ההסתדרות הלאומית פרסמה בסוף דצמבר 2023 מסמך רשמי ובו גיבוב של מלל לאומני ובסופו קריאה לנצל את המלחמה בעזה כדי להביא לעצירה מוחלטת וסופית של העסקת פלסטינים בישראל והחלפתם במהגרי עבודה מארצות חוץ. במקום לעסוק בתפקידה כארגון עובדים ולהגן על זכויות העובדים, היא בחרה לעסוק בטיעונים לאומנים פופוליסטים, ולהתעלם מההשפעה ההרסנית של הבאת מהגרי עבודה באופן סיטונאי על שוק העבודה בישראל (כולל על העובדים שהיא מייצגת).
ההסתדרות הכללית החדשה לא נקטה בעמדה מפורשת בנושא. כמה בכירים בהסתדרות עובדי הבניין יזמו פגישות לא פורמליות עם גורמי שלטון במטרה לבדוק את אפשרות החזרת העובדים הפלסטינים לעבודה, אך הארגון נמנע באופן ברור מנקיטת עמדה רשמית ומוצהרת בנושא הסגר שהוטל על העובדים הפלסטינים מאז ה-7 באוקטובר. רבים בדעת הקהל, אימצו את האמירות של רה"מ ודובריו לפיהן העובדים מעזה שימשו מודיעים של חמאס. וגם אחרי שהתברר שמדובר במידע שקרי, נותרו ראשי ההסתדרות בשתיקתם הרועמת. הגדיל לעשות מזכ"ל הסתדרות עובדי הבניין, יצחק מויאל, שהצהיר בדיון בכנסת בראשית יולי שיש לפעול מיידית לייבא 100 אלף עובדים מהגרים כדי להציל את ענף הבניין.
ראוי להזכיר שבמשך עשרות שנים שילמו כל העובדים הפלסטינים דמי טיפול להסתדרות הכללית. בשנת 2019 התאפשר גם להסתדרות הלאומית לקבל דמי חבר מאלפי עובדים פלסטינים באמצעות הסדרים שנכפו על ידי מדור התשלומים של רשות האוכלוסין וההגירה. רק הליך משפטי שיזם מען בשנת 2020 אילץ את הרשויות להפסיק את הניכויים הבלתי חוקיים. ראוי היה לצפות שמסי ארגון אלה ששילמו העובדים הפלסטינים במשך שנים יחייבו את אותם ארגוני עובדים לעמדה הגונה יותר היום. הפניית הגב שלהם עומדת בסתירה לעקרון הסולידריות שעליו נבנו איגודי העובדים בכל העולם.