מה עושה חקלאי פיקח? מחכה שהממשלה תאשר ייבוא עוד עובדים זרים

ב- 5.12.2013 העביר הקבינט הכלכלי חברתי החלטה להגדיל את מכסת העובדים הזרים בענף החקלאות בשנה הקרובה ולהביאה ל- 25,000. זאת בניגוד להסכם משנת 2009 בין משרדי האוצר והחקלאות להתאחדות חקלאי ישראל, על הקטנה הדרגתית של מכסת העובדים הזרים עד 2015.

ב- 5.12.2013 העביר הקבינט הכלכלי חברתי החלטה להגדיל את מכסת העובדים הזרים בענף החקלאות בשנה הקרובה ולהביאה ל- 25,000. זאת בניגוד להסכם משנת 2009 בין משרדי האוצר והחקלאות להתאחדות חקלאי ישראל, על הקטנה הדרגתית של מכסת העובדים הזרים עד 2015.

על פי ההסכם, ב- 2014 המכסה היתה אמורה לרדת ל- 21,600. בפועל, בסוף שנת 13 היו בארץ 24,000 עובדים זרים בחקלאות. במקום להוריד 2,400 עובדים זרים כדי להגיע למכסה, החליט הקבינט להוסיף עוד 1,000, כלומר, לאשר 3,400 עובדים זרים מעל למה שהוסכם. ההחלטה למעשה לא רק מבטלת את ההסכם, אלא הופכת אותו על פיו. החלטת הקבינט סוגרת את הדרך בפני אלפי עובדים ישראלים מובטלים, ומשאירה את התלות של החקלאות בעובדים הזרים והזולים, המהווים 60% מכח העבודה בענף.

רק בנובמבר האחרון השיק משרד החקלאות קמפיין פרסום מתוחכם ברשת ב' "מה עושה חקלאי פיקח", והתשובה הפקחית היתה שהוא מעסיק עובדים ישראלים וזוכה לתמיכה ממשלתית. אולם במציאות, מתברר כי על פי משרד החקלאות, "חקלאי פיקח" הוא מי שמבין כי הקמפין התקשורתי לעידוד גיוס עובדים ישראלים בחקלאות איננו אלא מס שפתיים לאיחוד האירופי, ומחכה לאישור ממשלתי של תוספת עובדים זרים.

ארגון העובדים מען דוחה את טענת החקלאים ומשרד החקלאות כי חסרים עובדי חקלאות מקומיים בישראל. מען מפעיל מזה 8 שנים תכנית לשילוב נשים ערביות בענף החקלאות בהעסקה ישירה. הנסיון של מען מראה שבתי אריזה קולטים אלפי עובדות ועובדים ערבים, מאחר ותקנה אוסרת עליהם להעסיק עובדים זרים. לעומת זאת, בשאר ענפי החקלאות מתקשה מען לשלב עובדים מקומיים, לא משום שאין מספיק עובדים, אלא משום שאין מספיק מקומות עבודה! כאשר המשקים רוויים בעובדים תאילנדים, העובדים המקומיים אינם יכולים להתחרות בעבודה הזולה שלהם.

 

עוד

פרויקט מזרח ירושלים

כל עובד זכאי להפרשות לפנסיה – אל תוותרו על הזכות הזו

עווני הגיע ליום קבלת קהל במשרד מען בירושלים וביקש שנבדוק אם הוא אכן מקבל את כל זכויותיו. כאשר הצוות של מען בחן את התלושים שלו התברר שבמשך למעלה משש שנות עבודתו, המעסיק לא הפריש ולו שקל אחד לקרן פנסיה.

המשך
עובדים ועובדות פלסטינים

מניעת הכניסה של עובדים פלסטינים מעכב פרוייקטים בחודשים ארוכים וגרם לאבדן הכנסות לענף הבניין בהיקף של 131 מליארד ש"ח

התאחדות בוני הארץ שמייצגת את קבלני הבניין הגדולים פנתה לאחרונה לרה"מ נתניהו בדרישה לפעול לפתרון המצוקה הקשה בענף הבניין. לפי הסטטיסטיקה שצורפה למכתב, מורגש עיכוב בסיום פרוייקטים ומסירת דירות באתרי הבנין בממוצע בשמונה חודשים.

המשך
פרויקט מזרח ירושלים

תקופת ניסיון בעבודה ללא שכר? אין דבר כזה!

ריהאם, בת 21, סיימה לימודים והתקבלה לעבודה במעון ילדים לגיל הרך. כשבועיים אחרי שהתחילה לעבוד, המנהלת אמרה לה שאין לה מספיק ניסיון ולכן היא לא יכולה להמשיך, ובעצם פיטרה אותה.

המשך
מורים, גננות, עובדי עמותות

הסכם קיבוצי של מען קובע סולם שכר ומשפר את שכרן של סייעות במעון לגיל הרך של עמותת יד ביד

בעקבות הסכם קיבוצי עליו חתם 'מען – ארגון עובדים' לאחרונה בעמותת יד ביד, יעלה שכרן של סייעות מתחילות במעון לגיל הרך בחיפה ל-38 ש"ח בשעה, עם עלייה בשכר מדי שנה. אחרי ותק של 4 שנים יגיע שכרן ל-40 ש"ח לשעה ותיפתח לכל סייעת קרן השתלמות.

המשך

אנא כתבו את שמכם המלא, טלפון ותיאור קצר של נושא הפנייה, ונציג\ה של מען יחזרו אליכם בהקדם האפשרי.

رجاءً اكتبوا اسمكم الكامل، الهاتف، ووصف قصير حول موضوع توجهكم، ومندوب عن نقابة معًا سيعاود الاتصال بكم لاحقًا








כארגון שמחויב לזכויות עובדים ללא הבדלי דת, גזע, לאום, מגדר או מקצוע - דמוקרטיה היא נשמת אפינו.
מען מתנגד בחריפות לחוקי ההפיכה המשטרית שממשלתם הקיצונית של נתניהו, לוין, בן גביר וסמוטריץ' מנסה לכפות.

ללא דמוקרטיה אין זכויות עובדים,
כשם שארגון עובדים לא יכול להתקיים תחת דיקטטורה.

רק ניצחון המחנה הדמוקרטי יאפשר לפתח דיון בשאלה הפלסטינית, ולהגיע לפתרון אלטרנטיבי לכיבוש ולאפרטהייד, תוך הבטחת זכויות אדם ואזרח לכל, ישראלים ופלסטינים כאחד. כל עוד משטר האפרטהייד מתקיים, המחנה הדמוקרטי לא יצליח להביס את הפשיסטים הישראלים. לכן מען פועל לצרף את החברה הערבית והפלסטינית למחאה.

אנו מזמינים אותך:

לצעוד איתנו בהפגנות ולבנות אלטרנטיבה איגוד מקצועית, יהודית-ערבית דמוקרטית בישראל. הצטרפו היום לקבוצת הווטסאפ השקטה שלנו "צועדות/צועדים עם מען במחאה"

להצטרף למען ולאגד עובדים במקום העבודה שלך . קראו כאן איך מתאגדים במען.

לעקוב אחרי העבודה של מען ברשתות החברתיות