לדו"ח המלא (PDF):
מען: המדיניות הישראלית ביחס לעובדים הפלסטינים שגויה ומלאת סתירות. מחד פוגעים קשות בעובדים אלו, שאין להם חלופה ומאידך הורסים את הכלכלה הישראלית.
17 נשים מעוררות השראה מאזור המשולש, ערביות ויהודיות, השתתפו בהזדמנות ייחודית ללמוד על גידול דבורים בדרך ביו-דינאמית במשרד מען בבאקה אל-גרביה. הפרוייקט הזה, שכלל 6 מפגשים אינטנסיביים החל בחודש מאי, הוא תוצאה של שיתוף הפעולה ארוך השנים בין סינדיאנת הגליל לבין מען – ארגון עובדים, וכחלק מפרוייקט "נשים ועבודה" שאותו מנהל מען במשולש מזה 19 שנים.
מען, קו לעובד וארגונים נוספים בעתירה לבג"ץ: לעצור את הכניסה המסיבית במחשכים של מהגרי עבודה כדי למנוע ניצול קיצוני ופגיעה אנושה בעובדים הפלסטינים ובשוק העבודה בישראל
במהלך תשעת החודשים של המלחמה, ולנוכח הסגר הטוטאלי על כניסת עובדים פלסטינים, אימצו שני ארגוני עובדים מרכזיים בישראל עמדה שלילית כלפי העובדים הפלסטינים.
הכל התחיל בשיחת טלפון. חבר משותף הציע שנדבר… ששני הפרויקטים הקהילתיים שלנו יכולים להועיל אחד לשני. וכך התחילה ידידות שממש שינתה את חיי. אביב וסרמן, מייסד "סורגות קהילה", המליץ לי בחום לדבר עם הנא תאופיק מאום אל פחם.
מאז פרוץ המלחמה, טיפל מען במיצוי זכויותיהם של מעל 300 מתושבי מזרח ירושלים, בתחומים כמו זכויות בעבודה, הבטחת הכנסה, דמי אבטלה, תאונות עבודה, פתיחת מחסומים וקבלת תווי מזון. את ההישגים הללו ניתן לתרגם למעל ל-3 מיליון ₪. מעל ל-40% מהפונים שקיבלו סיוע היו נשים.