גילוי דעת של ארגון העובדים מען
מבצע החרמת הלחם מדוכנים פלסטיניים בשער יפו הוא קצה הקרחון של מדיניות ההתעמרות הכלכלית בתושביה הפלסטינים של ירושלים המזרחית, מדיניות שמטרתה הסופית הינה ייהוד ירושלים ונישול התושבים הפלסטינים בעיר מזכויותיהם.
במוצ"ש, לקראת ערב החג השני של פסח, הופתעו בעלי הדוכנים הפלסטינים בשער יפו אשר בירושלים המזרחית כאשר פשטו פקחי העירייה על דוכניהם והחרימו את סחורותיהם בטענה כי הם אוכפים את החוק האוסר מכירת חמץ בפסח. מבצע אכיפה זה תמוה במיוחד לנוכח העובדה שהעירייה לא מקפידה לאכוף את החוק האוסר על מכירת חמץ על האוכלוסייה היהודית בעיר.
איש הימין הקיצוני וחבר בהנהלת העיר, אריה קינג, העיד כי הדבר נעשה בעידודו. בדף הפייסבוק שלו כותב קינג, חבר מועצת העיר מטעם רשימת "ירושלים מאוחדת' (איחוד של רשימת 'שכונות התפר' עם פורשי 'הבית היהודי': "תודות לחברי דף הפייסבוק שלי ושתוף פעולה אינטנסיבי וישיר עם הפיקוח העירוני של עיריית ירושלים, העירייה החרימה עשרות דוכנים לממכר חמץ שהוצבו בשער יפו וסביבתו. הבטחנו לטפל בייהוד ירושלים ואנו מנסים לעמוד בהתחייבויותינו לבוחרים." רק בעקבות הביקורת שנשמעה טענה העירייה כי פינוי הדוכנים נעשה לא בשל מכירת חמץ אלא משום שלבעליהם אין רשיון.
כפי שמעיד קינג עצמו "ייהוד ירושלים" פירושו התעמרות בתושבי העיר הפלסטינים, ופגיעה במקורות פרנסתם. על פי השנתון הסטטיסטי לירושלים של מכון ירושלים לחקר ישראל http://www.jiis.org.il/?cmd=statistic.467 79.5% מתושבי ירושלים המזרחית הפלסטינים נמצאים מתחת לקו העוני; הכנסתם של תושבי ירושלים המזרחית החיים מתחת לקו העוני נמוכה ב- 50% מהכנסתה של האוכלוסייה היהודית הנמצאת מתחת לקו העוני; כאשר 85% מילדי העיר המזרחית חיים מתחת לקו העוני. התוצאה – הגירה שלילית המונית של האוכלוסייה הפלסטינית. אותם תושבים שלא מאפשרים להם לשרוד במרכז העיר המזרחית, נאלצים לעבור אל האזורים מעבר לגדר – מחנה הפליטים שועפט וכפר עקב. שם הדיור אמנם זול יותר, אך העירייה מסרבת לספק לשכונות אלה שירותים מוניציפאליים בסיסיים כמו שירותי חרום, סניטציה, חינוך ומים זורמים.
העוני וההזנחה הקיצוניים אינם גזירת גורל, אלא מדיניות רבת שנים. ארגון העובדים מען מנהל סניף במזרח ירושלים המסייע לתושבי העיר למצות את זכויותיהם מול רשויות הממשלה והעירייה, והוא עד למדיניות זאת ולתוצאותיה. מען קורא להפסקת ההתעמרות הכלכלית באוכלוסייה הפלסטינית בירושלים המזרחית, ולניסיונות לנשל את התושבים מזכויותיהם.