ביום 18.2.2020 הגישו קו לעובד וארגון העובדים מען עתירה לביה"ד הארצי לעבודה כנגד אי סדרים חמורים של מדור התשלומים (מת"ש) לגבי ניכוי דמי טיפול ודמי חבר משכרם של עובדים פלסטינים המועסקים בישראל. . לפי הערכות, מדובר בניכוי בסך כולל של כ-40 מיליון ₪ המועברים להסתדרות הכללית (ברובם), ולהסתדרות הלאומית. טענת העותרים כי מת"ש נוקט הן ביחס מפלה בין ארגוני עובדים, ובנוסף גובה דמי טיפול מעובדים שכלל לא חל עליהם הסכם קיבוצי.
העתירה מלינה על יחס של איפה ואיפה: מת"ש מסרב לנכות דמי חבר של עובדים פלסטינים החברים בארגון העובדים מען כפי שהוא עושה לטובת ההסתדרות הכללית והלאומית. וחמור מכך – מת"ש ממשיך לנכות משכרם של אותם עובדים דמי טיפול להסתדרות, בניגוד לדין. לטענת העותרים מת"ש מפלה לרעה את ארגון העובדים מען שעה שהוא מאפשר לעובדים פלסטינים לבחור בין ההסתדרות הכללית או ההסתדרות הלאומית בלבד, בניגוד לחובתו כרשות שלטונית לפעול באופן שוויוני.
כפי שמפורט בעתירה,לארגון העובדים מען פעילות ענפה בהגנה על עובדים פלסטינים המועסקים בישראל. הערמת קשיים על הארגון בהקשר זה מהווה אף פגיעה בייצוג הולם של קבוצת עובדים זאת. העתירה נתמכת בתצהירים של עובדים פלסטינים המועסקים באזור התעשייה עטרות בירושלים, חברי ועד עובדים המסונף למען, הנאלצים להמשיך ולשלם דמי טיפול להסתדרות הכללית בניגוד לרצונם ובניגוד לדין.
עמותת קו לעובד מנהלת מזה שנים רבות מערכה נגד שיטות ההעסקה הפוגעניות שנהוגות בכל הקשור לעובדים פלסטינים המועסקים בישראל כולל בנושא דמי התווך האסטרונומיים שמשלמים עובדים פלסטינים להשגת היתרי כניסה וכן הסדרי התשלום המסורבלים דרך מת"ש בתחום הפנסיה, דמי מחלה ועוד.
בעתירה זו דורשים העותרים למנוע גביית דמי טיפול משכרם של עובדים שמועסקים בענפים שבהם אין הסכמים קיבוציים ענפיים (למשל ענף המסעדות), או משכרם של עובדים המועסקים על ידי מעסיק שאינו חבר בארגון מעסיקים. כיום הניכוי נעשה באופן גורף, מבלי שיש גורם שאחראי לבדוק האם הוא נעשה כדין.
שני הסעדים המבוקשים משמעותם בפועל לחשוף את פעולתו של מת"ש, לפרסם את רשימת המעסיקים שמעובדיהם נגבים דמי הטיפול, באופן שיאפשר פיקוח על כך שהדבר נעשה על פי דין.
