הודעה על סכסוך עבודה ושביתה ב"לוי, מפעל מתכת ועץ בע"מ" נשלחה היום על ידי ארגון העובדים מען לממונה על יחסי העבודה בירושלים, ולבא כוחו של המפעל, עו"ד שבתאי אברהם. הסיבה להכרזה על סכסוך עבודה ושביתה היא התעלמות המפעל מפניות חוזרות ונשנות של מען, בכתב ובעל פה, בניסיון להסדיר את יחסי העבודה במפעל על פי חוק ולקיים מו"מ להסכם קיבוצי.
מאז ההודעה הראשונה על הצטרפות העובדים למען, והדרישה לנהל מו"מ קיבוצי, הגיב המפעל בהתעלמות ואף הפר את החוק באופן בוטה כאשר פיטר 6 עובדים, ביניהם דמויות מובילות בהתארגנות, בטענה המופרכת של פיטורי צמצום (מופרכת לאור העובדה שהמפעל חזר להעסיק עובדים חדשים, אך מסרב בתוקף להעסיק את העובדים המפוטרים).
הסיבות להתארגנות העובדים במען, כפי שצוין בהכרזה על סכסוך העבודה: "א. העסקת העובדים שלא כדין, ללא תלושי שכר, בשכר נמוך מהמינימום, וללא זכויות סוציאליות ואחרות. ב. דרישה להסכם קיבוצי. ג. דרישה לביטול פיטורי העובדים שנעשו על רקע התארגנות." עובדים חדשים במפעל משתכרים 90 ש' ליום, וגם הוותיקים לא מגיעים לשכר המינימום. תנאי העבודה קשים ובלתי בטיחותיים.
"זהו שטח הפקר, שבו המעביד הישראלי מנצל את העובדה שהמפעל נמצא בתחום הרשות הפלסטינית (שטח סי) כדי להפר את החוק ולעשות רווח קל על חשבון העובדים", מסביר מנכ"ל מען, אסף אדיב, "מעבידים ישראלים רבים מנצלים את העדר מקומות הפרנסה של העובדים המקומיים כדי להעסיקם בתנאי ניצול קיצוני בעוד שמשרד הכלכלה טוען שאין בסמכותו לאכוף את חוקי העבודה הישראלים באזור". יש לציין שבג"צ גבעת זאב משנת 2007, קבע שתנאי ההעסקה של עובדים פלסטינים בהתנחלויות יהיו על פי הדין הישראלי, בתנאים החלים על עובדים ישראלים.
השביתה נקבעה ל- 28.5, אך מען מקווה כי בעל המפעל יכנס לתהליך של הדברות שימנע את העימות.
מצורף קישור למאמרה של טלי חרותי סובר, דה מרקר 9.5.13 בנושא.