הכאוס במדיניות הישראלית לגבי העובדים הפלסטינים נחשף בישיבת ועדת הכנסת לעובדים זרים

ישיבת ועדת הכנסת לעובדים זרים הוקדשה היום לנושא העובדים הפלסטינים. אלא שהדיון בשאלה כלל לא עסק בעובדים. אף אחד לא סופר אותם. קיומם חשוב בגלל התפקיד החיוני שהם ממלאים בכלכלה הישראלית. למרות ההתעלמות מהמצב הקשה של העובדים הפלסטינים וגם התייחסות מבזה ומשפילה כלפיהם מצד חלק מהדוברים היה ברור בישיבה שנוכחותם של הפלסטינים בשוק העבודה קיימת ולא הולכת לשום מקום.

יו"ר ועדת הכנסת לעובדים זרים, חה"כ אליהו רביבו הוא אדם יסודי שלוקח את עצמו ברצינות. למרות שהועדה שבראשה הוא עומד שולית וחסרת מעמד מחייב בכנסת, הוא מצליח מזה יותר משנה וחצי להביא לישיבות שהוא מכנס נציגים של רשויות שונות של המדינה וצולב אותם בחקירה כדי להבין או לחשוף את הכשלים של מדיניות השלטונית שאותה מובילה מפלגתו הליכוד בתחום העסקת עובדים זרים ופלסטינים.

אחרי יותר מ-7 חודשים שבהם נמנעת באופן פורמלי כניסת עובדים פלסטינים לשוק העבודה בישראל יזם חה"כ רביבו דיון מיוחד בועדה במטרה לחשוף את הסתירות הפנימיות ואת האבסורדים ביחס לעובדים הפלסטינים.

בניגוד לחברים רבים בליכוד ובקואליציה שנוהגים להתלהם ודורשים להפסיק מיידית את העסקת העובדים הפלסטינים בישראל משדר חה"כ רביבו כי הוא מודע למה שקורה בשטח ומבין שחזרתם של הפלסטינים לשוק העבודה הישראלי מחוייבת המציאות. חה"כ גילה בדבריו שהוא עצמו ניסח מסמך בנושא והציג אותו לראש הממשלה נתניהו בשיחה אישית. על תוכן המסמך לא הרחיב אם כי ציין שהערכתו והמלצותיו תואמות את אלו של המועצה לביטחון לאומי שקראה לשלב בהדרגה עד 80 אלף עובדים פלסטינים.

הקריאה עליה חזר חה"כ רביבו בישיבה שוב ושוב היתה: ממשלת ישראל חייבת להחליט מה מדיניותה כלפי העובדים הפלסטינים ואם היא רוצה להחליט להפסיק סופית את הקשר איתם היא מחוייבת לתת למעסיקים פתרונות חלופיים וגם לקחת עצמה לאכוף את ההחלטה. (חה"כ רביבו אומר בפרוש שזה דבר שגוי שאי אפשר לבצעו) כרגע לטענתו אין החלטה ואין פתרונות למעסיקים ואין אכיפה של האיסור של פלסטינים להכנס לישראל ובנוסף יש סחר בהיתרים מסוגים שונים (היתרי רווחה, צרכים אישיים זמניים, אפס אפס) שבאמצעותם נכנסים עשרות אלפים לעבודה בישראל באופן חוקי.

אין בישיבה אף חבר כנסת נוסף. אפילו לא כאלו שהיו מגיעים להצטלם לחמש דקות. חה"כ רביבו מנהל את הישיבה כסולן יחיד. הוא מדלג מנציג המתפ"ש, נציגת רשות האוכלוסין וההגירה, מנהל מדור עובדים זרים ברשות, נציג המל"ל, נציג המשטרה, נציג הכלכלן הראשי באוצר, נציגי ארגוני המעסיקים, נציגי רשויות מקומיות בהתנחלויות, מעסיקים בודדים עד שמגיע בסוף לתת רשות הדיבור גם לנציג מען – היחיד שייצג בדיון את העובדים הפלסטינים שהיו עד אז שקופים לגמרי.

החקירות הנוקבות שלו מעלות את העובדות הבאות שמראות עד כמה ההחלטה להפסיק העסקת פלסטינים ולהחליפם בזרים לא ניתנת לביצוע:

  • במשק הישראלי היו מועסקים 155 אלף עובדים זרים לפני ה-7 באוקטובר. מספר זה גדל מאז רק במעט – מספר אלפים בודדים.
  • בזמן שהחלטת הממשלה קובעת הפסקה זמנית של העסקת פלסטינים יש כיום – 40 אלף עובדים בשוק העבודה הישראלי ביניהם – 12 אלף שמועסקים באזורי ההתנחלויות בגדה המערבית, 8,000 שמועסקים במקום עבודה שהוגדרו כחיוניים, בין 5-10 אלפים שנכנסים בהיתרים הומניטאריים מסוגים שונים לתוך ישראל ומנצלים זאת כדי למצוא עבודה. עוד מספר דומה של עובדים שנכנסים דרך פרצות בגדר ומועסקים בשחור אצל מעסיקיהם הותיקים.

חה"כ רביבו שואל את הממונים מהמשטרה ורשות ההגירה ומתפ"ש שוב ושוב – איך אתם מסבירים את העובדה שאלפי פלסטינים נכנסים לישראל בזמן שהממשלה החליטה ההפך?

אסף אדיב, מנכ"ל מען – ארגון עובדים, בועדת הכנסת: "חזרת העובדים הפלסטינים היא צעד שחייבים לבצע אותו."

האוירה בחדר הועדה דחוסה ומעיקה. מספר דוברים משתמשים בביטויים קשים ביותר כלפי העובדים הפלסטינים. מעשי התועבה הרצחניים של חמאס מה-7 באוקטובר מושלכים באופן אוטומטי על מאות אלפי עובדים שמוגדרים "נאצים". חה"כ רביבו שמנהל את ישיבת הועדה ביד רמה בדרך כלל לא עצר את ההתלהמות המיותרת וחבל שכך.

אחרי כל אלו ואחרי שעה וחצי של הדיון המתיש בישיבה פונה אלי חה"כ רביבו ומבקש לשמוע מה יש לנציג של מען להגיד. אני מקבל ממנו בדיוק שתי דקות להציג את עמדתנו הביקורתית על החלטת הממשלה לאפשר העסקה של 330 אלף עובדים זרים ולחתור להחלפת הפלסטינים. הסברתי לחברי הועדה שמה שאני שומע מהעובדים ומה שאנו במען רואים בשטח מצביע באופן חד משמעי שהפלסטינים איתנו כאן גם בהמשך ולא הולכים לשום מקום וכדאי וראוי שנתמודד עם זה באופן ראלי ומכבד. העובדה שלמרות הסגר ומניעת הכניסה מועסקים כל כך הרבה עובדים פלסטינים ממחישה את החיוניות שלהם לכלכלה ואת החיוניות של הכלכלה הישראלית עבורם.

ציינתי שמזה חצי שנה מועסקים עשרים אלף פלסטינים באזורי ההתנחלויות והנסיון הזה הראה שנמנעה שם מתיחות או התנגשויות או אלימות שלא לדבר על זה שאף אחד מהעובדים לא היה מעורב בפעילות טרוריסטית. סיימתי באמירה שחזרת העובדים הפלסטינים היא צעד שחייבים לבצע אותו.

עוד

פרויקט מזרח ירושלים

תקופת ניסיון בעבודה ללא שכר? אין דבר כזה!

ריהאם, בת 21, סיימה לימודים והתקבלה לעבודה במעון ילדים לגיל הרך. כשבועיים אחרי שהתחילה לעבוד, המנהלת אמרה לה שאין לה מספיק ניסיון ולכן היא לא יכולה להמשיך, ובעצם פיטרה אותה.

המשך
מורים, גננות, עובדי עמותות

הסכם קיבוצי של מען קובע סולם שכר ומשפר את שכרן של סייעות במעון לגיל הרך של עמותת יד ביד

בעקבות הסכם קיבוצי עליו חתם 'מען – ארגון עובדים' לאחרונה בעמותת יד ביד, יעלה שכרן של סייעות מתחילות במעון לגיל הרך בחיפה ל-38 ש"ח בשעה, עם עלייה בשכר מדי שנה. אחרי ותק של 4 שנים יגיע שכרן ל-40 ש"ח לשעה ותיפתח לכל סייעת קרן השתלמות.

המשך
התארגנות עובדים

'מען – ארגון עובדים' חתם על הסכם קיבוצי שלישי בעמותת יד ביד ("הדו-לשוני")

ההסכם משפר את שכרם ותנאי עבודתם של כ- 250 עובדות ועובדים המועסקים ב-6 מרכזים חינוכיים וכן במטה העמותה ובהן עובדות חינוך – מהפעוטון ועד לתיכון, עובדות מנהלה (ניקיון, אבות בית, מזכירות ועוד), עובדות המטה ועוד.

המשך
פרויקט מזרח ירושלים

המקרה של הדאיה: עזבה את עבודתה מסיבות בריאותיות – קיבלה את כל זכויותיה כמפוטרת

הדאיה, בת 58 ממזרח ירושלים היא המפרנסת היחידה של משפחתה, וששת ילדיה תלויים בה. היא לא רצתה לעזוב את עבודתה, אך בגלל מצבה הבריאותי לא יכלה להמשיך לעבוד. בעזרת מען היא קיבלה את מלוא פיצויי הפיטורים שמגיעים למי שמתפטרת בשל מצב רפואי, והבטיחה את זכאותה לדמי אבטלה כבר מהיום הראשון.

המשך
פרויקט מזרח ירושלים

עובדת פלסטינית-ירושלמית העיזה ועמדה על שלה והצליחה לבטל האשמת שווא בגניבה ופיטורים שרירותיים

שוק העבודה במזרח ירושלים משתנה: נשים מתחילות להבין שהן לא חייבות להיות רק נשים שמרצות את כולם וכי יש להן זכויות והן יכולות להרים את קולן. אתן לא לבד! הקשבנה לסיפור של עולא, שיחד עם 'מען' הצליחה לעמוד מול כוונת מעסיקה לפטרה אחרי שהואשמה על ידי המנהלת הישירה שלה בגניבה:

המשך
עובדים ועובדות פלסטינים

במקום מעצרים ראוותניים צריך להחזיר עובדים פלסטינים לאתרי הבנייה

הסכם הפסקת האש בין ישראל לחיזבאללה שנכנס לתוקף ביום ד' 27.11, מסמן את סופה של המלחמה. אם אכן הוא יחזיק מעמד תתחיל תקופה של שיקום שמשמעותה גידול דרמטי בצורך בעובדים לענף הבניין. בינתיים, עשרות אלפי עובדים פלסטינים מחכים לרגע בו תחליט הממשלה להתיר את חזרתם לאתרי הבניין בישראל. אלפי קבלני בניין משוועים גם הם לכוח אדם מיומן ומדווחים שהעובדים הזרים שהגיעו אליהם מעטים מדי ולא מקצועיים ברמה מספקת.

המשך

אנא כתבו את שמכם המלא, טלפון ותיאור קצר של נושא הפנייה, ונציג\ה של מען יחזרו אליכם בהקדם האפשרי.

رجاءً اكتبوا اسمكم الكامل، الهاتف، ووصف قصير حول موضوع توجهكم، ومندوب عن نقابة معًا سيعاود الاتصال بكم لاحقًا








כארגון שמחויב לזכויות עובדים ללא הבדלי דת, גזע, לאום, מגדר או מקצוע - דמוקרטיה היא נשמת אפינו.
מען מתנגד בחריפות לחוקי ההפיכה המשטרית שממשלתם הקיצונית של נתניהו, לוין, בן גביר וסמוטריץ' מנסה לכפות.

ללא דמוקרטיה אין זכויות עובדים,
כשם שארגון עובדים לא יכול להתקיים תחת דיקטטורה.

רק ניצחון המחנה הדמוקרטי יאפשר לפתח דיון בשאלה הפלסטינית, ולהגיע לפתרון אלטרנטיבי לכיבוש ולאפרטהייד, תוך הבטחת זכויות אדם ואזרח לכל, ישראלים ופלסטינים כאחד. כל עוד משטר האפרטהייד מתקיים, המחנה הדמוקרטי לא יצליח להביס את הפשיסטים הישראלים. לכן מען פועל לצרף את החברה הערבית והפלסטינית למחאה.

אנו מזמינים אותך:

לצעוד איתנו בהפגנות ולבנות אלטרנטיבה איגוד מקצועית, יהודית-ערבית דמוקרטית בישראל. הצטרפו היום לקבוצת הווטסאפ השקטה שלנו "צועדות/צועדים עם מען במחאה"

להצטרף למען ולאגד עובדים במקום העבודה שלך . קראו כאן איך מתאגדים במען.

לעקוב אחרי העבודה של מען ברשתות החברתיות