עובדים פלסטינים במפעל ר.ס. שיווק ויצור מזון בעטרות בשביתה

הסיבה: הנהלת המפעל מסרבת להכנס עם מען למו"מ קיבוצי על זכויות העובדים, למרות ש-90% מעובדי המפעל התאגדו במען

עובדי רג'ואן, ר.ס. שיווק וייצור מזון עם נציגי מען

עובדי הייצור בחברת ר.ס. שיווק ויצור מזון בע"מ, הידועה כחברת "רג'ואן", פתחו הבוקר בשביתת אזהרה בת יומיים, במחאה על סירובה של הנהלת המפעל להכיר במען כארגון יציג ולפתוח עם הארגון ועם נציגות העובדים במו"מ על הסכם קיבוצי. כבר באמצע ספטמבר הודיע ארגון העובדים מען להנהלה ש- 46 מתוך 50 עובדי היצור הצטרפו אליו, ובכך הוא הפך לארגון היציג במפעל. למרות זאת, ההנהלה עומדת בסירובה להכיר בו ולכבד את בחירתם ואת זכויותיהם של העובדים.

בראשית נובמבר הכריז מען על סכסוך עבודה ועל השביתה שנפתחה היום. עם פרוץ השביתה היום הודיע מען להנהלה כי זוהי שביתת אזהרה בת יומיים, וכי ביום ד', ה- 27.11, העובדים יחזרו לעבודה סדירה. הארגון הבהיר במכתבו שהן העובדים והן מען מעדיפים את דרך ההדברות, וכי ככל שהחברה תודיע שהיא מכירה במען ופותחת במו"מ, יעצור הארגון את הצעדים הארגוניים.

בישיבה שהתקיימה בין נציגי ההנהלה לבין נציגי העובדים ב- 19.11, הציגו עורכי הדין של החברה את הסיבות שמונעות מהם להכיר במען ולקיים מו"מ, סיבות שהתבררו כולן כחסרות בסיס. בישיבה הוחלט לתת להנהלה פרק זמן נוסף לשיקול דעת, ובהתאם הודיע מען שיקפיא את הצעדים הארגוניים עד יום א' 24.11. לאור העדר כל התקדמות החליט מען לפתוח היום בשביתת האזהרה.

עובדי מפעל ר.ס. שיווק ויצור מזון החליטו להתאגד במען כדי לשפר את שכרם ואת תנאי עבודתם. שכרם של העובדים נמוך מאד, כאשר ממוצע השכר לחודש עבודה מלא מגיע לכ-4000 ₪, בנוסף להעדר תגמול הולם לנסיעות ופגיעה בצבירת הפנסיה. העובדים מתלוננים עוד על חוסר שקיפות לגבי רישום שעות העבודה שנעשה באופן ידני, וכי לעתים קרובות הם נתקלים ברישום מוטעה של ימי העבודה בתלוש השכר.

מסביר חבר ועד העובדים, מוחמד חמודה, אבו ניזאר: "אנו תובעים את זכותנו לשכר ולתנאי עבודה הוגנים על פי חוק, ואנו משוכנעים שהצטרפותנו למען וחתימה על הסכם קיבוצי הם הערובה להשגתם. אנו מאמינים שכניסה של ההנהלה למו"מ איתנו ועם מען והסכמה על הסדרת הבעיות הקיימות, תביא תועלת לא רק לעובדים אלא גם למהלך הייצור ולמפעל. אנחנו מאוחדים בתמיכתנו בארגון העובדים מען, ובטוחים שביחד נשיג את זכויותינו."

עוד

פרויקט מזרח ירושלים

תקופת ניסיון בעבודה ללא שכר? אין דבר כזה!

ריהאם, בת 21, סיימה לימודים והתקבלה לעבודה במעון ילדים לגיל הרך. כשבועיים אחרי שהתחילה לעבוד, המנהלת אמרה לה שאין לה מספיק ניסיון ולכן היא לא יכולה להמשיך, ובעצם פיטרה אותה.

המשך
מורים, גננות, עובדי עמותות

הסכם קיבוצי של מען קובע סולם שכר ומשפר את שכרן של סייעות במעון לגיל הרך של עמותת יד ביד

בעקבות הסכם קיבוצי עליו חתם 'מען – ארגון עובדים' לאחרונה בעמותת יד ביד, יעלה שכרן של סייעות מתחילות במעון לגיל הרך בחיפה ל-38 ש"ח בשעה, עם עלייה בשכר מדי שנה. אחרי ותק של 4 שנים יגיע שכרן ל-40 ש"ח לשעה ותיפתח לכל סייעת קרן השתלמות.

המשך
התארגנות עובדים

'מען – ארגון עובדים' חתם על הסכם קיבוצי שלישי בעמותת יד ביד ("הדו-לשוני")

ההסכם משפר את שכרם ותנאי עבודתם של כ- 250 עובדות ועובדים המועסקים ב-6 מרכזים חינוכיים וכן במטה העמותה ובהן עובדות חינוך – מהפעוטון ועד לתיכון, עובדות מנהלה (ניקיון, אבות בית, מזכירות ועוד), עובדות המטה ועוד.

המשך
פרויקט מזרח ירושלים

המקרה של הדאיה: עזבה את עבודתה מסיבות בריאותיות – קיבלה את כל זכויותיה כמפוטרת

הדאיה, בת 58 ממזרח ירושלים היא המפרנסת היחידה של משפחתה, וששת ילדיה תלויים בה. היא לא רצתה לעזוב את עבודתה, אך בגלל מצבה הבריאותי לא יכלה להמשיך לעבוד. בעזרת מען היא קיבלה את מלוא פיצויי הפיטורים שמגיעים למי שמתפטרת בשל מצב רפואי, והבטיחה את זכאותה לדמי אבטלה כבר מהיום הראשון.

המשך
פרויקט מזרח ירושלים

עובדת פלסטינית-ירושלמית העיזה ועמדה על שלה והצליחה לבטל האשמת שווא בגניבה ופיטורים שרירותיים

שוק העבודה במזרח ירושלים משתנה: נשים מתחילות להבין שהן לא חייבות להיות רק נשים שמרצות את כולם וכי יש להן זכויות והן יכולות להרים את קולן. אתן לא לבד! הקשבנה לסיפור של עולא, שיחד עם 'מען' הצליחה לעמוד מול כוונת מעסיקה לפטרה אחרי שהואשמה על ידי המנהלת הישירה שלה בגניבה:

המשך
עובדים ועובדות פלסטינים

במקום מעצרים ראוותניים צריך להחזיר עובדים פלסטינים לאתרי הבנייה

הסכם הפסקת האש בין ישראל לחיזבאללה שנכנס לתוקף ביום ד' 27.11, מסמן את סופה של המלחמה. אם אכן הוא יחזיק מעמד תתחיל תקופה של שיקום שמשמעותה גידול דרמטי בצורך בעובדים לענף הבניין. בינתיים, עשרות אלפי עובדים פלסטינים מחכים לרגע בו תחליט הממשלה להתיר את חזרתם לאתרי הבניין בישראל. אלפי קבלני בניין משוועים גם הם לכוח אדם מיומן ומדווחים שהעובדים הזרים שהגיעו אליהם מעטים מדי ולא מקצועיים ברמה מספקת.

המשך

אנא כתבו את שמכם המלא, טלפון ותיאור קצר של נושא הפנייה, ונציג\ה של מען יחזרו אליכם בהקדם האפשרי.

رجاءً اكتبوا اسمكم الكامل، الهاتف، ووصف قصير حول موضوع توجهكم، ومندوب عن نقابة معًا سيعاود الاتصال بكم لاحقًا








כארגון שמחויב לזכויות עובדים ללא הבדלי דת, גזע, לאום, מגדר או מקצוע - דמוקרטיה היא נשמת אפינו.
מען מתנגד בחריפות לחוקי ההפיכה המשטרית שממשלתם הקיצונית של נתניהו, לוין, בן גביר וסמוטריץ' מנסה לכפות.

ללא דמוקרטיה אין זכויות עובדים,
כשם שארגון עובדים לא יכול להתקיים תחת דיקטטורה.

רק ניצחון המחנה הדמוקרטי יאפשר לפתח דיון בשאלה הפלסטינית, ולהגיע לפתרון אלטרנטיבי לכיבוש ולאפרטהייד, תוך הבטחת זכויות אדם ואזרח לכל, ישראלים ופלסטינים כאחד. כל עוד משטר האפרטהייד מתקיים, המחנה הדמוקרטי לא יצליח להביס את הפשיסטים הישראלים. לכן מען פועל לצרף את החברה הערבית והפלסטינית למחאה.

אנו מזמינים אותך:

לצעוד איתנו בהפגנות ולבנות אלטרנטיבה איגוד מקצועית, יהודית-ערבית דמוקרטית בישראל. הצטרפו היום לקבוצת הווטסאפ השקטה שלנו "צועדות/צועדים עם מען במחאה"

להצטרף למען ולאגד עובדים במקום העבודה שלך . קראו כאן איך מתאגדים במען.

לעקוב אחרי העבודה של מען ברשתות החברתיות