אלפי עובדים מאזור ג'נין מגיעים כל בוקר למקומות עבודתם בישראל דרך מחסום ברטעה. כבר לפנות בוקר מתחיל להיווצר במקום תור של מאות מטרים מחוץ למחסום בהמתנה לפתיחתו. למרות זאת, לפני מספר חודשים החלו הרשויות לפתוח את המחסום רק בשעה 4.30 במקום בשעה 4.00 כפי שהיה נהוג עד אז. התוצאה היתה הגברת הלחץ והצפיפות. בסוף פברואר אף התעלפה עובדת בשל הלחץ.
בעקבות המקרה פנו מנכ"ל מען, אסף אדיב, ורכזת פעילות מען במשולש, וופא טיארה, במכתב אל מנהלת רשות המעברים ומפקד מחסום ברטעה (23.2) בין היתר בדרישה להחזיר את שעת הפתיחה ל-4.00 מידי בוקר. בתגובת דובר רשות המעברים, מר אלאור ארליך הראל, (27.2) נטען כי אין כל לחץ במחסום בשעות מוקדמות אלו ואין הצדקה להקדמת השעה. עוד נטען כי הצד הפלסטיני של המחסום אינו באחריות הנהלת המעבר. מען העביר בתגובה תמונות שצילמו עובדים במחסום בשעות מוקדמות ובהן ניכר היטב הלחץ והעומס. עוד הבהרנו כי הפעלת המחסום הינה באחריות הרשויות הישראליות.
ביום 23.3 אישרה רשות המעברים שתפתח את שער המחסום החל מהשעה 4.00, ובכך גם אישרה שהאחריות היא של המנהל האזרחי הישראלי.
החל מ-26.3 המחסום פתוח משעה 4.
מען רואה בשינוי הקטן שהושג הישג חשוב. אנו ממשיכים במאבקנו להבטיח את זכויותיהם וכבודם של העובדים הפלסטינים ושל כל קבוצת עובדים אחרת.
עובדת פלסטינית-ירושלמית העיזה ועמדה על שלה והצליחה לבטל האשמת שווא בגניבה ופיטורים שרירותיים
שוק העבודה במזרח ירושלים משתנה: נשים מתחילות להבין שהן לא חייבות להיות רק נשים שמרצות את כולם וכי יש להן זכויות והן יכולות להרים את קולן. אתן לא לבד! הקשבנה לסיפור של עולא, שיחד עם 'מען' הצליחה לעמוד מול כוונת מעסיקה לפטרה אחרי שהואשמה על ידי המנהלת הישירה שלה בגניבה: