מוחמד אמארה, פצוע תאונת בניין, הופקר בשטח

מוחמד אמארה, נפצע קשה בתאונת עבודה, וישאר נכה לכל חייו. אף מעסיק לא לקח אחריות
מוחמד אמארה, נפצע קשה בתאונת עבודה, וישאר נכה לכל חייו. אף מעסיק לא לקח אחריות

יותר משנתיים עברו מאז שמוחמד אמארה, בן 48, נשוי ואב לחמישה ילדים, הפך נכה לצמיתות בעקבות פציעה באתר בנייה בחדרה שבו עבד. התאונה ארעה ב- 24.7.2014, אך אמארה חי אותה כאילו היתה רק אתמול. מהצילומים שהוא מראה לי ולפעיל החברתי חוסני טהא כאשר בקרנו אותו בביתו שבכפר כנא ב-22.9, עולה בברור שמדובר ברשלנות בבניית פיגום שגרמה לנפילתו מקומה 6. רואים בתמונות גם את פציעת הראש החמורה שבעטיה אושפז לתקופה ארוכה. ככל הידוע לו, עד היום איש לא הועמד לדין על התאונה הזאת.

אמארה מרגיש לכוד 3 פעמים: לא רק שהוא נפגע בתאונת עבודה קשה והפך לנכה; לא זו בלבד שאף אחד לא שילם מחיר על הפגיעה בבבריאותו, באיכות חייו ובפרנסתו; אלא שאין לו כתובת שהוא יכול לפנות אליה במצוקתו. אמנם הביטוח הלאומי הכיר בתאונת העבודה וקבע לו נכות זמנית, אך מעבר לקצבה הזעומה שהוא מקבל מהביטוח הלאומי, הוא אינו מקבל כל סיוע מהמעסיק או מקרן הפנסיה שהיתה אמורה להבטיח תוספת משמעותית להכנסת הבית בגלל אבדן כשר עבודה.

החור הגדול בפיגום שממנו נפל אמארה לנכות תמידית החור הגדול בפיגום שממנו נפל אמארה לנכות תמידיתאמארה אינו חוסך שבחים מהטיפול המסור והיחס האנושי שבו זכה בבית לוינשטיין ברעננה, אך הוא עדין סובל מכאבים. הוא יכול היה להשתלב בתכנית שיקום תעסוקתי במרכז השיקום של הביטוח הלאומי בנצרת, אלא שאין מי שיילווה אותו וייזהה את צרכיו ויכולותיו. בינתיים הוא סגור בביתו ואוסף חובות ותסכול.

אמארה עבד בחברת בנין גדולה, אך הועסק על ידי קבלן משנה מריינה, שקיבל בתורו את העבודה מקבלן הביצוע הראשי באתר, המתגורר ביפיע. אף אחד משלושת הגורמים אלו לא נמצא איתו בקשר ולא דאג לביטוח הפנסיוני שלו, למרות שלפי ההסכם הקיבוצי וצו ההרחבה בענף הבניין חובה על כל מעסיק לבטח את עובדיו, החל מיום העבודה הראשון, בביטוח פנסיוני הכולל ביטוח על אבדן כושר עבודה וביטוח שארים. עובד שבוטח ואיבד את כשר עבודתו עקב תאונה או מחלה, יכול לקבל גמלה לכל החיים בגובה 75%  מהשכר המבוטח, בתוספת הפרשה מתמשכת לקרן הפנסיה, וגימלה עבור ילדים מתחת לגיל 21. גם קצבה כזו אינה מפצה אדם צעיר שהפך לנכה ותלוי בשל רשלנות, אבל היא מבטיחות מינימום של רווחה וכי בני משפחתו לא יפגעו.

בבית החולים, 2014
בבית החולים, 2014

החוק קובע שמעסיק שלא ביטח את העובד, חייו לשלם לעובד את הגמלה שהוא היה אמור לקבל מקרן הפנסיה לו היה מבוטח. במקרה של מוחמד אמארה, רק נס משמים או תביעה משפטית תעניק לו את הזכות המינימאלית הזו, אך זהו תהליך ממושך מאוד.

מוחמד עוקב ברשת אחר המתרחש בענף הבניין, ושמח שסופסוף נושא תאונות העבודה מקבל כיסוי תקשורתי וציבורי רחב. הוא מוכן להשתתף בכל פעולה שתועיל לעובדים אחרים ותסייע להסברה נגד תאונות הנובעות מרשלנות שהוא אחד מקורבנותיהם. יצאתי מהביקור המתסכל והמעודד הזה בתחושה שאסור לנו לשכוח את העובדים שנפצעו. למענם ולמען כולנו.

 

 

עוד

Uncategorized

"לחם ושושנים" – גלריה חדשה בתל אביב שהיא מרחב לאמנות ופעילות חברתית

שוחרי אמנות ופעילים חברתיים ופוליטיים גדשו ביום חמישי 5.9 את אירוע הפתיחה של הגלריה החדשה של "לחם ושושנים" בקריית המלאכה בדרום תל-אביב. יחד עם אירוע ההשקה של הגלריה הוצגה על קירותיה התערוכה הראשונה שהיא מארחת – תערוכת הצילומים המרתקת של האמנית ענת וסרמן "רואה יורה" שאותה אצרה קרן זלץ.

המשך
אומנות - לחם ושושנים

דני בן שמחון: פתיחת גלריית לחם ושושנים היא קריאת תגר על הויתור על חיים משותפים

הגלריה הזו הוקמה בהמשך ישיר לגלריה שפעלה במשרדנו ברח' העלייה בחמש השנים אחרונות. הגלריה הוקמה על ידי מען – ארגון עובדים וסינדיאנת הגליל, אשר חרתו על דיגלן לפני כשלושים שנים, חתירה לחיים משותפים בין יהודים וערבים בישראל וכן מאבק למען שוויון הזדמנויות, צדק חברתי ונגד הכיבוש.

המשך
אומנות - לחם ושושנים

אסף אדיב – לפתוח גלריה לאמנות ופעילות חברתית בזמן מלחמה זה מעשה מהפכני

"לחם ושושנים" הוא יותר משם של גלריה או תערוכה. לחם ושושנים היא פרוגרמה לחיים של כבוד וסולידריות לכולם. זהו מושג שמשקף את החזון שלנו במען, שבמרכזו האפשרות של ישראלים ופלסטינים, ערבים ויהודים, נשים וגברים לכבד אחד את השני ולבנות יחד חברה, כלכלה ותרבות שייטיבו עם כולנו.

המשך
פרויקט הנשים של מען

17 דבוראיות חדשות נולדו למשפחת "דבורים לשלום"

החיוך לא מש מפניהן של 17 בוגרות הקורס לגידול דבורים של נשות המשולש. אפילו הרחש באולם הזכיר זמזום של כוורת. מאז הסתיים הקורס בחודש יוני, הספיקו הנשים להתנסות בתחזוקת הכוורות שכל אחת מהן קיבלה לביתה. טקס חלוקת תעודות הסיום התקיים ב-9 בספטמבר, במשרד ארגון העובדים "מען" בבאקה אל-גרביה בנוכחות בוגרות הקורס, הצוות המוביל של הפרויקט, וידידות פורום הנשים של מען.

המשך
עובדים ועובדות פלסטינים

מתאם הפעולות בשטחים מכשיל כניסת עובדים פלסטינים החיוניים לקטיף הזיתים

קטיף הזיתים בישראל מתבסס מזה שנים על 3,000 משפחות פלסטיניות מהגדה המערבית שמקבלות אישור לתקופה של חודשים ספורים להיכנס לעבודה בישראל. סה"כ מועסקים בתחום כ-10,000 עובדים שמוסקים במהלך עונת הקטיף מספטמבר ועד דצמבר כל שנה, עשרות אלפי טונות זיתים במטעים מהנגב עד הגליל העליון.

המשך

אנא כתבו את שמכם המלא, טלפון ותיאור קצר של נושא הפנייה, ונציג\ה של מען יחזרו אליכם בהקדם האפשרי.

رجاءً اكتبوا اسمكم الكامل، الهاتف، ووصف قصير حول موضوع توجهكم، ومندوب عن نقابة معًا سيعاود الاتصال بكم لاحقًا








כארגון שמחויב לזכויות עובדים ללא הבדלי דת, גזע, לאום, מגדר או מקצוע - דמוקרטיה היא נשמת אפינו.
מען מתנגד בחריפות לחוקי ההפיכה המשטרית שממשלתם הקיצונית של נתניהו, לוין, בן גביר וסמוטריץ' מנסה לכפות.

ללא דמוקרטיה אין זכויות עובדים,
כשם שארגון עובדים לא יכול להתקיים תחת דיקטטורה.

רק ניצחון המחנה הדמוקרטי יאפשר לפתח דיון בשאלה הפלסטינית, ולהגיע לפתרון אלטרנטיבי לכיבוש ולאפרטהייד, תוך הבטחת זכויות אדם ואזרח לכל, ישראלים ופלסטינים כאחד. כל עוד משטר האפרטהייד מתקיים, המחנה הדמוקרטי לא יצליח להביס את הפשיסטים הישראלים. לכן מען פועל לצרף את החברה הערבית והפלסטינית למחאה.

אנו מזמינים אותך:

לצעוד איתנו בהפגנות ולבנות אלטרנטיבה איגוד מקצועית, יהודית-ערבית דמוקרטית בישראל. הצטרפו היום לקבוצת הווטסאפ השקטה שלנו "צועדות/צועדים עם מען במחאה"

להצטרף למען ולאגד עובדים במקום העבודה שלך . קראו כאן איך מתאגדים במען.

לעקוב אחרי העבודה של מען ברשתות החברתיות