מוחמד אמארה, פצוע תאונת בניין, הופקר בשטח

מוחמד אמארה, נפצע קשה בתאונת עבודה, וישאר נכה לכל חייו. אף מעסיק לא לקח אחריות
מוחמד אמארה, נפצע קשה בתאונת עבודה, וישאר נכה לכל חייו. אף מעסיק לא לקח אחריות

יותר משנתיים עברו מאז שמוחמד אמארה, בן 48, נשוי ואב לחמישה ילדים, הפך נכה לצמיתות בעקבות פציעה באתר בנייה בחדרה שבו עבד. התאונה ארעה ב- 24.7.2014, אך אמארה חי אותה כאילו היתה רק אתמול. מהצילומים שהוא מראה לי ולפעיל החברתי חוסני טהא כאשר בקרנו אותו בביתו שבכפר כנא ב-22.9, עולה בברור שמדובר ברשלנות בבניית פיגום שגרמה לנפילתו מקומה 6. רואים בתמונות גם את פציעת הראש החמורה שבעטיה אושפז לתקופה ארוכה. ככל הידוע לו, עד היום איש לא הועמד לדין על התאונה הזאת.

אמארה מרגיש לכוד 3 פעמים: לא רק שהוא נפגע בתאונת עבודה קשה והפך לנכה; לא זו בלבד שאף אחד לא שילם מחיר על הפגיעה בבבריאותו, באיכות חייו ובפרנסתו; אלא שאין לו כתובת שהוא יכול לפנות אליה במצוקתו. אמנם הביטוח הלאומי הכיר בתאונת העבודה וקבע לו נכות זמנית, אך מעבר לקצבה הזעומה שהוא מקבל מהביטוח הלאומי, הוא אינו מקבל כל סיוע מהמעסיק או מקרן הפנסיה שהיתה אמורה להבטיח תוספת משמעותית להכנסת הבית בגלל אבדן כשר עבודה.

החור הגדול בפיגום שממנו נפל אמארה לנכות תמידית החור הגדול בפיגום שממנו נפל אמארה לנכות תמידיתאמארה אינו חוסך שבחים מהטיפול המסור והיחס האנושי שבו זכה בבית לוינשטיין ברעננה, אך הוא עדין סובל מכאבים. הוא יכול היה להשתלב בתכנית שיקום תעסוקתי במרכז השיקום של הביטוח הלאומי בנצרת, אלא שאין מי שיילווה אותו וייזהה את צרכיו ויכולותיו. בינתיים הוא סגור בביתו ואוסף חובות ותסכול.

אמארה עבד בחברת בנין גדולה, אך הועסק על ידי קבלן משנה מריינה, שקיבל בתורו את העבודה מקבלן הביצוע הראשי באתר, המתגורר ביפיע. אף אחד משלושת הגורמים אלו לא נמצא איתו בקשר ולא דאג לביטוח הפנסיוני שלו, למרות שלפי ההסכם הקיבוצי וצו ההרחבה בענף הבניין חובה על כל מעסיק לבטח את עובדיו, החל מיום העבודה הראשון, בביטוח פנסיוני הכולל ביטוח על אבדן כושר עבודה וביטוח שארים. עובד שבוטח ואיבד את כשר עבודתו עקב תאונה או מחלה, יכול לקבל גמלה לכל החיים בגובה 75%  מהשכר המבוטח, בתוספת הפרשה מתמשכת לקרן הפנסיה, וגימלה עבור ילדים מתחת לגיל 21. גם קצבה כזו אינה מפצה אדם צעיר שהפך לנכה ותלוי בשל רשלנות, אבל היא מבטיחות מינימום של רווחה וכי בני משפחתו לא יפגעו.

בבית החולים, 2014
בבית החולים, 2014

החוק קובע שמעסיק שלא ביטח את העובד, חייו לשלם לעובד את הגמלה שהוא היה אמור לקבל מקרן הפנסיה לו היה מבוטח. במקרה של מוחמד אמארה, רק נס משמים או תביעה משפטית תעניק לו את הזכות המינימאלית הזו, אך זהו תהליך ממושך מאוד.

מוחמד עוקב ברשת אחר המתרחש בענף הבניין, ושמח שסופסוף נושא תאונות העבודה מקבל כיסוי תקשורתי וציבורי רחב. הוא מוכן להשתתף בכל פעולה שתועיל לעובדים אחרים ותסייע להסברה נגד תאונות הנובעות מרשלנות שהוא אחד מקורבנותיהם. יצאתי מהביקור המתסכל והמעודד הזה בתחושה שאסור לנו לשכוח את העובדים שנפצעו. למענם ולמען כולנו.

 

 

עוד

עובדים ועובדות פלסטינים

במקום מעצרים ראוותניים צריך להחזיר עובדים פלסטינים לאתרי הבנייה

הסכם הפסקת האש בין ישראל לחיזבאללה שנכנס לתוקף ביום ד' 27.11, מסמן את סופה של המלחמה. אם אכן הוא יחזיק מעמד תתחיל תקופה של שיקום שמשמעותה גידול דרמטי בצורך בעובדים לענף הבניין. בינתיים, עשרות אלפי עובדים פלסטינים מחכים לרגע בו תחליט הממשלה להתיר את חזרתם לאתרי הבניין בישראל. אלפי קבלני בניין משוועים גם הם לכוח אדם מיומן ומדווחים שהעובדים הזרים שהגיעו אליהם מעטים מדי ולא מקצועיים ברמה מספקת.

המשך
פרויקט מזרח ירושלים

העובדת לא ויתרה. התמודדה עם מנהל מטריד ונשארה בעבודה!

האם הרגשתם פעם שמנהל שלכם במקום העבודה מתייחס אליכם כאל אשפה שיש לפנות מהדרך? אינתיסאר חוותה את המצב הזה. המנהל הישיר שלה הטריד אותה. לאחר מכן הוא פעל לסלק אותה מהדרך ולגרום לה לעזוב. אלא שהיא לא הסכימה ל”התפנות” כל כך בקלות. בעזרת הפעילות הנחושה של משרד מען בירושלים היא אזרה אומץ והצליחה לשמור על מקום העבודה. לקח חשוב לכל עובד ובעיקר לנשים עובדות.

המשך
עובדים ועובדות פלסטינים

בית-הדין לעבודה חייב את חברת מיה תעשיות מזון בע"מ בפיצוי על הטרדה מינית של עובדת פלסטינית שהועסקה במפעל במישור אדומים

ביום 6.10.2024 פורסם פסק-דינו של בית הדין האזורי לעבודה בירושלים (כב' השופטת רחל בר"ג-הירשברג) בתביעה של עובדת לשעבר של מפעל "מיה תעשיות מזון בע"מ" במישור אדומים.

המשך
עובדים ועובדות פלסטינים

חבלה בעשרות מכוניות של עובדים פלסטינים בכניסה לאזור התעשייה מישור אדומים

עשרות מכוניות של פלסטינים המועסקים באזור התעשייה מישור אדומים ספגו אתמול 8.10 חבלות קשות: העובדים, הנוהגים להחנות את רכביהם בצידי הכביש בסמוך למחסום הכניסה לאזור התעשייה, מצאו את רכביהם בסיום יום העבודה עם זכוכיות מנופצות, גלגלים מנוקבים וגגות הרוסים.

המשך
פרסומים

תובענה ייצוגית נגד שירותי בריאות כללית: מעסיקה עובדים ועובדות בהעסקה עקיפה בניגוד לחוק

ביום 15.9.2024 הוגשה תובענה ייצוגית נגד שירותי בריאות כללית בטענה שהיא מעסיקה עובדות ועובדים בתפקיד נוטלי דמים באמצעות מכרז לאספקת שירותים ובניגוד לחוק. על פי כתב התביעה מדובר בהתקשרות פיקטיבית ש"אומצה על ידי כללית על מנת לחמוק מהעסקתן הישירה של התובעות…", שעה שעל פי דין הן זכאיות להיות עובדות מן המניין של כללית, ולזכות להטבות מהן נהנים עובדי כללית.

המשך
Uncategorized

"לחם ושושנים" – גלריה חדשה בתל אביב שהיא מרחב לאמנות ופעילות חברתית

שוחרי אמנות ופעילים חברתיים ופוליטיים גדשו ביום חמישי 5.9 את אירוע הפתיחה של הגלריה החדשה של "לחם ושושנים" בקריית המלאכה בדרום תל-אביב. יחד עם אירוע ההשקה של הגלריה הוצגה על קירותיה התערוכה הראשונה שהיא מארחת – תערוכת הצילומים המרתקת של האמנית ענת וסרמן "רואה יורה" שאותה אצרה קרן זלץ.

המשך

אנא כתבו את שמכם המלא, טלפון ותיאור קצר של נושא הפנייה, ונציג\ה של מען יחזרו אליכם בהקדם האפשרי.

رجاءً اكتبوا اسمكم الكامل، الهاتف، ووصف قصير حول موضوع توجهكم، ومندوب عن نقابة معًا سيعاود الاتصال بكم لاحقًا








כארגון שמחויב לזכויות עובדים ללא הבדלי דת, גזע, לאום, מגדר או מקצוע - דמוקרטיה היא נשמת אפינו.
מען מתנגד בחריפות לחוקי ההפיכה המשטרית שממשלתם הקיצונית של נתניהו, לוין, בן גביר וסמוטריץ' מנסה לכפות.

ללא דמוקרטיה אין זכויות עובדים,
כשם שארגון עובדים לא יכול להתקיים תחת דיקטטורה.

רק ניצחון המחנה הדמוקרטי יאפשר לפתח דיון בשאלה הפלסטינית, ולהגיע לפתרון אלטרנטיבי לכיבוש ולאפרטהייד, תוך הבטחת זכויות אדם ואזרח לכל, ישראלים ופלסטינים כאחד. כל עוד משטר האפרטהייד מתקיים, המחנה הדמוקרטי לא יצליח להביס את הפשיסטים הישראלים. לכן מען פועל לצרף את החברה הערבית והפלסטינית למחאה.

אנו מזמינים אותך:

לצעוד איתנו בהפגנות ולבנות אלטרנטיבה איגוד מקצועית, יהודית-ערבית דמוקרטית בישראל. הצטרפו היום לקבוצת הווטסאפ השקטה שלנו "צועדות/צועדים עם מען במחאה"

להצטרף למען ולאגד עובדים במקום העבודה שלך . קראו כאן איך מתאגדים במען.

לעקוב אחרי העבודה של מען ברשתות החברתיות