שני הפנים האפלים של החקלאות בישראל

כרימה יחיא מכפר קרע בחממת פלפלים. צילום: נועה קוזק

מדי תקופה מתפרסמות עדויות על הצד האפל של החקלאות בישראל, הקשור לתלות המחפירה של החקלאות בעובדים תאילנדים זולים. כמה זולים? חשבון פשוט מראה שעלות עובדים תאילנדים לחקלאי היא כמחצית מעלות ההעסקה החוקית של עובדים מקומיים. שכרו של התאילנדי נע בין 13 ל- 16ש' לשעה, ושכר המינימום מגיע לכמעט 26 ש' לשעה; התאילנדי אינו נהנה מזכויות סוציאליות ועלות החזקתו נמוכה, בעוד שעלות הזכויות הסוציאליות של עובד ישראלי למעביד מהווה תוספת של שליש על שכר המינימום; העובד התאילנדי זמין לעבודה 24 שעות ביממה, בעוד שלכל עובד ישראלי יש משפחה שמחכה בבית.

לשעבוד אין קווים אדומים כאשר מדובר בעובדים תאילנדים. אם ירצה המעביד הוא יפקיע את דרכונו של עובד, יפקיע את שכרו בעילות שונות, יעביד אותו 16 שעות ליום, או יהפוך עובדת תאילנדית לשפחת מין. זה לא חוקי, זה נוגד את זכויות מהגרי עבודה כפי שהוגדרו באמנות בינלאומיות וזה לא אנושי, אבל הרשויות מעלימות עין, כי למי זה משנה?

ובכן, זה משנה לאלפי נשים ערביות חסרות מקצוע, שזקוקות לעבודה בחקלאות כדי להביא פת לחם הביתה. בישראל מועסקים לפחות 25,000 עובדים תאילנדים התופסים כ- 60% ממקומות העבודה בחקלאות ואת רוב העבודות הקבועות בענף. לכן מחפשות עבודה ערביות חסרות מקצוע נאלצות להקלט בעבודות עונתיות זמניות, לעבוד אצל קבלני משנה בשכר ויחס משפילים, או להשאר בבית; במצב שאין הצע של עבודות הוגנות בכפרים ערבים, אין פלא שרוב הנשים הערביות (67%) נשארות בבית.

המצב הזה אינו גזירה משמים, כפי שמראה סיפורה של כרימה יחיא, בת 53 אם לששה ילדים וסבתא, שמצאה עבודה קבועה וחוקית בחקלאות עם זכויות סוציאליות מלאות בעזרת תוכנית השמה, והיא שמחה בחלקה. כרימה החלה לעבוד ב- 2005 באמצעות פרויקט השמה בחקלאות לאחר שבעלה חלה, ומאז היא המפרנסת העיקרית בבית. היא התחילה לעבוד בגלל הפרנסה ונשארה בגלל העניין. היא יצאה מהבידוד בבית והכירה עולם חדש; היא החלה לצפות בחדשות בשביל תחזית מזג האוויר אך פיתחה עניין באקטואליה; לאחרונה מצאה עבודה נוספת בסוכנות נסיעות, ולמדה להשתמש במחשב ולהזמין חבילות תיור. "אמנם לא למדתי, אך זה לא עוצר אותי מלהתקדם. כשאני שומעת שמרחמים על אשה שנאלצת לעבוד, אני אומרת לעצמי – מסכנה מי שלא עובדת."

אלא שלהפוך עובדת חקלאות לשמחה בחלקה עולה כפול מהעסקת תאילנדי, ולכן נשים ערביות כמו כרימה שמצאו עבודה קבועה וחוקית הן זן נדיר. לעומת זאת להעסיק מהגרי עבודה זולים וחסרי ישע זה משתלם מאוד, במיוחד לחברות כח אדם המייבאות אותם. הפן השני של 25,000 תאילנדים מנוצלים וחסרי זכויות הוא 25,000 אלף נשים ערביות מובטלות שהופכות לנטל על הכלכלה הישראלית במקום לתרום לה. שוק העבודה בחקלאות הוא פוגעני, כאוטי, והמדיניות המאפשרת יבוא עובדים זרים במקום שיש עובדים מקומיים המוכנים לעבוד בחקלאות נגועה בשיקולים בלתי כלכליים.

כדי לחפות על השערוריה, מרבים להאשים את המסורת האסלאמית ואת מבנה החברה הפטריאכלית בהשתתפות הנמוכה של נשים ערביות בשוק העבודה, או לחלופין טוענים שהתאילנדים עובדים יותר טוב. לו היתה העלות של העובד התאילנדי שווה לזו של העובדת הערבייה והייתה נוצרת תחרות הוגנת, כל חקלאי היה חופשי לבחור לו את עובדיו בשכר חוקי, ויכולנו להיווכח האם יש אמת בטענות אלו. אלא שאינטרסים פוליטיים הנוגעים ללובי חקלאי חוצה מפלגות ורב עצמה בכנסת הם הערובה לכך שהתאילנדים ימשיכו לעבוד בשדות, חברות כח האדם תמשכנה לגזור קופון על כל פועל זר, הנשים הערביות תתבוססנה בעוניין, והחקלאות בישראל תמשיך להתמכר לכח העבודה הזול.

ראיינה: ופא טיארה

 

עוד

עובדים ועובדות פלסטינים

ללא עבודה, ללא משכורת, ללא פיצויים

למעלה מ-100,000 עובדים פלסטינים אינם משתכרים למחייתם למעלה מחודש ימים, בגלל המלחמה והסגר, זולת אלפים בודדים של עובדים במקומות עבודה חיוניים והתנחלויות. נוכח מצוקתם הגוברת, פנינו יחד עם קו לעובד והקליניקה לזכויות עובדים בפקולטה למשפטים באוניברסיטת ת"א לרשות האוכלוסין ולמת"ש, וביקשנו לאפשר להם למשוך סכום חד פעמי מקרן הפנסיה שלהם.

המשך
פרסומים

מען – ארגון עובדים פנה לשר הרווחה, ח"כ יעקב מרגי, וקרא לו לשים קץ לפעולות המשמעתיות נגד עו"ד ענבל חרמוני, יו"ר איגוד העובדים הסוציאליים.

לכבוד שר הרווחה חה"כ יעקב מרגי לכב' מ"מ מנכ"ל משרד הרווחה מר ינון אהרוני במייל –  mankal@molsa.gov.il   א.נ.,                                                                                       

המשך
תעשייה וענפים אחרים

עובדי ועובדות בית החולים הגריאטרי "הוד עמל" במישור אדומים התאגדו במען בדרישה להעסקה ישירה וחתימה על הסכם קיבוצי

כמחצית מעובדי ועובדות בית החולים הגריאטרי "הוד עמל" במישור אדומים התאגדו בשבוע שעבר במען – איגוד עובדים. רובם תושבי/ות הרשות הפלסטינית, המועסקים בבית החולים למעלה

המשך

אנא כתבו את שמכם המלא, טלפון ותיאור קצר של נושא הפנייה, ונציג\ה של מען יחזרו אליכם בהקדם האפשרי.

رجاءً اكتبوا اسمكم الكامل، الهاتف، ووصف قصير حول موضوع توجهكم، ومندوب عن نقابة معًا سيعاود الاتصال بكم لاحقًا








כארגון שמחויב לזכויות עובדים ללא הבדלי דת, גזע, לאום, מגדר או מקצוע - דמוקרטיה היא נשמת אפינו.
מען מתנגד בחריפות לחוקי ההפיכה המשטרית שממשלתם הקיצונית של נתניהו, לוין, בן גביר וסמוטריץ' מנסה לכפות.

ללא דמוקרטיה אין זכויות עובדים,
כשם שארגון עובדים לא יכול להתקיים תחת דיקטטורה.

רק ניצחון המחנה הדמוקרטי יאפשר לפתח דיון בשאלה הפלסטינית, ולהגיע לפתרון אלטרנטיבי לכיבוש ולאפרטהייד, תוך הבטחת זכויות אדם ואזרח לכל, ישראלים ופלסטינים כאחד. כל עוד משטר האפרטהייד מתקיים, המחנה הדמוקרטי לא יצליח להביס את הפשיסטים הישראלים. לכן מען פועל לצרף את החברה הערבית והפלסטינית למחאה.

אנו מזמינים אותך:

לצעוד איתנו בהפגנות ולבנות אלטרנטיבה איגוד מקצועית, יהודית-ערבית דמוקרטית בישראל. הצטרפו היום לקבוצת הווטסאפ השקטה שלנו "צועדות/צועדים עם מען במחאה"

להצטרף למען ולאגד עובדים במקום העבודה שלך . קראו כאן איך מתאגדים במען.

לעקוב אחרי העבודה של מען ברשתות החברתיות