העיכוב באתרי הבניה נגרם כתוצאה מהסגר שמונע כניסה של פועלים פלסטינים כבר 18 חודשים – התקופה הארוכה ביותר אי פעם. ביטוי של הקשיים האלה אפשר למצוא בהערכת התאחדות הקבלנים כי מאז פרוץ המלחמה נגרם לענף הבנייה אובדן של 131 מיליארד שקל – הערכה שמבוססת על נתוני הלמ"ס, שבהם ניכרת ירידה חדה בהשקעה הגולמית בענף.
לפי הגראף שצורף למכתב חסרים כיום בענף הבניין כ-30 אלף עובדים וזאת לאחר שעבודתם של מעל מאה אלף פלסטינים נפסקה כמעט כליל בעוד הגידול במספר העובדים הזרים מאז אוקטובר 2023 היה בהיקף של 34 אלף עובדים (עד למלחמה עבדו בבניין בישראל 29 אלף זרים וכיום יש 63 אלף עובדים).
במקביל פרסם בנק ישראל בשבוע שעבר מסמך בו סקר את התחזיות הכלכליות לשנת 2025 וזאת בקביל להצבעת הכנסת על תקציב 2025. בנק ישראל קובע בו כי ישראל נמצאת בהאטה כלכלית וכי מאז תחילת המלחמה נרשמה צמיחה שלילית לנפש בשעור 0.4% וזאת בניגוד למגמה העולמית. מומחי הבנק קובעים כי הסיבה לצמיחה האיטית קשורה גם לחסרונם של עובדים שגויסו למילואים. אבל יותר מכך קובע בנק ישראל השפעה המכרעת על ההאטה קשורה למחסור בעובדי פלסטינים בענף הבניין עקב הסגר שהוטל באוקטובר 2023. כלכלני הבנק מסכמים את ההשפעה השלילית של מניעת הכניסה של הפלסטינים ככפולה מזה של העובדים שגויסו למילואים.