שכר המינימום עלה – שכר הנהגים ירד

למרות ששכר המינימום עלה ביולי ב-250 ₪ והגיע ל-4,100 ₪ בחודש, שכרם של נהגי המשאיות דווקא נשחק, ובמקרים מסוימים אפילו ירד. הסיבה לכך, לטענת חברות תובלה שונות, היא המיתון שגרם להאטה בקצב העבודה.

heb_12_450_bלמרות ששכר המינימום עלה ביולי ב-250 ₪ והגיע ל-4,100 ₪ בחודש, שכרם של נהגי המשאיות דווקא נשחק, ובמקרים מסוימים אפילו ירד. הסיבה לכך, לטענת חברות תובלה שונות, היא המיתון שגרם להאטה בקצב העבודה.

לכאורה שכר הנהגים גבוה משכר המינימום, שכן רובם משתכרים 7,000-9,000 ₪ ברוטו לחודש. אלא שההסכם הקיבוצי בענף קובע כי שכר המינימום הוא שכר הבסיס של הנהג, אליו מתווספות תוספות שונות ופרמיה שהחברות לא מגלות לעובדיהן כיצד היא מחושבת. שיטת הפרמיה כידוע היא שמאלצת את הנהגים לעבוד לפחות 12 שעות, כדי להבטיח את גובה שכרם.

העלאת שכר המינימום היתה אמורה להעלות את שכר הבסיס של הנהג ובכך את שכרו הכולל, אולם חלק מחברות ההובלה המשיכו לשלם את השכר הישן, דבר המהווה עבירה על החוק. חברות אחרות היו קצת יותר מתוחכמות. הן העלו את שכר הבסיס, אך את התוספת הן קיזזו מהפרמיה המשולמת לנהג, ובכך נותר השכר כשהיה.

הטענה של החברות היא כי חלה האטה במשק. אלא שטענה זאת אינה מוצדקת, כי מי שמנע מנהגים להתאגד בוועדי עובדים ולקבל חלק מרווחיו בעת צמיחה ושגשוג, לא יכול לדרוש מהם לשלם את מחיר המשבר.

יחס החברות לעובדיהן, במשך שנים רבות, הוא לא הוגן. הן מפטרות או מאיימות בפיטורים על מי שמנסה להתאגד, הן משחקות בחישובי הפרמיות, הן מסתירות מהנהגים מידע אמיתי לגבי תפוקות החברה ומצבה הכלכלי, ואינן משתפות אותם בשום צורה ברווחים. גם כאשר מועלית טענה של האטה בפעילות, לא מוצגים נתונים כלכליים אמיתיים, ונהגים נדרשים להאמין לבעל הבית ולוותר על שכרם רק בגלל שהוא טוען שיש לו קשיים.

ארגון העובדים מען שמאגד אלפי נהגי המשאיות, דורש מחברות התובלה שקיפות והגינות. הגיע הזמן שנהגי המשאיות בישראל יועסקו בהסדר שכר הוגן, המכיר בהם כעובדים מקצועיים, וקובע בהתאם לכך שכר בסיס גבוה משכר המינימום, ומתגמל את העובדים לפי שעות עבודתם בפועל ולא לפי פרמיות.

עוד

עובדים ועובדות פלסטינים

ללא עבודה, ללא משכורת, ללא פיצויים

למעלה מ-100,000 עובדים פלסטינים אינם משתכרים למחייתם למעלה מחודש ימים, בגלל המלחמה והסגר, זולת אלפים בודדים של עובדים במקומות עבודה חיוניים והתנחלויות. נוכח מצוקתם הגוברת, פנינו יחד עם קו לעובד והקליניקה לזכויות עובדים בפקולטה למשפטים באוניברסיטת ת"א לרשות האוכלוסין ולמת"ש, וביקשנו לאפשר להם למשוך סכום חד פעמי מקרן הפנסיה שלהם.

המשך
פרסומים

מען – ארגון עובדים פנה לשר הרווחה, ח"כ יעקב מרגי, וקרא לו לשים קץ לפעולות המשמעתיות נגד עו"ד ענבל חרמוני, יו"ר איגוד העובדים הסוציאליים.

לכבוד שר הרווחה חה"כ יעקב מרגי לכב' מ"מ מנכ"ל משרד הרווחה מר ינון אהרוני במייל –  mankal@molsa.gov.il   א.נ.,                                                                                       

המשך
תעשייה וענפים אחרים

עובדי ועובדות בית החולים הגריאטרי "הוד עמל" במישור אדומים התאגדו במען בדרישה להעסקה ישירה וחתימה על הסכם קיבוצי

כמחצית מעובדי ועובדות בית החולים הגריאטרי "הוד עמל" במישור אדומים התאגדו בשבוע שעבר במען – איגוד עובדים. רובם תושבי/ות הרשות הפלסטינית, המועסקים בבית החולים למעלה

המשך

אנא כתבו את שמכם המלא, טלפון ותיאור קצר של נושא הפנייה, ונציג\ה של מען יחזרו אליכם בהקדם האפשרי.

رجاءً اكتبوا اسمكم الكامل، الهاتف، ووصف قصير حول موضوع توجهكم، ومندوب عن نقابة معًا سيعاود الاتصال بكم لاحقًا








כארגון שמחויב לזכויות עובדים ללא הבדלי דת, גזע, לאום, מגדר או מקצוע - דמוקרטיה היא נשמת אפינו.
מען מתנגד בחריפות לחוקי ההפיכה המשטרית שממשלתם הקיצונית של נתניהו, לוין, בן גביר וסמוטריץ' מנסה לכפות.

ללא דמוקרטיה אין זכויות עובדים,
כשם שארגון עובדים לא יכול להתקיים תחת דיקטטורה.

רק ניצחון המחנה הדמוקרטי יאפשר לפתח דיון בשאלה הפלסטינית, ולהגיע לפתרון אלטרנטיבי לכיבוש ולאפרטהייד, תוך הבטחת זכויות אדם ואזרח לכל, ישראלים ופלסטינים כאחד. כל עוד משטר האפרטהייד מתקיים, המחנה הדמוקרטי לא יצליח להביס את הפשיסטים הישראלים. לכן מען פועל לצרף את החברה הערבית והפלסטינית למחאה.

אנו מזמינים אותך:

לצעוד איתנו בהפגנות ולבנות אלטרנטיבה איגוד מקצועית, יהודית-ערבית דמוקרטית בישראל. הצטרפו היום לקבוצת הווטסאפ השקטה שלנו "צועדות/צועדים עם מען במחאה"

להצטרף למען ולאגד עובדים במקום העבודה שלך . קראו כאן איך מתאגדים במען.

לעקוב אחרי העבודה של מען ברשתות החברתיות