3 חודשים קשים במקומות העבודה – 25 עובדים נהרגו בתאונות מתחילת השנה

ארגוני העובדים והאיגודים המקצועיים ברחבי העולם מציינים היום ה-28 באפריל, את יום הזכרון לעובדים שנהרגו ונפגעו בתאונות עבודה. יום זה הפך בשנים האחרונות ליום של מאבק נגד תאונות העבודה וקידום נושא הבטיחות.

ארגוני העובדים והאיגודים המקצועיים ברחבי העולם מציינים היום ה-28 באפריל, את יום הזכרון לעובדים שנהרגו ונפגעו בתאונות עבודה. יום זה הפך בשנים האחרונות ליום של מאבק נגד תאונות העבודה וקידום נושא הבטיחות.

בשעה שמאבקי העובדים המאורגנים תופס מקום מרכזי בזירה החברתית בסין, מצרים, בריטניה, בנגלדש ומקומות רבים נוספים שבהם תובעים העובדים את זכותם למקום עבודה בטוח ושכר הוגן, אנו עדים בישראל לנסיגה מסוכנת בתחום זה של בטיחות בעבודה וכתוצאה עליה מדאיגה במספר תאונות העבודה הקטלניות.

מסטטיסטיקה שעורכים גורמים מקצועיים העוקבים אחרי הנעשה בענף הבנייה ובתעשיה בכלל מסתבר כי בשלושת החודשים הראשונים של שנת 2014 נהרגו 25 עובדים בתאונות. אם קצב התאונות ימשיך בכל השנה יגיע מספר ההרוגים השנתי ל-100, הגבוה בשעור של 67% מהממוצע הרב שנתי (כ-60 הרוגים בשנה).

ענף הבניין הוא המסוכן ביותר מבין ענפי התעשיה. למרות שמספר המועסקים בענף הוא 213 אלף (כ-6% מכלל המועסקים במשק) מספר העובדים בבניין שנהרגים מהווה מחצית ההרוגים במשק. היות ורוב העובדים בענף הם עובדים ערבים וזרים – שמופלים לרעה בישראל בתחומים רבים – סובל ענף זה מיחס של הזנחה והעדר תשומת לב מספקת.

ארגון העובדים מען רואה בתאונות העבודה המרובות ובקרבנותיהם תוצאה ישירה של יחס בלתי אנושי זה. אנו דוחים את הגישה הרואה בתאונות אלו כגזירת גורל. הרוב המוחלט של התאונות ניתנות למניעה. מותם של עשרות עובדים כל שנה הוא טרגדיה אנושית ופשע כלפי עובדים אלו ובני משפחותיהם – שרובם המכריע מגיע משכבות חברתיות עניות באזורי הפריפריה.

ענף הבנייה שהפך בשנים האחרונות למקום בו נעלמה לחלוטין העבודה המאורגנת וחוסלו כל המסגרות של הכשרת עובדים מייצר מדי שנה מאות נכים ועשרות הרוגים. זוהי מציאות שחובה לשים לה קץ. ענף הבניין הוא ענף כלכלי מרכזי שממנו מפיקים הקבלנים רווחים נאים – אין כל סיבה שהוא יהפוך לגיהנום עבור העובדים.

הגיע השעה שעובדי הבניין יתבעו את זכותם לתנאי עבודה הוגנים ומקום עבודה בטוח. ארגון העובדים מען מהווה כתובת לכל עובד בניין שרוצה לקדם מטרות אלו.

פרטים אסף אדיב 050-4330034

 

עוד

עובדים ועובדות פלסטינים

ללא עבודה, ללא משכורת, ללא פיצויים

למעלה מ-100,000 עובדים פלסטינים אינם משתכרים למחייתם למעלה מחודש ימים, בגלל המלחמה והסגר, זולת אלפים בודדים של עובדים במקומות עבודה חיוניים והתנחלויות. נוכח מצוקתם הגוברת, פנינו יחד עם קו לעובד והקליניקה לזכויות עובדים בפקולטה למשפטים באוניברסיטת ת"א לרשות האוכלוסין ולמת"ש, וביקשנו לאפשר להם למשוך סכום חד פעמי מקרן הפנסיה שלהם.

המשך
פרסומים

מען – ארגון עובדים פנה לשר הרווחה, ח"כ יעקב מרגי, וקרא לו לשים קץ לפעולות המשמעתיות נגד עו"ד ענבל חרמוני, יו"ר איגוד העובדים הסוציאליים.

לכבוד שר הרווחה חה"כ יעקב מרגי לכב' מ"מ מנכ"ל משרד הרווחה מר ינון אהרוני במייל –  mankal@molsa.gov.il   א.נ.,                                                                                       

המשך
תעשייה וענפים אחרים

עובדי ועובדות בית החולים הגריאטרי "הוד עמל" במישור אדומים התאגדו במען בדרישה להעסקה ישירה וחתימה על הסכם קיבוצי

כמחצית מעובדי ועובדות בית החולים הגריאטרי "הוד עמל" במישור אדומים התאגדו בשבוע שעבר במען – איגוד עובדים. רובם תושבי/ות הרשות הפלסטינית, המועסקים בבית החולים למעלה

המשך

אנא כתבו את שמכם המלא, טלפון ותיאור קצר של נושא הפנייה, ונציג\ה של מען יחזרו אליכם בהקדם האפשרי.

رجاءً اكتبوا اسمكم الكامل، الهاتف، ووصف قصير حول موضوع توجهكم، ومندوب عن نقابة معًا سيعاود الاتصال بكم لاحقًا








כארגון שמחויב לזכויות עובדים ללא הבדלי דת, גזע, לאום, מגדר או מקצוע - דמוקרטיה היא נשמת אפינו.
מען מתנגד בחריפות לחוקי ההפיכה המשטרית שממשלתם הקיצונית של נתניהו, לוין, בן גביר וסמוטריץ' מנסה לכפות.

ללא דמוקרטיה אין זכויות עובדים,
כשם שארגון עובדים לא יכול להתקיים תחת דיקטטורה.

רק ניצחון המחנה הדמוקרטי יאפשר לפתח דיון בשאלה הפלסטינית, ולהגיע לפתרון אלטרנטיבי לכיבוש ולאפרטהייד, תוך הבטחת זכויות אדם ואזרח לכל, ישראלים ופלסטינים כאחד. כל עוד משטר האפרטהייד מתקיים, המחנה הדמוקרטי לא יצליח להביס את הפשיסטים הישראלים. לכן מען פועל לצרף את החברה הערבית והפלסטינית למחאה.

אנו מזמינים אותך:

לצעוד איתנו בהפגנות ולבנות אלטרנטיבה איגוד מקצועית, יהודית-ערבית דמוקרטית בישראל. הצטרפו היום לקבוצת הווטסאפ השקטה שלנו "צועדות/צועדים עם מען במחאה"

להצטרף למען ולאגד עובדים במקום העבודה שלך . קראו כאן איך מתאגדים במען.

לעקוב אחרי העבודה של מען ברשתות החברתיות