מען עתר לביה"ד לעבודה – בדרישה לעצור את הפגיעה בהתארגנות של עובדי תמר טוב הפלסטינים

ביום ג' 26.1 הגיש מען ארגון עובדים בקשת צד בסכסוך קיבוצי בעקבות סירוב תמר טוב להכיר בהתארגנות של 75 עובדים פלסטינים שמועסקים בבית אריזה לתמרים בשכר של 12 ₪ בשעה וללא תלושים. הארגון דורש שהחברה תפתח במו"מ קיבוצי, ותעצור את הפגיעה בעובדים המאוגדים.

 

מאות עובדים ועובדות תושבי הרשות הפלסטינית, מועסקים בבית האריזה לתמרים "תמר טוב" הממוקם בבקעת הירדן בגדה המערבית. החברה מייצרת אלפי טונות של תמרים לשוק המקומי ולייצוא. כמעט מחצית מייצוא תמר מג'הול שמייצאת ישראל לעולם מגיע מבתי האריזה באזור בקעת הירדן שבגדה המערבית. את הטיפול במטעי תמר, השינוע והאריזה של התמרים המבוקשים ברחבי העולם עושים העובדים הפלסטינים. התוצרת שיוצאת מבית האריזה תמר טוב לעולם מחייבת אישורים של "הדקלאים", שותפות של ייצרני ויצואני תמרים בישראל. פעילות כלכלית נרחבת ורווחית זו של חברת "תמר טוב" נעשתה עד כה בלי שאף אחד העלה את שאלת תנאי השכר של העובדים הפלסטינים.

עתה, אחרי שנים של שתיקה ועבודה ללא זכויות ובתנאי ניצול קיצוניים החליטו העובדים לעשות מעשה. בחודש דצמבר האחרון הם פנו להתאגד במסגרת מען ארגון עובדים כדי לדרוש את זכויותיהם. רוב העובדים והעובדות הם תושבי הכפרים הפלסטינים שפזורים לאורך כביש 90 שהסכימו בלית ברירה ומחוסר מקורות תעסוקה אחרים לעבוד בשכר של 12 ₪ לשעה ללא תלושים וללא תנאים סוציאליים.

מרגע שהעובדים הצטרפו למען באמצע חודש דצמבר 2020, החלה מסכת של לחצים ואיומים עליהם לסגת מההתארגנות ולבטל את חתימתם על טפסי ההצטרפות לארגון: המעסיק ניסה לפטר עובדים, להוציא את חברי הוועד לחופשות כפויות, ועוד – ניסיונות שכשלו לאחר התערבות הארגון.

כעת החברה מאיימת על עובדיה שמי שלא יבטל חברות בארגון לא יחזור לעבוד בעונת התמרים הבאה.

אחרי יותר מחודש וחצי של המתנה ובמקביל ללחצים ואיומים אלו הודיע המעסיק לארגון בסוף ינואר כי הוא מסרב להכיר בהתאגדות העובדים תוך שהוא מעלה טענות מן היקב ומן הגורן בנוגע לטפסי ההצטרפות, ואף מודה בעקיפין בהחתמת עובדים על טפסי ביטול חברות – דבר המהווה הפרה חד משמעית של פסיקת בתי הדין לעבודה.

בבקשה שהגיש מען לביה"ד הארגון דורש שבית הדין יורה לחברה להפסיק את צעדי הענישה שהיא נוקטת נגד העובדים, ויחייב אותה לנהל מו"מ קיבוצי עם העובדים.

עוד

פרויקט מזרח ירושלים

המקרה של הדאיה: עזבה את עבודתה מסיבות בריאותיות – קיבלה את כל זכויותיה כמפוטרת

הדאיה, בת 58 ממזרח ירושלים היא המפרנסת היחידה של משפחתה, וששת ילדיה תלויים בה. היא לא רצתה לעזוב את עבודתה, אך בגלל מצבה הבריאותי לא יכלה להמשיך לעבוד. בעזרת מען היא קיבלה את מלוא פיצויי הפיטורים שמגיעים למי שמתפטרת בשל מצב רפואי, והבטיחה את זכאותה לדמי אבטלה כבר מהיום הראשון.

המשך
פרויקט מזרח ירושלים

עובדת פלסטינית-ירושלמית העיזה ועמדה על שלה והצליחה לבטל האשמת שווא בגניבה ופיטורים שרירותיים

שוק העבודה במזרח ירושלים משתנה: נשים מתחילות להבין שהן לא חייבות להיות רק נשים שמרצות את כולם וכי יש להן זכויות והן יכולות להרים את קולן. אתן לא לבד! הקשבנה לסיפור של עולא, שיחד עם 'מען' הצליחה לעמוד מול כוונת מעסיקה לפטרה אחרי שהואשמה על ידי המנהלת הישירה שלה בגניבה:

המשך
עובדים ועובדות פלסטינים

במקום מעצרים ראוותניים צריך להחזיר עובדים פלסטינים לאתרי הבנייה

הסכם הפסקת האש בין ישראל לחיזבאללה שנכנס לתוקף ביום ד' 27.11, מסמן את סופה של המלחמה. אם אכן הוא יחזיק מעמד תתחיל תקופה של שיקום שמשמעותה גידול דרמטי בצורך בעובדים לענף הבניין. בינתיים, עשרות אלפי עובדים פלסטינים מחכים לרגע בו תחליט הממשלה להתיר את חזרתם לאתרי הבניין בישראל. אלפי קבלני בניין משוועים גם הם לכוח אדם מיומן ומדווחים שהעובדים הזרים שהגיעו אליהם מעטים מדי ולא מקצועיים ברמה מספקת.

המשך
פרויקט מזרח ירושלים

העובדת לא ויתרה. התמודדה עם מנהל מטריד ונשארה בעבודה!

האם הרגשתם פעם שמנהל שלכם במקום העבודה מתייחס אליכם כאל אשפה שיש לפנות מהדרך? אינתיסאר חוותה את המצב הזה. המנהל הישיר שלה הטריד אותה. לאחר מכן הוא פעל לסלק אותה מהדרך ולגרום לה לעזוב. אלא שהיא לא הסכימה ל”התפנות” כל כך בקלות. בעזרת הפעילות הנחושה של משרד מען בירושלים היא אזרה אומץ והצליחה לשמור על מקום העבודה. לקח חשוב לכל עובד ובעיקר לנשים עובדות.

המשך
עובדים ועובדות פלסטינים

בית-הדין לעבודה חייב את חברת מיה תעשיות מזון בע"מ בפיצוי על הטרדה מינית של עובדת פלסטינית שהועסקה במפעל במישור אדומים

ביום 6.10.2024 פורסם פסק-דינו של בית הדין האזורי לעבודה בירושלים (כב' השופטת רחל בר"ג-הירשברג) בתביעה של עובדת לשעבר של מפעל "מיה תעשיות מזון בע"מ" במישור אדומים.

המשך
עובדים ועובדות פלסטינים

חבלה בעשרות מכוניות של עובדים פלסטינים בכניסה לאזור התעשייה מישור אדומים

עשרות מכוניות של פלסטינים המועסקים באזור התעשייה מישור אדומים ספגו אתמול 8.10 חבלות קשות: העובדים, הנוהגים להחנות את רכביהם בצידי הכביש בסמוך למחסום הכניסה לאזור התעשייה, מצאו את רכביהם בסיום יום העבודה עם זכוכיות מנופצות, גלגלים מנוקבים וגגות הרוסים.

המשך

אנא כתבו את שמכם המלא, טלפון ותיאור קצר של נושא הפנייה, ונציג\ה של מען יחזרו אליכם בהקדם האפשרי.

رجاءً اكتبوا اسمكم الكامل، الهاتف، ووصف قصير حول موضوع توجهكم، ومندوب عن نقابة معًا سيعاود الاتصال بكم لاحقًا








כארגון שמחויב לזכויות עובדים ללא הבדלי דת, גזע, לאום, מגדר או מקצוע - דמוקרטיה היא נשמת אפינו.
מען מתנגד בחריפות לחוקי ההפיכה המשטרית שממשלתם הקיצונית של נתניהו, לוין, בן גביר וסמוטריץ' מנסה לכפות.

ללא דמוקרטיה אין זכויות עובדים,
כשם שארגון עובדים לא יכול להתקיים תחת דיקטטורה.

רק ניצחון המחנה הדמוקרטי יאפשר לפתח דיון בשאלה הפלסטינית, ולהגיע לפתרון אלטרנטיבי לכיבוש ולאפרטהייד, תוך הבטחת זכויות אדם ואזרח לכל, ישראלים ופלסטינים כאחד. כל עוד משטר האפרטהייד מתקיים, המחנה הדמוקרטי לא יצליח להביס את הפשיסטים הישראלים. לכן מען פועל לצרף את החברה הערבית והפלסטינית למחאה.

אנו מזמינים אותך:

לצעוד איתנו בהפגנות ולבנות אלטרנטיבה איגוד מקצועית, יהודית-ערבית דמוקרטית בישראל. הצטרפו היום לקבוצת הווטסאפ השקטה שלנו "צועדות/צועדים עם מען במחאה"

להצטרף למען ולאגד עובדים במקום העבודה שלך . קראו כאן איך מתאגדים במען.

לעקוב אחרי העבודה של מען ברשתות החברתיות