נציג מען בועדת הכנסת: חברות הבנייה מזניחות את הבטיחות ומתחבאות מאחורי קבלני המשנה


למרות הדווח על ירידה יחסית במספר תאונות העבודה הקטלניות בשנת 2012 (נכון ליום 1.10.12 נרשמו 38 הרוגים – מחצית מהם בענף הבניין, וזו ירידה של 30% לעומת שנה קודמת) קיימה ועדת הכנסת לנושא העובדים הזרים ביום ב' 15.10.12 דיון נוסף בנושא תאונות עבודה בענף הבניין. התחושה הכללית של הנוכחים היתה כי הטיפול בנושא לוקה מאד ברמה המערכתית וכי נדרש שינוי מהותי בתחום.בדיון השתתפו נציגים מגופים מרכזיים שעוסקים בענף כולל נציגת אגף האכיפה של הבטיחות במשרד התמ"ת, נציגת הביטוח הלאומי, נציגי הקבלנים, נציג ההסתדרות ונציג ארגון העובדים מען.

תמונת המצב שהוצגה על ידי נציגת אגף האכיפה בתמ"ת, גב' שרון בן גל, מדאיגה. לטענתה, המחלקה שבראשה היא עומדת סובלת מחוסר משווע בכוח אדם. היחידה כוללת 8 עובדים ברחבי הארץ והגדה, עם עוד שני תקנים שלא ממולאים בשל השכר הנמוך. התוצאה – היחידה לא עוסקת בחקירות של תאונות שלא הסתיימו במוות וזאת בשל המחסור בכוח האדם. כך, מאות תאונות בניין בשנה, בהן נפצעים כ-6,000 עובדים, לא נחקרות, גם אם הסתיימו בפציעה קשה, והקבלן ממשיך לעבוד כאילו דבר לא קרה.

בהמשך העלה נציג ארגון העובדים מען, ארז וגנר, את החומרה של המצב בו למעשה אין כתובת ברורה באתרי הבניין, וכל העבודה מתבצעת על ידי קבלני משנה. וגנר סיפר על עובד שנפגע בתאונה קשה באתר בנייה באוניברסיטה העברית שמנוהל על ידי חברת הבנייה הגדולה מנרב. אלא שכאשר ניסה העובד באמצעות מען להגיע לגורם שיחתום עבורו על טופס 250 המאשר קיומה של תאונה בשטח הסתבר שאף אחד אינו מוכן לקחת אחריות. תחת חברת מנרב עובדים במקום 10 קבלני משנה ואף אחד מהם לא מוכן לקחת אחריות על העובד שנפגע, ואף לא את כולם ניתן לאתר.

נציג מען הדגיש גם את העובדה שלא קיימת ענישה מרתיעה על הזנחה של הוראות הבטיחות מצד הקבלנים. כאשר עובד נפגע כתוצאה מרשלנות של חברת בנייה הדבר מסתיים תמיד בקנסות סמליים והליכים משפטיים ארוכים וחסרי תכלית. התוצאה היא זילות של חיי אדם. מצב זה קשור כמובן לעובדה שרוב העובדים הנפגעים בבניין הם מהגרי עבודה, פלסטינים או ערבים ישראלים, ולכן ישנה נטייה של המערכת להקל ראש. רק הסדרת נושא העסקת העובדים באופן מאורגן ויצירת סטאנדרט ברור של הרתעה יוכלו לשנות את המציאות העגומה.

את דבריו של נציג מען חיזק נציג רשם הקבלנים במשרד השיכון שציין את העובדה המטרידה כי בקריטריונים של רשיון לקבלנים אין בכלל קריטריונים של בדיקת הרקורד של בטיחות וכי היחידה לא מתעסקת כלל בענייני עובדים.

נציגת הביטוח הלאומי התלוננה מצידה על הקושי לאתר את הגורם האחראי לתאונות ועל כך שהקבלנים הראשיים מתנערים מאחריות באמצעות העסקה של קבלני משנה. עוד טענה כי לא אחת קורה שקבלני משנה נעלמים מהשטח ויש קושי לאתרם, דבר המביא לכך שגם במקרה של הגשת תביעות נגד המעסיקים הרשלנים נדחות תביעות אלו על הסף בהעדר גורם אחראי חד משמעי או בשל אי רישום העובד כמועסק במקום.

יש לציין כי גם נציג התאחדות הקבלנים וגם נציג ההסתדרות כפרו בתאור תמונת המצב החמורה. לטענתם המצב בענף מוסדר היטב והעברת העבודה לקבלני המשנה אינה מהווה בעיה ואין לה השלכות על הזנחת נושא הבטיחות.

עוד

פרויקט מזרח ירושלים

המקרה של הדאיה: עזבה את עבודתה מסיבות בריאותיות – קיבלה את כל זכויותיה כמפוטרת

הדאיה, בת 58 ממזרח ירושלים היא המפרנסת היחידה של משפחתה, וששת ילדיה תלויים בה. היא לא רצתה לעזוב את עבודתה, אך בגלל מצבה הבריאותי לא יכלה להמשיך לעבוד. בעזרת מען היא קיבלה את מלוא פיצויי הפיטורים שמגיעים למי שמתפטרת בשל מצב רפואי, והבטיחה את זכאותה לדמי אבטלה כבר מהיום הראשון.

המשך
פרויקט מזרח ירושלים

עובדת פלסטינית-ירושלמית העיזה ועמדה על שלה והצליחה לבטל האשמת שווא בגניבה ופיטורים שרירותיים

שוק העבודה במזרח ירושלים משתנה: נשים מתחילות להבין שהן לא חייבות להיות רק נשים שמרצות את כולם וכי יש להן זכויות והן יכולות להרים את קולן. אתן לא לבד! הקשבנה לסיפור של עולא, שיחד עם 'מען' הצליחה לעמוד מול כוונת מעסיקה לפטרה אחרי שהואשמה על ידי המנהלת הישירה שלה בגניבה:

המשך
עובדים ועובדות פלסטינים

במקום מעצרים ראוותניים צריך להחזיר עובדים פלסטינים לאתרי הבנייה

הסכם הפסקת האש בין ישראל לחיזבאללה שנכנס לתוקף ביום ד' 27.11, מסמן את סופה של המלחמה. אם אכן הוא יחזיק מעמד תתחיל תקופה של שיקום שמשמעותה גידול דרמטי בצורך בעובדים לענף הבניין. בינתיים, עשרות אלפי עובדים פלסטינים מחכים לרגע בו תחליט הממשלה להתיר את חזרתם לאתרי הבניין בישראל. אלפי קבלני בניין משוועים גם הם לכוח אדם מיומן ומדווחים שהעובדים הזרים שהגיעו אליהם מעטים מדי ולא מקצועיים ברמה מספקת.

המשך
פרויקט מזרח ירושלים

העובדת לא ויתרה. התמודדה עם מנהל מטריד ונשארה בעבודה!

האם הרגשתם פעם שמנהל שלכם במקום העבודה מתייחס אליכם כאל אשפה שיש לפנות מהדרך? אינתיסאר חוותה את המצב הזה. המנהל הישיר שלה הטריד אותה. לאחר מכן הוא פעל לסלק אותה מהדרך ולגרום לה לעזוב. אלא שהיא לא הסכימה ל”התפנות” כל כך בקלות. בעזרת הפעילות הנחושה של משרד מען בירושלים היא אזרה אומץ והצליחה לשמור על מקום העבודה. לקח חשוב לכל עובד ובעיקר לנשים עובדות.

המשך
עובדים ועובדות פלסטינים

בית-הדין לעבודה חייב את חברת מיה תעשיות מזון בע"מ בפיצוי על הטרדה מינית של עובדת פלסטינית שהועסקה במפעל במישור אדומים

ביום 6.10.2024 פורסם פסק-דינו של בית הדין האזורי לעבודה בירושלים (כב' השופטת רחל בר"ג-הירשברג) בתביעה של עובדת לשעבר של מפעל "מיה תעשיות מזון בע"מ" במישור אדומים.

המשך
עובדים ועובדות פלסטינים

חבלה בעשרות מכוניות של עובדים פלסטינים בכניסה לאזור התעשייה מישור אדומים

עשרות מכוניות של פלסטינים המועסקים באזור התעשייה מישור אדומים ספגו אתמול 8.10 חבלות קשות: העובדים, הנוהגים להחנות את רכביהם בצידי הכביש בסמוך למחסום הכניסה לאזור התעשייה, מצאו את רכביהם בסיום יום העבודה עם זכוכיות מנופצות, גלגלים מנוקבים וגגות הרוסים.

המשך

אנא כתבו את שמכם המלא, טלפון ותיאור קצר של נושא הפנייה, ונציג\ה של מען יחזרו אליכם בהקדם האפשרי.

رجاءً اكتبوا اسمكم الكامل، الهاتف، ووصف قصير حول موضوع توجهكم، ومندوب عن نقابة معًا سيعاود الاتصال بكم لاحقًا








כארגון שמחויב לזכויות עובדים ללא הבדלי דת, גזע, לאום, מגדר או מקצוע - דמוקרטיה היא נשמת אפינו.
מען מתנגד בחריפות לחוקי ההפיכה המשטרית שממשלתם הקיצונית של נתניהו, לוין, בן גביר וסמוטריץ' מנסה לכפות.

ללא דמוקרטיה אין זכויות עובדים,
כשם שארגון עובדים לא יכול להתקיים תחת דיקטטורה.

רק ניצחון המחנה הדמוקרטי יאפשר לפתח דיון בשאלה הפלסטינית, ולהגיע לפתרון אלטרנטיבי לכיבוש ולאפרטהייד, תוך הבטחת זכויות אדם ואזרח לכל, ישראלים ופלסטינים כאחד. כל עוד משטר האפרטהייד מתקיים, המחנה הדמוקרטי לא יצליח להביס את הפשיסטים הישראלים. לכן מען פועל לצרף את החברה הערבית והפלסטינית למחאה.

אנו מזמינים אותך:

לצעוד איתנו בהפגנות ולבנות אלטרנטיבה איגוד מקצועית, יהודית-ערבית דמוקרטית בישראל. הצטרפו היום לקבוצת הווטסאפ השקטה שלנו "צועדות/צועדים עם מען במחאה"

להצטרף למען ולאגד עובדים במקום העבודה שלך . קראו כאן איך מתאגדים במען.

לעקוב אחרי העבודה של מען ברשתות החברתיות