ביום א' 7.3 חתם מען -ארגון עובדים על הסכם קיבוצי עם חברת רג'ואן לייצור מזון (שמה הרשמי של החברה – ר.ס. שיווק וייצור מזון בע"מ) על הסכם קיבוצי מיוחד. ההסכם שנחתם עם חברת רג'ואן הוא ההסכם הקיבוצי המיוחד הראשון שנחתם במקום עבודה שמעסיק עובדים פלסטינים בישראל.
ההסכם מגדיל תשלומים עבור נסיעות, מעניק לעובדים העלאות שכר, ותשלום מוגדל על עבודה בשעות נוספות, קובע רישום שעות דיגיטלי, ומסדיר את הטיפול בתאונות עבודה, בפיטורי צמצום, ונותן תפקיד לוועד העובדים בקבלת החלטות מול החברה.
המו"מ התנהל תקופה ארוכה – למעלה משנה, וכלל עליות ומורדות, שביתות ועיצומים. החתימה על ההסכם יהיה בתוקף חמש שנים ועם חתימתו בוטל סכסוך העבודה ומען והעובדים התחייבו לשקט תעשייתי. עוד הוסכם שהעובדים לא יוותרו על טענות שיש להם לחובות עבר של המפעל, ויהיו זכאים לתבוע אותן בבית הדין.
כ-55 עובדי הייצור במפעל רג'ואן הם תושבי הרשות הפלסטינית, המועסקים באמצעות היתרי עבודה שניתנים על ידי רשויות הביטחון לתקופה של חצי שנה. מדי יום הם מגיעים לאזור התעשיה עטרות לאחר שעברו את מחסום קלנדיה, לעתים נאלצים לחכות במעבר זמן רב. שוב ושוב נתקלים העובדים בהודעות על סירוב כניסה מסיבות שונות. במקרה אחד בפברואר 2020 קיבלו 4 עובדים, כולל אחד מחברי ועד העובדים, הודעת סירוב כניסה בנימוק של מודיעין משטרה (קרי שיש למשטרה מידע על כוונתם לבצע עבירה וזאת בלי שאף אחד מהם נחקר במשטרה או נפתח נגדו תיק). מען התערב ובסיועה של עו"ד מור סוקר ממשרד הסיוע לפלסטינים LEAP המניעה הוסרה במהירות.
עובדי מפעל רג'ואן, כמו כ-80 אלף עובדים פלסטינים המועסקים בישראל, שילמו במשך 50 שנה מדי חודש דמי טיפול להסתדרות, למרות שלא היתה שום התאגדות של עובדים אלו במסגרת ההסתדרות או בכל מסגרת איגוד מקצועית אחרת. ההסכם שנחתם עתה על ידי מען משנה את חוקי המשחק. לראשונה חותם כאן ארגון עובדים על הסכם מפעלי במקום בו עובדים פלסטינים מועסקים בישראל – הסכם זה מתווסף לקבוע בהסכם הענפי לתעשייה וקובע זכויות מיוחדות לעובדי אותה חברה. בניגוד לעבר לעובדי רג'ואן יש מעתה כתובת לטיפול בכל בעיה שמתעוררת במקום העבודה.
מען גאה להיות פורץ דרך במאמץ לאגד עובדים פלסטינים המועסקים בישראל ואשר ממלאים תפקידים חשובים בתעשיה, בחקלאות ובבניין בישראל, ואין שום סיבה בעולם שלא יהיה להם יצוג איגוד מקצועי הולם.
צוות המו"מ של מען כלל את עו"ד איה ברטנשטין ,רכז סניף מען בירושלים ארז וגנר ומנכ"ל מען אסף אדיב. צוות זה עבד בתאום והבנה והתייעצות מתמדת עם חברי ועד העובדים במפעל רג'ואן, מוחמד חמודה, ח'ירי עבד אלג'באר וראיד פוקהא. האמון וההבנה שנבנו בתוך תקופה זו בין מען ובין ועד העובדים היו מרכיב מרכזי בהצלחת המו"מ ובחתימה על ההסכם.
מוחמד חמודה חבר ועד העובדים הצהיר אחרי החתימה על ההסכם כי הוא "משוכנע שללא עמידת העובדים האמיצה ונחישותם להשיג את זכויותיהם והתמיכה הנאמנה של מען לא היה מושג הסכם. אנו רואים בהסכם זה וביחוד את העמידה המאוחדת של העובדים כדוגמא למפעלים ומקומות עבודה אחרים – כאשר מנהלים מאבק הגיוני נחוש ועל בסיס החוק מגיעים לתוצאות ומשיגים את מה שנראה כבלתי אפשרי."