בעמותת יד ביד מועסקים מעל מאתיים מורות, גננות, סייעות, מזכירות, עובדי מנהלה, מדריכים ומנחי קהילה, סייעות צהרונים ואחרים. העמותה מנהלת מוסדות חינוך דו לשונייים בשישה ישובים, מירושלים ועד הגליל, כולל חיפה, יפו, בית ברל וכפר קרע. הפיזור הגאוגרפי והשונות של סוגי העובדים יוצרים מורכבות בדיון על זכויות ותנאי העבודה של העובדים ולכן החשיבות הגדולה בוועד שייצג את כל המגזרים.
ההסכם הקיבוצי הראשון שחתם מען בעמותת יד ביד עיגן את עקרון השוואת התנאים של עובדי העמותה לאלו המקובלים במוסדות חינוך רשמיים, והסדיר תנאים מיטיבים נוספים. הנהלת העמותה הובילה יחד עם מען את יישום העקרון הזה גם בשנתיים האחרונות אחרי הסכמי השכר המיטיבים של מורי ומורות בתי הספר היסודיים, בית הספר התיכון וגם לגבי גננות וסייעות בגני החובה וטרום חובה. כתוצאה ממהלכים אלו שופרו תנאי העבודה והשכר של חלק גדול מהעובדים. עם זאת יש בעמותה קבוצות אחדות של עובדים שאינם מוצמדים להסכמים חיצוניים וחלק חשוב מהמו"מ בהמשך וכיום מתמקד בהן.
הבחירות נערכות בפיקוח של נציגי מען ובתיאום עם ההנהלה. בשיטה זו יבחרו כ-12 חברי ועד העובדים שיוכלו לייצג במו"מ את קבוצות העובדים השונות, כך שהדיון בנושאים שיעלו למו"מ יהיה מוחשי ויאפשר טיפול בסוגיות השונות באופן שיאפשר שיתוף פעולה בין העובדים להנהלה גם בעתיד.