בית הדין הארצי לעבודה: החוק הישראלי לא חל על עובדים פלסטינים בניצני שלום

ארגון העובדים מען: ההחלטה משאירה את העובדים בכאוס משפטי

אתמול (19.7) החליט נשיא בית הדין הארצי לעבודה יגאל פליטמן בראש הרכב של 3 שופטים ושני נציגי ציבור, לדחות את עתירתם של שלושה עובדים ממפעל סינון ימית באזור התעשיה ניצני שלום, מאחר ו"אין להחיל את הדין הישראלי על תנאי העסקתם של המערערים".

ההחלטה קובעת כי "לא ניתן לראות במפעל המשיבה הממוקם באזור התעשיה ניצני שלום, מעבר לתחום הקו הירוק, בגדר מובלעת ישראלית… תכלית הקמת המפעל באותו אזור הינה קודם כל שיתוף פעולה כלכלי בין ישראלים ופלשתינאים והעסקת פלשתינאים. אין מדובר במובלעת ישראלית הפועלת בתחום ישוב ישראלי, שבעניינה יכול שיקבע כי חל עליה הדין הישראלי".

עוד קבעה ההחלטה כי "מתוך 100 עובדים במפעל הועסקו בו 3 ישראלים בלבד… בתפקידים שונים מתפקידי המערערים… כך שאין מדובר באפליה בין שווים באותו מפעל בשטחים." ההחלטה מציינת כי העובדים זכאים לשכר עבודה שלא יפחת משכר מינימום מכוח תיקון של צו האלוף משנת 2008, ומשאירה על כנה את החיוב של המערערים על הוצאות בסך 20,000 שקל.

אסף אדיב, מנכ"ל מען אמר בתגובה: "ההחלטה משאירה את העובדים הפלסטינים באזור התעשיה ניצני שלום בלימבו משפטי. בתי הדין לעבודה בישראל אינם נותנים להם כל סיוע, מבלי שקיימים בתי דין שיפסקו לפי החוק הירדני. יתר על כן, אפילו לפי המשפט הירדני מגיעים לעובדים פיצויי פיטורין וזכויות אחרות שהעובדים שפוטרו לא זכו להנות מהם, הם לא קבלו שכר מינימום, ואף חויבו בהוצאות המשפט, בעוד שהמעביד לא נקנס על פיטורים בריוניים ושרירותיים.

"יש הבדל בין שיתוף פעולה בין ישראלים לפלסטינאים שמטרתו להעסיק פלסטינים, לבין העסקה הוגנת של אותם עובדים. ההחלטה מפקירה את העובדים לניצול ונותנת לגיטימציה לכאוס ביחסי העבודה השוררים באזור", אמר אדיב.

עוד

פרויקט מזרח ירושלים

כל עובד זכאי להפרשות לפנסיה – אל תוותרו על הזכות הזו

עווני הגיע ליום קבלת קהל במשרד מען בירושלים וביקש שנבדוק אם הוא אכן מקבל את כל זכויותיו. כאשר הצוות של מען בחן את התלושים שלו התברר שבמשך למעלה משש שנות עבודתו, המעסיק לא הפריש ולו שקל אחד לקרן פנסיה.

המשך
עובדים ועובדות פלסטינים

מניעת הכניסה של עובדים פלסטינים מעכב פרוייקטים בחודשים ארוכים וגרם לאבדן הכנסות לענף הבניין בהיקף של 131 מליארד ש"ח

התאחדות בוני הארץ שמייצגת את קבלני הבניין הגדולים פנתה לאחרונה לרה"מ נתניהו בדרישה לפעול לפתרון המצוקה הקשה בענף הבניין. לפי הסטטיסטיקה שצורפה למכתב, מורגש עיכוב בסיום פרוייקטים ומסירת דירות באתרי הבנין בממוצע בשמונה חודשים.

המשך
פרויקט מזרח ירושלים

תקופת ניסיון בעבודה ללא שכר? אין דבר כזה!

ריהאם, בת 21, סיימה לימודים והתקבלה לעבודה במעון ילדים לגיל הרך. כשבועיים אחרי שהתחילה לעבוד, המנהלת אמרה לה שאין לה מספיק ניסיון ולכן היא לא יכולה להמשיך, ובעצם פיטרה אותה.

המשך
מורים, גננות, עובדי עמותות

הסכם קיבוצי של מען קובע סולם שכר ומשפר את שכרן של סייעות במעון לגיל הרך של עמותת יד ביד

בעקבות הסכם קיבוצי עליו חתם 'מען – ארגון עובדים' לאחרונה בעמותת יד ביד, יעלה שכרן של סייעות מתחילות במעון לגיל הרך בחיפה ל-38 ש"ח בשעה, עם עלייה בשכר מדי שנה. אחרי ותק של 4 שנים יגיע שכרן ל-40 ש"ח לשעה ותיפתח לכל סייעת קרן השתלמות.

המשך

אנא כתבו את שמכם המלא, טלפון ותיאור קצר של נושא הפנייה, ונציג\ה של מען יחזרו אליכם בהקדם האפשרי.

رجاءً اكتبوا اسمكم الكامل، الهاتف، ووصف قصير حول موضوع توجهكم، ومندوب عن نقابة معًا سيعاود الاتصال بكم لاحقًا








כארגון שמחויב לזכויות עובדים ללא הבדלי דת, גזע, לאום, מגדר או מקצוע - דמוקרטיה היא נשמת אפינו.
מען מתנגד בחריפות לחוקי ההפיכה המשטרית שממשלתם הקיצונית של נתניהו, לוין, בן גביר וסמוטריץ' מנסה לכפות.

ללא דמוקרטיה אין זכויות עובדים,
כשם שארגון עובדים לא יכול להתקיים תחת דיקטטורה.

רק ניצחון המחנה הדמוקרטי יאפשר לפתח דיון בשאלה הפלסטינית, ולהגיע לפתרון אלטרנטיבי לכיבוש ולאפרטהייד, תוך הבטחת זכויות אדם ואזרח לכל, ישראלים ופלסטינים כאחד. כל עוד משטר האפרטהייד מתקיים, המחנה הדמוקרטי לא יצליח להביס את הפשיסטים הישראלים. לכן מען פועל לצרף את החברה הערבית והפלסטינית למחאה.

אנו מזמינים אותך:

לצעוד איתנו בהפגנות ולבנות אלטרנטיבה איגוד מקצועית, יהודית-ערבית דמוקרטית בישראל. הצטרפו היום לקבוצת הווטסאפ השקטה שלנו "צועדות/צועדים עם מען במחאה"

להצטרף למען ולאגד עובדים במקום העבודה שלך . קראו כאן איך מתאגדים במען.

לעקוב אחרי העבודה של מען ברשתות החברתיות