ב- 5.12.2013 העביר הקבינט הכלכלי חברתי החלטה להגדיל את מכסת העובדים הזרים בענף החקלאות בשנה הקרובה ולהביאה ל- 25,000. זאת בניגוד להסכם משנת 2009 בין משרדי האוצר והחקלאות להתאחדות חקלאי ישראל, על הקטנה הדרגתית של מכסת העובדים הזרים עד 2015.
על פי ההסכם, ב- 2014 המכסה היתה אמורה לרדת ל- 21,600. בפועל, בסוף שנת 13 היו בארץ 24,000 עובדים זרים בחקלאות. במקום להוריד 2,400 עובדים זרים כדי להגיע למכסה, החליט הקבינט להוסיף עוד 1,000, כלומר, לאשר 3,400 עובדים זרים מעל למה שהוסכם. ההחלטה למעשה לא רק מבטלת את ההסכם, אלא הופכת אותו על פיו. החלטת הקבינט סוגרת את הדרך בפני אלפי עובדים ישראלים מובטלים, ומשאירה את התלות של החקלאות בעובדים הזרים והזולים, המהווים 60% מכח העבודה בענף.
רק בנובמבר האחרון השיק משרד החקלאות קמפיין פרסום מתוחכם ברשת ב' "מה עושה חקלאי פיקח", והתשובה הפקחית היתה שהוא מעסיק עובדים ישראלים וזוכה לתמיכה ממשלתית. אולם במציאות, מתברר כי על פי משרד החקלאות, "חקלאי פיקח" הוא מי שמבין כי הקמפין התקשורתי לעידוד גיוס עובדים ישראלים בחקלאות איננו אלא מס שפתיים לאיחוד האירופי, ומחכה לאישור ממשלתי של תוספת עובדים זרים.
ארגון העובדים מען דוחה את טענת החקלאים ומשרד החקלאות כי חסרים עובדי חקלאות מקומיים בישראל. מען מפעיל מזה 8 שנים תכנית לשילוב נשים ערביות בענף החקלאות בהעסקה ישירה. הנסיון של מען מראה שבתי אריזה קולטים אלפי עובדות ועובדים ערבים, מאחר ותקנה אוסרת עליהם להעסיק עובדים זרים. לעומת זאת, בשאר ענפי החקלאות מתקשה מען לשלב עובדים מקומיים, לא משום שאין מספיק עובדים, אלא משום שאין מספיק מקומות עבודה! כאשר המשקים רוויים בעובדים תאילנדים, העובדים המקומיים אינם יכולים להתחרות בעבודה הזולה שלהם.