מרצים במכללות לאמנות עובדים לפי שעה בלי ביטחון תעסוקתי וללא זכויות סוציאליות

ארגון העובדים מען קורא לכם להצטרף לשורותיו ולשנות את תנאי העסקתכם. לאחר שהושגו הסכמים קיבוציים מיטיבים בבית הספר לאמנות "מוסררה" ובבית הספר לתאטרון חזותי במסגרת מען, מנהל היום ועד מורי "מנשר" מו"מ להסכם שלישי. הצטרפו גם אתם למצעד ההתאגדות של מרצים במכללות לאמנות. הגיע הזמן לשים קץ לחוסר הודאות וההשפלה שהם מנת חלקם של המרצים מדי שנה. הקמת ועד והסכם קיבוצי הם הפתרון.

votingארגון העובדים מען קורא לכם להצטרף לשורותיו ולשנות את תנאי העסקתכם. לאחר שהושגו הסכמים קיבוציים מיטיבים בבית הספר לאמנות "מוסררה" ובבית הספר לתאטרון חזותי במסגרת מען, מנהל היום ועד מורי "מנשר" מו"מ להסכם שלישי. הצטרפו גם אתם למצעד ההתאגדות של מרצים במכללות לאמנות. הגיע הזמן לשים קץ לחוסר הודאות וההשפלה שהם מנת חלקם של המרצים מדי שנה. הקמת ועד והסכם קיבוצי הם הפתרון.

מרצים לצילום, תקשורת, אנימציה, קולנוע, תאטרון, מוסיקה, אמנות פלסטית, ריקוד ומקצועות רבים נוספים מלמדים כיום בעשרות רבות של מכללות פרטיות לאמנות שהוקמו כולן במשך 25 השנים האחרונות. מדובר בכעשרת אלפים איש, בהם היוצרים החשובים והפוריים בזירה התרבותית המקומית, שזוכים להערכה בתחומם גם בזירה הבינלאומית.

אבל כאשר הם מגיעים ללמד בבתי הספר ובמכללות לאמנות הם מוגדרים כ"קבלנים" או "פרילנסרים", ומקבלים את שכרם לפי שעות לימוד בפועל. רובם מלמדים בכמה בתי ספר בעת ועונה אחת ומתרוצצים ממקום למקום בניסיון לארגן לעצמם הכנסה מינימאלית.

כל זאת ללא כל ביטחון תעסוקתי, כאשר מדי שנה מרחף סימן שאלה גדול סביב תכנית העבודה של השנה הבאה, עבורם. בבתי ספר רבים אין כל קידום. מורים מועסקים שנים ארוכות באותו שכר ללא תגמול על הישגיהם, נסיון ותרומה למערכת. אין להם הפרשה לפנסיה ואין תשלום עבור ימי מחלה, הבראה, חופש או חג. ובמקרים רבים הם אינם מועסקים במהלך חודשי הקיץ ונאלצים למצוא השלמות הכנסה ופתרונות כלכליים יצירתיים. המצב הזה משפיל ומבזה את המרצים.

כל זה קורה כאשר הממסד הפוליטי על כל מפלגות השלטון מחויב לקו כלכלי ניאו ליברלי שבשעת משבר כמו היום, צועד בברור לקראת קיצוץ כל מה שאינו רווחי ובראש ובראשונה ההקצבות לאמנות ותרבות. לא מקרה הוא שפקולטות למדעי רוח מדלדלות מתקציבים וסוגרות קורסים. בשנים הקרובות אנו צפויים לביטול תקציבי תרבות וירידה בהקצבות לבתי ספר לאמנות. תנועת המחאה החברתית שהתעוררה בישראל בקיץ 2011 הרימה את הקריאה לשינוי סדרי עדיפויות, אבל הנסיון של השנתיים האחרונות מראה שרק כוח מאורגן שפועל באופן שיטתי יכול להבטיח הישגים ברי קיימא.

את מצבם של המרצים במכללות לאמנות ואת המדיניות של הממסד ביחס לאמנות ותרבות חייבים לשנות. אין כאן גזרה משמיים. שומה על המרצים לאמנות שלמדו את הלקח לשים בצד את האשליה של עצמאות שבשיטת ההעסקה כפרילנסרים ולהבין כי הביטחון האישי והתעסוקתי שלהם תלוי בהתאגדות והסכם קיבוצי על תנאי עבודה כחוק.

בבית הספר לאמנות "מוסררה" בירושלים התאגדו 70 מרצים בשנת 2010 במסגרת ארגון העובדים מען והשיגו הסכם קיבוצי ששיפר את מעמדם ואת שכרם ויצר יציבות וביטחון כולל הפרשות לפנסיה וזכויות סוציאליות נוספות. בעקבות מורי מוסררה התאגדו המרצים בבית הספר לתאטרון חזותי שגם הם השיגו לאחרונה הסכם קיבוצי מיטיב שהעביר את כלל מורי המכללה להעסקה ביחסי עובד-מעביד עם כל הזכויות הסוציאליות הכרוכות בכך. בשתי מכללות אלו הוקם ועד מורים נבחר והוא ניהל בשיתוף עם אנשי ארגון העובדים מען את המו"מ עד להשגת ההסכם. גם במכללת מנשר לאמנות מתנהל מו"מ בין ועד עובדים שנבחר במסגרת ארגון העובדים מען ובין הנהלת המכללה לקראת השגת הסכם קיבוצי.

ארגון העובדים מען הוא גורם דינמי חדש בזירה של התאגדות עובדים בישראל. המייחד את מען הוא התייצבותו החד משמעית עם עובדים ועובדות יהודים וערבים בכל הרבדים של התעסוקה ללא הבדל ואפליה, שיתוף המורים בהליכי המו"מ, העקרון של סולידריות והחתירה לשינוי חברתי. הצטרפות למען הבטיחה למרצים במכללות שעשו זאת גב משפטי ומקצועי חזק וגם מנוף לקידום אג'נדה חברתית ומאבק נגד מגמות של הרס התרבות ומסחור החיים האמנתיים.

מרצים במכללות שעדיין לא התאגדו, זוהי פנייה אליכם. מדי שנה בחודשי הקיץ אתם עומדים שוב בפני אותה מציאות מתסכלת של חוסר ודאות: האם ירצה המנהל להעסיק אותי השנה? האם יתנו לי את הקורסים שהכנתי ועבדתי עליהם? האם יהיה לי ממה לשלם את המשכנתא ואת התשלומים לגן הילדים?

הגיע הזמן לאזור עוז ולהצטרף למסע ההתאגדות של מרצי המכללות לאמנות במען

+++++++++++++

מרצים שמועסקים במכללות לאמנות, מכללות טכנולוגיות ובתי ספר גבוהים לעיצוב יכולים לקבל מארגון העובדים מען לווי, הדרכה וסיוע בהליך הקמת ועד העובדים הראשון במקום העבודה, השתתפות בהליך המו"מ עם המעסיק עד לחתימת הסכם קיבוצי שיבטיח את זכויותיהם.

אם אתם מלמדים בבתי ספר לאמנות או במכללות הטכנולוגיות פנו עוד היום למשרדי מען הפרושים מאזור הצפון על ירושלים כולל בחיפה, תל אביב, ירושלים, באקה אלגרביה ונצרת.

ניתן לפנות במייל לכתובתנו maan@maan.org.il

לפנות טלפונית אל רכז סניף תל אביב ניר נאדר 050-6839443 או לרכז התאגדות מקצועית דני בן שמחון 050-4330039

עוד

פרויקט מזרח ירושלים

תקופת ניסיון בעבודה ללא שכר? אין דבר כזה!

ריהאם, בת 21, סיימה לימודים והתקבלה לעבודה במעון ילדים לגיל הרך. כשבועיים אחרי שהתחילה לעבוד, המנהלת אמרה לה שאין לה מספיק ניסיון ולכן היא לא יכולה להמשיך, ובעצם פיטרה אותה.

המשך
מורים, גננות, עובדי עמותות

הסכם קיבוצי של מען קובע סולם שכר ומשפר את שכרן של סייעות במעון לגיל הרך של עמותת יד ביד

בעקבות הסכם קיבוצי עליו חתם 'מען – ארגון עובדים' לאחרונה בעמותת יד ביד, יעלה שכרן של סייעות מתחילות במעון לגיל הרך בחיפה ל-38 ש"ח בשעה, עם עלייה בשכר מדי שנה. אחרי ותק של 4 שנים יגיע שכרן ל-40 ש"ח לשעה ותיפתח לכל סייעת קרן השתלמות.

המשך
התארגנות עובדים

'מען – ארגון עובדים' חתם על הסכם קיבוצי שלישי בעמותת יד ביד ("הדו-לשוני")

ההסכם משפר את שכרם ותנאי עבודתם של כ- 250 עובדות ועובדים המועסקים ב-6 מרכזים חינוכיים וכן במטה העמותה ובהן עובדות חינוך – מהפעוטון ועד לתיכון, עובדות מנהלה (ניקיון, אבות בית, מזכירות ועוד), עובדות המטה ועוד.

המשך
פרויקט מזרח ירושלים

המקרה של הדאיה: עזבה את עבודתה מסיבות בריאותיות – קיבלה את כל זכויותיה כמפוטרת

הדאיה, בת 58 ממזרח ירושלים היא המפרנסת היחידה של משפחתה, וששת ילדיה תלויים בה. היא לא רצתה לעזוב את עבודתה, אך בגלל מצבה הבריאותי לא יכלה להמשיך לעבוד. בעזרת מען היא קיבלה את מלוא פיצויי הפיטורים שמגיעים למי שמתפטרת בשל מצב רפואי, והבטיחה את זכאותה לדמי אבטלה כבר מהיום הראשון.

המשך
פרויקט מזרח ירושלים

עובדת פלסטינית-ירושלמית העיזה ועמדה על שלה והצליחה לבטל האשמת שווא בגניבה ופיטורים שרירותיים

שוק העבודה במזרח ירושלים משתנה: נשים מתחילות להבין שהן לא חייבות להיות רק נשים שמרצות את כולם וכי יש להן זכויות והן יכולות להרים את קולן. אתן לא לבד! הקשבנה לסיפור של עולא, שיחד עם 'מען' הצליחה לעמוד מול כוונת מעסיקה לפטרה אחרי שהואשמה על ידי המנהלת הישירה שלה בגניבה:

המשך
עובדים ועובדות פלסטינים

במקום מעצרים ראוותניים צריך להחזיר עובדים פלסטינים לאתרי הבנייה

הסכם הפסקת האש בין ישראל לחיזבאללה שנכנס לתוקף ביום ד' 27.11, מסמן את סופה של המלחמה. אם אכן הוא יחזיק מעמד תתחיל תקופה של שיקום שמשמעותה גידול דרמטי בצורך בעובדים לענף הבניין. בינתיים, עשרות אלפי עובדים פלסטינים מחכים לרגע בו תחליט הממשלה להתיר את חזרתם לאתרי הבניין בישראל. אלפי קבלני בניין משוועים גם הם לכוח אדם מיומן ומדווחים שהעובדים הזרים שהגיעו אליהם מעטים מדי ולא מקצועיים ברמה מספקת.

המשך

אנא כתבו את שמכם המלא, טלפון ותיאור קצר של נושא הפנייה, ונציג\ה של מען יחזרו אליכם בהקדם האפשרי.

رجاءً اكتبوا اسمكم الكامل، الهاتف، ووصف قصير حول موضوع توجهكم، ومندوب عن نقابة معًا سيعاود الاتصال بكم لاحقًا








כארגון שמחויב לזכויות עובדים ללא הבדלי דת, גזע, לאום, מגדר או מקצוע - דמוקרטיה היא נשמת אפינו.
מען מתנגד בחריפות לחוקי ההפיכה המשטרית שממשלתם הקיצונית של נתניהו, לוין, בן גביר וסמוטריץ' מנסה לכפות.

ללא דמוקרטיה אין זכויות עובדים,
כשם שארגון עובדים לא יכול להתקיים תחת דיקטטורה.

רק ניצחון המחנה הדמוקרטי יאפשר לפתח דיון בשאלה הפלסטינית, ולהגיע לפתרון אלטרנטיבי לכיבוש ולאפרטהייד, תוך הבטחת זכויות אדם ואזרח לכל, ישראלים ופלסטינים כאחד. כל עוד משטר האפרטהייד מתקיים, המחנה הדמוקרטי לא יצליח להביס את הפשיסטים הישראלים. לכן מען פועל לצרף את החברה הערבית והפלסטינית למחאה.

אנו מזמינים אותך:

לצעוד איתנו בהפגנות ולבנות אלטרנטיבה איגוד מקצועית, יהודית-ערבית דמוקרטית בישראל. הצטרפו היום לקבוצת הווטסאפ השקטה שלנו "צועדות/צועדים עם מען במחאה"

להצטרף למען ולאגד עובדים במקום העבודה שלך . קראו כאן איך מתאגדים במען.

לעקוב אחרי העבודה של מען ברשתות החברתיות