מורי המוזיקה שווים יותר

כדי שההישגים בראש העין יהפכו לסטנדרט מחייב, שיבטיח תנאי עבודה ושכר הוגנים למורי המוזיקה בכל הארץ נדרשת התגייסות המורים והרמת קול צעקה ציבורית. מורי ומורות המוזיקה, התובעים שכר הוגן, נאבקים לקיום בכבוד ומקביל מקדמים עתיד שבו יהיו זכאים כל הילדים להוראת מוזיקה איכותית.

מוסיקאים ישראלים מופיעים על במות בעולם כולו. במוזיקה קלאסית, בג'אז, בשירה, בנגינה ובניצוח יש כאן אוצר בלום של כישרונות בולטים. העניין הוא שרובם אינו מתפרנס מיצירה או נגינה בקונצרטים. לפי מרכז המידע והמחקר של הכנסת, ב־85 אחוז מבתי הספר היסודיים בישראל ישנה תכנית ללימודי מוזיקה, שבה משתתפים עשרות אלפי תלמידים. זאת, נוסף על 184 קונסרבטוריונים שבהם לומדים אלפי נערות ונערים מחוץ למסגרת הלימודים הפורמלית.

את הפרויקט המופלא הזה, שמעניק לתלמידים חוויה חינוכית ותרבותית משמעותית, מובילים יותר  מעשרת אלפים מורים למוזיקה המועסקים, ברובם המכריע, בתנאים עלובים ומשפילים ובלי שהוגדרו תנאי עבודתם בהסכם מחייב. הוראת המוזיקה אינה נמצאת בראש סדר העדיפויות של הרשויות; משרד החינוך מתקצב את הקונסרבטוריונים בסכום מגוחך בן 11 מיליון שקל בשנה והרשויות המקומיות מוסיפות כפי יכולתן: העשירות שבהן נותנות יותר והעניות, המצויות בפריפריה, אינן נותנות דבר. התוצאה ברורה: עלות הוראת המוזיקה נופלת על ההורים וכך נוצרת אפליה מעמדית ברורה, עת שכבות כלכליות חזקות יכולות לאפשר לילדיהן ללמוד מוזיקה, בעוד ילדים למשפחות בני העשירונים הנמוכים יכולים רק לחלום על כלי נגינה או על השתתפות בתזמורת.

מטבעם, מורי המוזיקה הם אנשי תרבות שאינם ערוכים לנהל מלחמות על שכר ותנאים; אין בידם כל אמצעי לחץ, שכן שביתה של מורי מוזיקה לא תפגע בכלכלה. לכן, עם השתלטות הכלכלה הניאו־ליברלית של השוק החופשי, נוצרה שחיקה גדולה במעמדם ובשכרם. זאת, כיוון שלפי העיקרון שמקדש את הרווחים הכלכליים, המוזיקה אינה מביאה כסף. הקבוצה האיכותית של מורים יוצאי ברית המועצות שהיו מוכנים לעבוד בכל שכר מגיעה היום לגיל פנסיה ואין בנמצא מורים שיהיו מוכנים לעבוד בתנאי ניצול הקיימים.

לפני שלוש שנים, נשברה החוליה הראשונה במעגל הסגור הזה בידי מורי מוזיקה בראש העין, שניהלו מאבק מול העיריה בתביעה לתנאי שכר ועבודה הוגנים. לאחר מו"מ ארוך אותו ניהלו המורים במסגרת ארגון העובדים מען, שכלל סכסוכי עבודה בצד שביתות ועריכת קונצרט מחאה ברחבת העירייה, הושג הסכם קיבוצי תקדימי שבמרכזו סולם שכר שמתגמל מורים לפי ותק, תואר אקדמי או הישגים אמנותיים. שכרם של אחדים מהמורים הוותיקים עלה באלפי שקלים. בנוסף, ההסכם הבטיח רציפות העסקה וכן תגמול מוסדר על ניהול תזמורות והרכבים.

פורום דוסטרובסקי לחקר החינוך המוזיקה והמחול, ובו קבוצה גדולה של אמנים ומרצים בכירים בתחומים אלו, הציג באחרונה קריאה להעלאת מקצוע המוזיקה למעמד לימודי הליבה. ראש הפורום, פרופ' ינעם ליף, הסביר בראיון ל"הארץ" (7.8.17), כי "הכנסת המוזיקה לחינוך הפורמלי אינה קשורה רק ביתרונות שהיא מקנה להתפתחות הילדים, אלא גם בצמצום הפערים החברתיים. אנחנו מאמינים שלכל ילד צריכה להיות הזכות ללמוד לנגן, ללא קשר ליכולות הכלכליות של המשפחה שלו".

קריאה זו, המשקפת תפיסה חברתית־תרבותית שוויונית, צריכה להיות מלווה בשיפור דרמטי במעמד המורים. כדי שההישגים בראש העין יהפכו לסטנדרט מחייב, שיבטיח תנאי עבודה ושכר הוגנים למורי המוזיקה בכל הארץ נדרשת התגייסות המורים והרמת קול צעקה ציבורית. מורי ומורות המוזיקה, התובעים שכר הוגן, נאבקים לקיום בכבוד ומקביל מקדמים עתיד שבו יהיו זכאים כל הילדים להוראת מוזיקה איכותית.

מאבק זה יכול לייצר דינמיקה שתהפוך על פניו את הפתגם "כאשר רועמים התותחים, המוזות שותקות". במקומו נראה שכאשר המוזות פורחות, יש פחות אלימות, שנאה והסתגרות. כשילדים יהודים וערבים ינגנו יחד – אף אם הוריהם ממוצא אחר, רוסי או אתיופי, מזרחי או אשכנזי, דרוזי, מוסלמי או נוצרי – נוכל לבנות כאן חברה סובלנית ותרבותית יותר.

נציגות המורים מופיעה בפני מליאת הנהלת עירית ראש העין

עוד

פרויקט מזרח ירושלים

העובדת לא ויתרה. התמודדה עם מנהל מטריד ונשארה בעבודה!

האם הרגשתם פעם שמנהל שלכם במקום העבודה מתייחס אליכם כאל אשפה שיש לפנות מהדרך? אינתיסאר חוותה את המצב הזה. המנהל הישיר שלה הטריד אותה. לאחר מכן הוא פעל לסלק אותה מהדרך ולגרום לה לעזוב. אלא שהיא לא הסכימה ל”התפנות” כל כך בקלות. בעזרת הפעילות הנחושה של משרד מען בירושלים היא אזרה אומץ והצליחה לשמור על מקום העבודה. לקח חשוב לכל עובד ובעיקר לנשים עובדות.

המשך
עובדים ועובדות פלסטינים

בית-הדין לעבודה חייב את חברת מיה תעשיות מזון בע"מ בפיצוי על הטרדה מינית של עובדת פלסטינית שהועסקה במפעל במישור אדומים

ביום 6.10.2024 פורסם פסק-דינו של בית הדין האזורי לעבודה בירושלים (כב' השופטת רחל בר"ג-הירשברג) בתביעה של עובדת לשעבר של מפעל "מיה תעשיות מזון בע"מ" במישור אדומים.

המשך
עובדים ועובדות פלסטינים

חבלה בעשרות מכוניות של עובדים פלסטינים בכניסה לאזור התעשייה מישור אדומים

עשרות מכוניות של פלסטינים המועסקים באזור התעשייה מישור אדומים ספגו אתמול 8.10 חבלות קשות: העובדים, הנוהגים להחנות את רכביהם בצידי הכביש בסמוך למחסום הכניסה לאזור התעשייה, מצאו את רכביהם בסיום יום העבודה עם זכוכיות מנופצות, גלגלים מנוקבים וגגות הרוסים.

המשך
פרסומים

תובענה ייצוגית נגד שירותי בריאות כללית: מעסיקה עובדים ועובדות בהעסקה עקיפה בניגוד לחוק

ביום 15.9.2024 הוגשה תובענה ייצוגית נגד שירותי בריאות כללית בטענה שהיא מעסיקה עובדות ועובדים בתפקיד נוטלי דמים באמצעות מכרז לאספקת שירותים ובניגוד לחוק. על פי כתב התביעה מדובר בהתקשרות פיקטיבית ש"אומצה על ידי כללית על מנת לחמוק מהעסקתן הישירה של התובעות…", שעה שעל פי דין הן זכאיות להיות עובדות מן המניין של כללית, ולזכות להטבות מהן נהנים עובדי כללית.

המשך
Uncategorized

"לחם ושושנים" – גלריה חדשה בתל אביב שהיא מרחב לאמנות ופעילות חברתית

שוחרי אמנות ופעילים חברתיים ופוליטיים גדשו ביום חמישי 5.9 את אירוע הפתיחה של הגלריה החדשה של "לחם ושושנים" בקריית המלאכה בדרום תל-אביב. יחד עם אירוע ההשקה של הגלריה הוצגה על קירותיה התערוכה הראשונה שהיא מארחת – תערוכת הצילומים המרתקת של האמנית ענת וסרמן "רואה יורה" שאותה אצרה קרן זלץ.

המשך
אומנות - לחם ושושנים

דני בן שמחון: פתיחת גלריית לחם ושושנים היא קריאת תגר על הויתור על חיים משותפים

הגלריה הזו הוקמה בהמשך ישיר לגלריה שפעלה במשרדנו ברח' העלייה בחמש השנים אחרונות. הגלריה הוקמה על ידי מען – ארגון עובדים וסינדיאנת הגליל, אשר חרתו על דיגלן לפני כשלושים שנים, חתירה לחיים משותפים בין יהודים וערבים בישראל וכן מאבק למען שוויון הזדמנויות, צדק חברתי ונגד הכיבוש.

המשך

אנא כתבו את שמכם המלא, טלפון ותיאור קצר של נושא הפנייה, ונציג\ה של מען יחזרו אליכם בהקדם האפשרי.

رجاءً اكتبوا اسمكم الكامل، الهاتف، ووصف قصير حول موضوع توجهكم، ومندوب عن نقابة معًا سيعاود الاتصال بكم لاحقًا








כארגון שמחויב לזכויות עובדים ללא הבדלי דת, גזע, לאום, מגדר או מקצוע - דמוקרטיה היא נשמת אפינו.
מען מתנגד בחריפות לחוקי ההפיכה המשטרית שממשלתם הקיצונית של נתניהו, לוין, בן גביר וסמוטריץ' מנסה לכפות.

ללא דמוקרטיה אין זכויות עובדים,
כשם שארגון עובדים לא יכול להתקיים תחת דיקטטורה.

רק ניצחון המחנה הדמוקרטי יאפשר לפתח דיון בשאלה הפלסטינית, ולהגיע לפתרון אלטרנטיבי לכיבוש ולאפרטהייד, תוך הבטחת זכויות אדם ואזרח לכל, ישראלים ופלסטינים כאחד. כל עוד משטר האפרטהייד מתקיים, המחנה הדמוקרטי לא יצליח להביס את הפשיסטים הישראלים. לכן מען פועל לצרף את החברה הערבית והפלסטינית למחאה.

אנו מזמינים אותך:

לצעוד איתנו בהפגנות ולבנות אלטרנטיבה איגוד מקצועית, יהודית-ערבית דמוקרטית בישראל. הצטרפו היום לקבוצת הווטסאפ השקטה שלנו "צועדות/צועדים עם מען במחאה"

להצטרף למען ולאגד עובדים במקום העבודה שלך . קראו כאן איך מתאגדים במען.

לעקוב אחרי העבודה של מען ברשתות החברתיות