מאות עובדים ועובדות תושבי הרשות הפלסטינית, מועסקים בבית האריזה לתמרים "תמר טוב" הממוקם בבקעת הירדן בגדה המערבית. החברה מייצרת אלפי טונות של תמרים לשוק המקומי ולייצוא. כמעט מחצית מייצוא תמר מג'הול שמייצאת ישראל לעולם מגיע מבתי האריזה באזור בקעת הירדן שבגדה המערבית. את הטיפול במטעי תמר, השינוע והאריזה של התמרים המבוקשים ברחבי העולם עושים העובדים הפלסטינים. התוצרת שיוצאת מבית האריזה תמר טוב לעולם מחייבת אישורים של "הדקלאים", שותפות של ייצרני ויצואני תמרים בישראל. פעילות כלכלית נרחבת ורווחית זו של חברת "תמר טוב" נעשתה עד כה בלי שאף אחד העלה את שאלת תנאי השכר של העובדים הפלסטינים.
עתה, אחרי שנים של שתיקה ועבודה ללא זכויות ובתנאי ניצול קיצוניים החליטו העובדים לעשות מעשה. בחודש דצמבר האחרון הם פנו להתאגד במסגרת מען ארגון עובדים כדי לדרוש את זכויותיהם. רוב העובדים והעובדות הם תושבי הכפרים הפלסטינים שפזורים לאורך כביש 90 שהסכימו בלית ברירה ומחוסר מקורות תעסוקה אחרים לעבוד בשכר של 12 ₪ לשעה ללא תלושים וללא תנאים סוציאליים.
מרגע שהעובדים הצטרפו למען באמצע חודש דצמבר 2020, החלה מסכת של לחצים ואיומים עליהם לסגת מההתארגנות ולבטל את חתימתם על טפסי ההצטרפות לארגון: המעסיק ניסה לפטר עובדים, להוציא את חברי הוועד לחופשות כפויות, ועוד – ניסיונות שכשלו לאחר התערבות הארגון.
כעת החברה מאיימת על עובדיה שמי שלא יבטל חברות בארגון לא יחזור לעבוד בעונת התמרים הבאה.
אחרי יותר מחודש וחצי של המתנה ובמקביל ללחצים ואיומים אלו הודיע המעסיק לארגון בסוף ינואר כי הוא מסרב להכיר בהתאגדות העובדים תוך שהוא מעלה טענות מן היקב ומן הגורן בנוגע לטפסי ההצטרפות, ואף מודה בעקיפין בהחתמת עובדים על טפסי ביטול חברות – דבר המהווה הפרה חד משמעית של פסיקת בתי הדין לעבודה.
בבקשה שהגיש מען לביה"ד הארגון דורש שבית הדין יורה לחברה להפסיק את צעדי הענישה שהיא נוקטת נגד העובדים, ויחייב אותה לנהל מו"מ קיבוצי עם העובדים.