שופטת בית הדין האזורי לעבודה בחיפה, אביטל רימון-קפלן, הורתה אתמול, ה-7.3, לחברת מובילי דרור לחזור לשולחן המו"מ עם ארגון העובדים מען, ואסרה על החברה לשאת ולתת עם כל גורם אחר. ההוראה היא חלק מהחלטה שנתנה השופטת בבקשה שהגיש ארגון העובדים מען נגד חברת מובילי דרור, לאחר שזו הפסיקה לפני כחודש את המו"מ, והודיעה באופן חד צדדי שהיא מבטלת את הכרתה במען כארגון היציג של נהגי החברה. ההחלטה מניחה בסיס להמשך המו"מ בין הצדדים כדי להגיע להסכם קיבוצי.
הדיון בבית הדין לענייני עבודה נקבע לאחר שמען הגיש בקשת צד אחד לבית הדין לעבודה ב- 23.2, ובו ביקש לאשר כי מען הוא הארגון היציג של הנהגים בחברה, וכי על מובילי דרור לחזור לשולחן המו"מ איתו. כמו כן דרש מען כי בית הדין יאסור על הנהלת החברה לנהל מו"מ עם כל גורם אחר זולת מען.
החלטת השופטת רימון-קפלן מאתמול קיבל את בקשת מען במלואה. השופטת קבעה כי אין כל בסיס חוקי לטענת מובילי דרור שמען איבד את מעמדו כארגון יציג בחברה. השופטת העירה למובילי דרור כי הלכה למעשה אין ארגון אחר מול מען, וכי הפניות של נהגים אליה בדרישה לבטל את מעמדו היציג של מען אינן בעלת תוקף משפטי שיש להתחשב בו. עוד ציין בית הדין בהחלטתו, כי ההלכה הפסוקה בנושא של סכסוך בין ארגונים קובעת כי לארגון עובדים יציג במצב של התארגנות ראשונית עומדת חזקת יציבות, וזאת על מנת לעודד יחסי עבודה קיבוציים ולמנוע פגיעה במעמדו במהלך המו"מ. במקרה שלפנינו לא קיימת טענה של יציגות של ארגון עובדים אחר, ולכן אין כל תוקף לטענה שמען איבד את מעמדו היציג.
השופטת המליצה לחברת מובילי דרור להסכים כי ההחלטה תסגור את ההליך המשפטי תוך קביעת צו קבוע בענין זה, ובכך למנוע מהחברה סכנה של הטלת קנסות מכוח הדין ופגיעה בהתארגנות. בשלב הנוכחי דחתה חברת מובילי דרור את הצעת השופטת. לכן נקבע דיון נוסף בתיק בתאריך 2.5. הדיון הנוסף אינו פוגע בהחלטה כי על החברה לבצעה מיידית ולחזור למו"מ.
עוה"ד מורן סבוראי ואמיר בשה ייצגו את מען ואת הנהגים. את מובילי דרור ייצגה עוה"ד גליה קלינמן.
הרקע להליך המשפטי: ב-31.1, יום שבו נקבעה ישיבת מו"מ בין מען למובילי דרור, ולאחר 4 חודשים של מו"מ אינטנסיבי ביניהן, הודיעה החברה באורח חד צדדי שהיא מבטלת את הישיבה ומפסיקה את המו"מ. במכתב למען הודיעה מובילי דרור, כי לאור פנייה של נהגים הרוצים לבטל את חברותם במען, היא רואה את עצמה פטורה מהמשך המו"מ עם מען, שלטענתה הפסיק להיות ארגון יציג בחברה. על רקע זה הכריז מען סכסוך עבודה ב- 3.2, קיים שביתה של יום אחד ב- 18.2, ופנה לבית המשפט.