קיום הקורס התאפשר הודות לשיתוף פעולה בין הארגון הארצי "דבורים לשלום", מען ארגון עובדים, וסינדיאנת הגליל לסחר הוגן. במהלך החודשים מאי עד יוני, הוכשרו הנשים בגידול דבורים בשיטה ביו-דינמית, גישה ברת קיימא המאפשרת לגדל דבורים כפי שהן חיות בטבע, תוך הימנעות משימוש בכימיקלים, סוכר, אנטיביוטיקה וחומרים רעילים, כשאיסוף הדבש נעשה בהרמוניה עם הדבורים, ומבטיח שמקורות המזון של הדבורים לא יתרוקנו.
יוסי אוד, מייסד ארגון "דבורים לשלום", שהדריך את הקורס, ימשיך בביקורים חודשיים אצל הדבוראיות החדשות כדי לסייע להן לפתור בעיות בעצמן. קבוצת נשים שנבחרה מבין הבוגרות, תלווה את אוד במהלך השנה הקרובה, כדי להפוך למנטוריות ומדריכות בעצמן. כך יישאר הידע בתוך הקהילה, ותפתח הדרך להצטרפות נשים נוספות.
"המשימה החשובה ביותר היא להתמיד ולהמשיך לגדל דבורים לאחר סיום הקורס," אמר יוסי אוד בטקס. "היעלמותן של הדבורים מסכנת את הצמחייה ואת מקורות המזון של כדור הארץ. הנשים של 'דבורים לשלום' מגדלות דבורים ללא סוכר, והפלא ופלא, הכוורות שלהן מלאות דבש!" סיפר אוד והוסיף "אם למדנו לא לפחד מחרק בעל עוקץ אלא לשתף אתו פעולה, הפכנו את העוקץ לדבש. זה עקרון חשוב גם לבני אדם. העולם מזמן לנו דברים מורכבים, אבל היכולת לשנות גישה, לעשות משהו שהעולם לא מכיר, לשמור על הבריאות שלנו ושל הטבע, היא האתגר הגדול שלנו".
ופאא טיארה, רכזת הקורס ומנהלת פרויקט "נשים ועבודה" במען, חגגה את הישגי המשתתפות ואמרה "את המשימה של שילוב נשים ערביות בשוק העבודה התחלנו לפני 19 שנים, כאשר אחוז הנשים הערביות העובדות לא עלה על 20%. אותן אלה שעבדו, עשו זאת בשוק עבודה פיראטי, ללא תלוש שכר, ללא זכויות סוציאליות, נתונות לגחמות של 'הקבלן' שהסיע אותן לעבודה. אני יודעת את זה כי הייתי אחת מאותן נשים. עם השנים, עשינו מהפכה בנושא העסקת נשים, והיום נשים יודעות לדרוש את זכויותיהן. לא הסתפקנו בכך, ופעלנו גם להכשרה והעצמה של נשים. יש לנו כאן בבאקה אל גארביה קבוצה מיוחדת של נשים מנהיגות. עסקנו בנושאים מגוונים בתחום החברה והסביבה. הכשרנו מעל 30 נשים בחקלאות הידרופונית; ועכשיו 17 דבוראיות חדשות נולדו למשפחת 'דבורים לשלום' אליה הצטרפנו השנה."
הדס להב, מנכ"לית עמותת סינדיאנת הגליל, שברכה את הנוכחות, אמרה: בתוך המציאות המזעזעת שאנחנו חיות בה, הנטייה הטבעית היא להסתגר בבית ולהפסיק להאמין שאפשר אחרת. זה שאנחנו מצליחות להיפגש, ליצור משהו חדש, לחשוב על הסביבה, וללמוד מהדבורים איך לעבוד ביחד – זאת התשובה לקיצוניות ולשנאה. אנחנו לא ניתן לכוחות המסוכנים, בין אם מדובר בחמאס, חיזבאללה או כנופיות בן גביר, להכתיב לנו את סדר היום, ולמשוך אותנו אחורה. אנחנו יוצרות כאן סולידריות, דאגה לעתיד, לדור הצעיר, לטבע ולסביבה. זהו סדר היום שאנחנו מאמינות בו ופועלות למענו".
בזו אחר זו עלו בוגרות הקורס וברכו את חברותיהן: חיריה אבו זהיר, נציגת הארגונים הסביבתיים במועצה המקומית ג'ת; נג'מה כבהא, מחנכת ומומחית לסביבה מכפר ברטעה; מישל אן, רפלקסולוגית ופעילה חברתית מחריש השכנה. הן סיפרו כיצד גידול הדבורים שינה את חייהן, איך הוא מרגיע ואפילו מרפא. כולן חלקו את תקוותן, שהפרויקט יהווה השראה לנשים ערביות ויהודיות לשתף פעולה למען עתיד טוב יותר "כמו שהדבורים פועלות יחד באחווה ובהרמוניה"