובדים פלסטינים בהתנחלויות יהיו על פי הדין הישראלי, אותם התנאים החלים על עובדים ישראלים.
בקיץ האחרון פנו העובדים להסתדרות, אך פנייתם לא הניבה תוצאות. הפנייה למען באה בעקבות השגים שמען השיג לעובדי מחצבת סלעית באזור התעשיה מישור אדומים.