ארגוני העובדים והאיגודים המקצועיים ברחבי העולם מציינים היום ה-28 באפריל, את יום הזכרון לעובדים שנהרגו ונפגעו בתאונות עבודה. יום זה הפך בשנים האחרונות ליום של מאבק נגד תאונות העבודה וקידום נושא הבטיחות.
בשעה שמאבקי העובדים המאורגנים תופס מקום מרכזי בזירה החברתית בסין, מצרים, בריטניה, בנגלדש ומקומות רבים נוספים שבהם תובעים העובדים את זכותם למקום עבודה בטוח ושכר הוגן, אנו עדים בישראל לנסיגה מסוכנת בתחום זה של בטיחות בעבודה וכתוצאה עליה מדאיגה במספר תאונות העבודה הקטלניות.
מסטטיסטיקה שעורכים גורמים מקצועיים העוקבים אחרי הנעשה בענף הבנייה ובתעשיה בכלל מסתבר כי בשלושת החודשים הראשונים של שנת 2014 נהרגו 25 עובדים בתאונות. אם קצב התאונות ימשיך בכל השנה יגיע מספר ההרוגים השנתי ל-100, הגבוה בשעור של 67% מהממוצע הרב שנתי (כ-60 הרוגים בשנה).
ענף הבניין הוא המסוכן ביותר מבין ענפי התעשיה. למרות שמספר המועסקים בענף הוא 213 אלף (כ-6% מכלל המועסקים במשק) מספר העובדים בבניין שנהרגים מהווה מחצית ההרוגים במשק. היות ורוב העובדים בענף הם עובדים ערבים וזרים – שמופלים לרעה בישראל בתחומים רבים – סובל ענף זה מיחס של הזנחה והעדר תשומת לב מספקת.
ארגון העובדים מען רואה בתאונות העבודה המרובות ובקרבנותיהם תוצאה ישירה של יחס בלתי אנושי זה. אנו דוחים את הגישה הרואה בתאונות אלו כגזירת גורל. הרוב המוחלט של התאונות ניתנות למניעה. מותם של עשרות עובדים כל שנה הוא טרגדיה אנושית ופשע כלפי עובדים אלו ובני משפחותיהם – שרובם המכריע מגיע משכבות חברתיות עניות באזורי הפריפריה.
ענף הבנייה שהפך בשנים האחרונות למקום בו נעלמה לחלוטין העבודה המאורגנת וחוסלו כל המסגרות של הכשרת עובדים מייצר מדי שנה מאות נכים ועשרות הרוגים. זוהי מציאות שחובה לשים לה קץ. ענף הבניין הוא ענף כלכלי מרכזי שממנו מפיקים הקבלנים רווחים נאים – אין כל סיבה שהוא יהפוך לגיהנום עבור העובדים.
הגיע השעה שעובדי הבניין יתבעו את זכותם לתנאי עבודה הוגנים ומקום עבודה בטוח. ארגון העובדים מען מהווה כתובת לכל עובד בניין שרוצה לקדם מטרות אלו.
פרטים אסף אדיב 050-4330034