תנופת ההתאגדות של העובדים הפלסטינים במישור אדומים נמשכת
הודעה לעיתונות
ארגון העובדים מען שלח היום ליצחק צרפתי, הבעלים של מוסך י. צרפתי שירותי רכב ומתכת (1979) בע"מ, במישור אדומים מכתב בו הוא מודיע ליצחקי כי הוא הארגון היציג של עובדי המוסך, ודורש לאפשר למען לכנס אסיפת עובדים בשטח המפעל כדי לבחור ועד, במטרה לנהל מו"מ על חתימת הסכם קיבוצי. המכתב נשלח בעקבות פגישה שנערכה אתמול, ה-24.6, בין עובדי מוסך צרפתי ונציגי ארגון העובדים מען, שבה חתמו 17 עובדים על טופס הצטרפות למען. מאחר ובמוסך עובדים 46 עובדים, מען הוא הארגון היציג במפעל. היום יחתמו עובדים נוספים על טופס הצטרפות.
מוסך צרפתי במישור אדומים הוא חברה משפחתית, שקיימת מזה יותר מעשרים שנה ונותנת שירות מוסך למשאיות דאף, חברת UMI (יבואן ג'נרל מוטורס) ועוד. עובדים בו 36 פועלים מאזור יריחו, 3 מירושלים, ו6-7 עובדי מינהלה ופקידות. למרות הקשר עם חברות בינלאומיות תנאי העבודה במקום אינם עומדים בסטנדרטים חוקיים.
המוסך אינו מדפיס תלושי שכר ואינו מבטח את העובדים בביטוח לאומי או ביטוח פנסיוני. העובדים מתלוננים כי שכרם נמוך משכר המינימום ואין כל תשלום עבור זכויות כמו ימי חופשה, ימי מחלה ודמי הבראה. העובדים מקבלים יחד עם השכר (בהמחאה) רשימה שמוגדרת כתלוש שכר, אבל בפועל אינה תלוש כלל. אין בה ציון של שעות העבודה, או זכאות העובד לימי חופשה. כמו כן מתלוננים העובדים על הסדרי בטיחות לקויים והעדר תשלום עבור תקופות העדרות בעת תאונות עבודה.
תביעת עובדים באזור התעשיה מישור אדומים לשכר מינימום וזכויות סוציאליות על פי החוק הישראלי מעוגנת בפסיקות חוזרות של בתי המשפט בישראל, ובראשן פסק הדין בבג"ץ גבעת זאב משנת 2007. בשבוע שעבר קבע שופט בית הדין האזורי לעבודה בירושלים, דניאל גולדברג, בתביעה נגד מפעל אבן בר במישור אדומים, שעובדים פלסטינים המועסקים במפעלים בבעלות ישראלית בשטחים זכאים למלוא הזכויות המוקנות לעובדים בישראל בחוק. ראה: http://www.themarker.com/career/1.2052563
לפרטים נוספים: מיכל שורץ, דוברת מען, 050-4330067