כנס האחד במאי שערך ארגון העובדים מען באברהם הוסטל בתל אביב תחת הסיסמא עובדים למען זכויות אדם, התמקד במתקפה שמתנהלת כיום על זכויות האדם בישראל ובעולם. נוכח מתקפה זו קרא מען מען לארגוני עובדים, ארגונים חברתיים ועמותות המגנות על זכויות אדם להפגין סולידריות חוצה חומות לאומיות, דתיות וגזעיות, במטרה לחזק את מעמדם של העובדים, להגן על זכויותיהם ועל זכויות הארגונים הפועלים למען כבוד האדם וחרותו, ולהציב אלטרנטיבה דמוקרטית ושוויונית נגד מתקפת הימין הגזעני – לאומני – דתי באשר הוא. את הכנס הנחתה ופא טיארה, רכזת סניף מען בבאקה אל-גרביה.
מנכ"ל מען, אסף אדיב, הזהיר מהדהירה של הממשלה הישראלית למלחמה מול אירן, יצא נגד ההרג המתרחש בעזה והמתקפה נגד ארגונים לזכויות אדם ובתי המשפט, וקרא לשיתוף פעולה רחב נגד מגמות אלו. אדיב ציין את הסולידריות של מען עם תנועות דמוקרטיות באזור מסוריה ועד אירן ומצרים, והבהיר כי מען מתנגד הן לדיקטטורות הרצחניות של אסד וסיסי והן לתנועות הג'יהאדיסטיות הסוניות והשיעיות שמובילות בהקצנתן למבוי סתום.
הנוכחות של נציגי "בצלם", של עובדים פלסטינים מהתנחלויות, של עובדות חקלאות, ניקיון וסיעוד ערביות, ביחד עם מוסיקאים ואמנים יהודים וערבים הדגישה את הקשר ההדוק שנוצר במען בין זכויות עובדים וזכויות אדם ואת הסולידריות, והעלתה על נס את האופי הייחודי של מען כארגון המחויב למאבק נגד האפליה והדיכוי בכל מקום.
עמית גילוץ, חבר ועד עובדי "בצלם" שהתאגדו לאחרונה במען, הדגיש כי מען היה הבחירה הטבעית לעובדי "בצלם" שיש בו שילוב מיוחד של עובדים ישראלים ופלסטינים במשרד ובשטח. "כאשר אנו מתאגדים", אמר גילוץ "אנו מחזקים את הקשרים ביננו אבל אנחנו צריכים ארגון שיבין את המאבק נגד הכיבוש שהוא נשמת אפה של עמותת בצלם. מען, שכמונו שותף בהתנגדות לכיבוש, היה לכן הבחירה שלנו ואנו סמוכים ובטוחים שהנהלת העמותה אכן תפעל יחד איתנו לגיבוש הסכם קיבוצי במהירות".
יואב גל טמיר, מסניף מען בירושלים, תיאר את המציאות המטורפת בעיר שבה יש מעל 300 אלף תושבים פלסטינים חסרי זכויות החיים בעוני ובשכונות שאין בהן תשתיות בסיסיות. גל טמיר הבהיר שהעברת השגרירות האמריקאית לירושלים אינה משנה את העובדה שמדובר בעיר חצויה ומסוכסכת שמולידה יום יום עימותים ושנאה. הוא תאר כיצד העבודה היומיומית של משרד מען במזרח ירושלים עם עובדים ומובטלים מייצרת לעומת זאת בסיס לחיים של כבוד אנושי וזכויות אדם ושוויון, וכך מהווה בסיס לקיום עתידי ובונה של ישראלים ופלסטינים בירושלים.
נילי גפנן, אמנית תאטרון הקרון, שעובדיו התאגדו אף הם במען לאחרונה, הקסימה את הקהל בסיפור על ג'וחא תוך גלישה בלתי מורגשת בין הערבית והעברית. כפי שאמרה גפנן, הערב הזה המחיש שמען מתאים לאמני הקרון, ושאמני הקרון מתאימים למען.
קובי הגואל, מורה בקונסרבטוריון ראש העין, ציין את יכולתו של מען לפעול בכל תחום ועם כל קבוצת עובדים בדרך הנכונה לה, תוך התייעצות ושיקול דעת, ולייצר בכל מקום את התשובה המדויקת למצב, מבלי לנקוט בריכוזיות ובקבלת החלטות מעל ראשם של העובדים כפי שנהוג במחוזות אחרים. הגואל גם תאר את מצבם העלוב של רבים מבין מורי המוסיקה במתנ"סים ומרכזי מוסיקה ברחבי הארץ וקרא להם להתאגד במען.
חאתם אבו זיאדה, ראש ועד העובדים של מוסך צרפתי, ייצג באירוע קבוצה גדולה של עובדים פלסטינים בהתנחלויות שמען מייצג אותם הן כקבוצות והן כיחידים. חאתם סיפר על הנסיון של עובדי מוסך צרפתי ועל ההישגים שהיו להם כאשר חתמו על הסכם קיבוצי, וביטא את ההבנה לפיה מען הוא הכתובת הטבעית עבור העובדים הפלסטינים שמועסקים על ידי ישראלים.
פראנס ליבה, אמנית ומורה לצילום בבית הספר מוסררה לאמנות בירושלים, תארה את השילוב המיוחד שנוצר בבית הספר בין קבוצת המורים שהתאגדה כבר מזמן במען ובין עובדי הצוות הטכני שהיו עד כה מחוץ להסכמים והצטרפו רק לאחרונה.
אמאני קעדאן, רכזת שטח של מען במשרד באקה אלגרביה, סיפרה על פרויקט "נשים ועבודה" שכולל סיוע לנשים באיתור והשתלבות בעבודות מסודרות עם שכר ותנאי עבודה על פי דין -בחקלאות, בניקיון ובטיפול בקשישים.
את הערב ליוו בקטעי נגינה נגן הסקסופון ג'ס קורן ונגן כלי הקשה קובי הגואל, שניהם מורים בקונסרבטוריון ראש העין המאוגדים במען. ליד הפסנתר התחלפו הנגן והמלחין יוסי מר חיים וזיאד אל-איובי, מלחין מזרח ירושלמי. מוחמד קאווסמה, עובד בניין מירושלים, קרא שיר על סולידריות פועלים כשברקע הפסנתר החשמלי של אל-איובי.