17 דבוראיות חדשות נולדו למשפחת "דבורים לשלום"

החיוך לא מש מפניהן של 17 בוגרות הקורס לגידול דבורים של נשות המשולש. אפילו הרחש באולם הזכיר זמזום של כוורת. מאז הסתיים הקורס בחודש יוני, הספיקו הנשים להתנסות בתחזוקת הכוורות שכל אחת מהן קיבלה לביתה. טקס חלוקת תעודות הסיום התקיים ב-9 בספטמבר, במשרד ארגון העובדים "מען" בבאקה אל-גרביה בנוכחות בוגרות הקורס, הצוות המוביל של הפרויקט, וידידות פורום הנשים של מען.

קיום הקורס התאפשר הודות לשיתוף פעולה בין הארגון הארצי "דבורים לשלום", מען ארגון עובדים, וסינדיאנת הגליל לסחר הוגן. במהלך החודשים מאי עד יוני, הוכשרו הנשים בגידול דבורים בשיטה ביו-דינמית, גישה ברת קיימא המאפשרת לגדל דבורים כפי שהן חיות בטבע, תוך הימנעות משימוש בכימיקלים, סוכר, אנטיביוטיקה וחומרים רעילים, כשאיסוף הדבש נעשה בהרמוניה עם הדבורים, ומבטיח שמקורות המזון של הדבורים לא יתרוקנו.

יוסי אוד, מייסד ארגון "דבורים לשלום", שהדריך את הקורס, ימשיך בביקורים חודשיים אצל הדבוראיות החדשות כדי לסייע להן לפתור בעיות בעצמן. קבוצת נשים שנבחרה מבין הבוגרות, תלווה את אוד במהלך השנה הקרובה, כדי להפוך למנטוריות ומדריכות בעצמן. כך יישאר הידע בתוך הקהילה, ותפתח הדרך להצטרפות נשים נוספות.

"המשימה החשובה ביותר היא להתמיד ולהמשיך לגדל דבורים לאחר סיום הקורס," אמר יוסי אוד בטקס. "היעלמותן של הדבורים מסכנת את הצמחייה ואת מקורות המזון של כדור הארץ. הנשים של 'דבורים לשלום' מגדלות דבורים ללא סוכר, והפלא ופלא, הכוורות שלהן מלאות דבש!" סיפר אוד והוסיף "אם למדנו לא לפחד מחרק בעל עוקץ אלא לשתף אתו פעולה, הפכנו את העוקץ לדבש. זה עקרון חשוב גם לבני אדם. העולם מזמן לנו דברים מורכבים, אבל היכולת לשנות גישה, לעשות משהו שהעולם לא מכיר, לשמור על הבריאות שלנו ושל הטבע, היא האתגר הגדול שלנו".

כולן חלקו את תקוותן, שהפרויקט יהווה השראה לנשים ערביות ויהודיות לשתף פעולה למען עתיד טוב יותר "כמו שהדבורים פועלות יחד באחווה ובהרמוניה"

ופאא טיארה, רכזת הקורס ומנהלת פרויקט "נשים ועבודה" במען, חגגה את הישגי המשתתפות ואמרה "את המשימה של שילוב נשים ערביות בשוק העבודה התחלנו לפני 19 שנים, כאשר אחוז הנשים הערביות העובדות לא עלה על 20%. אותן אלה שעבדו, עשו זאת בשוק עבודה פיראטי, ללא תלוש שכר, ללא זכויות סוציאליות, נתונות לגחמות של 'הקבלן' שהסיע אותן לעבודה. אני יודעת את זה כי הייתי אחת מאותן נשים. עם השנים, עשינו מהפכה בנושא העסקת נשים, והיום נשים יודעות לדרוש את זכויותיהן. לא הסתפקנו בכך, ופעלנו גם להכשרה והעצמה של נשים. יש לנו כאן בבאקה אל גארביה קבוצה מיוחדת של נשים מנהיגות. עסקנו בנושאים מגוונים בתחום החברה והסביבה. הכשרנו מעל 30 נשים בחקלאות הידרופונית; ועכשיו 17 דבוראיות חדשות נולדו למשפחת 'דבורים לשלום' אליה הצטרפנו השנה."

הדס להב, מנכ"לית עמותת סינדיאנת הגליל, שברכה את הנוכחות, אמרה: בתוך המציאות המזעזעת שאנחנו חיות בה, הנטייה הטבעית היא להסתגר בבית ולהפסיק להאמין שאפשר אחרת. זה שאנחנו מצליחות להיפגש, ליצור משהו חדש, לחשוב על הסביבה, וללמוד מהדבורים איך לעבוד ביחד – זאת התשובה לקיצוניות ולשנאה. אנחנו לא ניתן לכוחות המסוכנים, בין אם מדובר בחמאס, חיזבאללה או כנופיות בן גביר, להכתיב לנו את סדר היום, ולמשוך אותנו אחורה. אנחנו יוצרות כאן סולידריות, דאגה לעתיד, לדור הצעיר, לטבע ולסביבה. זהו סדר היום שאנחנו מאמינות בו ופועלות למענו".

בזו אחר זו עלו בוגרות הקורס וברכו את חברותיהן: חיריה אבו זהיר, נציגת הארגונים הסביבתיים במועצה המקומית ג'ת; נג'מה כבהא, מחנכת ומומחית לסביבה מכפר ברטעה; מישל אן, רפלקסולוגית ופעילה חברתית מחריש השכנה. הן סיפרו כיצד גידול הדבורים שינה את חייהן, איך הוא מרגיע ואפילו מרפא. כולן חלקו את תקוותן, שהפרויקט יהווה השראה לנשים ערביות ויהודיות לשתף פעולה למען עתיד טוב יותר "כמו שהדבורים פועלות יחד באחווה ובהרמוניה"

 

עוד

פרויקט מזרח ירושלים

המקרה של הדאיה: עזבה את עבודתה מסיבות בריאותיות – קיבלה את כל זכויותיה כמפוטרת

הדאיה, בת 58 ממזרח ירושלים היא המפרנסת היחידה של משפחתה, וששת ילדיה תלויים בה. היא לא רצתה לעזוב את עבודתה, אך בגלל מצבה הבריאותי לא יכלה להמשיך לעבוד. בעזרת מען היא קיבלה את מלוא פיצויי הפיטורים שמגיעים למי שמתפטרת בשל מצב רפואי, והבטיחה את זכאותה לדמי אבטלה כבר מהיום הראשון.

המשך
פרויקט מזרח ירושלים

עובדת פלסטינית-ירושלמית העיזה ועמדה על שלה והצליחה לבטל האשמת שווא בגניבה ופיטורים שרירותיים

שוק העבודה במזרח ירושלים משתנה: נשים מתחילות להבין שהן לא חייבות להיות רק נשים שמרצות את כולם וכי יש להן זכויות והן יכולות להרים את קולן. אתן לא לבד! הקשבנה לסיפור של עולא, שיחד עם 'מען' הצליחה לעמוד מול כוונת מעסיקה לפטרה אחרי שהואשמה על ידי המנהלת הישירה שלה בגניבה:

המשך
עובדים ועובדות פלסטינים

במקום מעצרים ראוותניים צריך להחזיר עובדים פלסטינים לאתרי הבנייה

הסכם הפסקת האש בין ישראל לחיזבאללה שנכנס לתוקף ביום ד' 27.11, מסמן את סופה של המלחמה. אם אכן הוא יחזיק מעמד תתחיל תקופה של שיקום שמשמעותה גידול דרמטי בצורך בעובדים לענף הבניין. בינתיים, עשרות אלפי עובדים פלסטינים מחכים לרגע בו תחליט הממשלה להתיר את חזרתם לאתרי הבניין בישראל. אלפי קבלני בניין משוועים גם הם לכוח אדם מיומן ומדווחים שהעובדים הזרים שהגיעו אליהם מעטים מדי ולא מקצועיים ברמה מספקת.

המשך
פרויקט מזרח ירושלים

העובדת לא ויתרה. התמודדה עם מנהל מטריד ונשארה בעבודה!

האם הרגשתם פעם שמנהל שלכם במקום העבודה מתייחס אליכם כאל אשפה שיש לפנות מהדרך? אינתיסאר חוותה את המצב הזה. המנהל הישיר שלה הטריד אותה. לאחר מכן הוא פעל לסלק אותה מהדרך ולגרום לה לעזוב. אלא שהיא לא הסכימה ל”התפנות” כל כך בקלות. בעזרת הפעילות הנחושה של משרד מען בירושלים היא אזרה אומץ והצליחה לשמור על מקום העבודה. לקח חשוב לכל עובד ובעיקר לנשים עובדות.

המשך
עובדים ועובדות פלסטינים

בית-הדין לעבודה חייב את חברת מיה תעשיות מזון בע"מ בפיצוי על הטרדה מינית של עובדת פלסטינית שהועסקה במפעל במישור אדומים

ביום 6.10.2024 פורסם פסק-דינו של בית הדין האזורי לעבודה בירושלים (כב' השופטת רחל בר"ג-הירשברג) בתביעה של עובדת לשעבר של מפעל "מיה תעשיות מזון בע"מ" במישור אדומים.

המשך
עובדים ועובדות פלסטינים

חבלה בעשרות מכוניות של עובדים פלסטינים בכניסה לאזור התעשייה מישור אדומים

עשרות מכוניות של פלסטינים המועסקים באזור התעשייה מישור אדומים ספגו אתמול 8.10 חבלות קשות: העובדים, הנוהגים להחנות את רכביהם בצידי הכביש בסמוך למחסום הכניסה לאזור התעשייה, מצאו את רכביהם בסיום יום העבודה עם זכוכיות מנופצות, גלגלים מנוקבים וגגות הרוסים.

המשך

אנא כתבו את שמכם המלא, טלפון ותיאור קצר של נושא הפנייה, ונציג\ה של מען יחזרו אליכם בהקדם האפשרי.

رجاءً اكتبوا اسمكم الكامل، الهاتف، ووصف قصير حول موضوع توجهكم، ومندوب عن نقابة معًا سيعاود الاتصال بكم لاحقًا








כארגון שמחויב לזכויות עובדים ללא הבדלי דת, גזע, לאום, מגדר או מקצוע - דמוקרטיה היא נשמת אפינו.
מען מתנגד בחריפות לחוקי ההפיכה המשטרית שממשלתם הקיצונית של נתניהו, לוין, בן גביר וסמוטריץ' מנסה לכפות.

ללא דמוקרטיה אין זכויות עובדים,
כשם שארגון עובדים לא יכול להתקיים תחת דיקטטורה.

רק ניצחון המחנה הדמוקרטי יאפשר לפתח דיון בשאלה הפלסטינית, ולהגיע לפתרון אלטרנטיבי לכיבוש ולאפרטהייד, תוך הבטחת זכויות אדם ואזרח לכל, ישראלים ופלסטינים כאחד. כל עוד משטר האפרטהייד מתקיים, המחנה הדמוקרטי לא יצליח להביס את הפשיסטים הישראלים. לכן מען פועל לצרף את החברה הערבית והפלסטינית למחאה.

אנו מזמינים אותך:

לצעוד איתנו בהפגנות ולבנות אלטרנטיבה איגוד מקצועית, יהודית-ערבית דמוקרטית בישראל. הצטרפו היום לקבוצת הווטסאפ השקטה שלנו "צועדות/צועדים עם מען במחאה"

להצטרף למען ולאגד עובדים במקום העבודה שלך . קראו כאן איך מתאגדים במען.

לעקוב אחרי העבודה של מען ברשתות החברתיות