מורי המוסיקה בקונסרבטוריון מודיעין והורים של ילדים הלומדים בו הפגינו ביום ד' 21.11 בשעה שמועצת העיר קיימה של ישיבתה הראשונה לאחר הבחירות. בקונצרט המחאה שהתקיים מול בניין העיריה מחו המורים על תנאי העסקתם העלובים: השכר הנמוך שלא עולה אף פעם, העובדה שבאוגוסט אין שכר בכלל, ואין תגמול על הכנת תזמורות והרכבים. בנוסף הם מחו על כך שעבודתם הטובה הביאה את מרכז המוסיקה לקבל הכרה כקונסרבטוריון, אך התקציבים שמגיעים עם ההכרה לא שיפרו את תנאי העסקתם ואף לא את הציוד שעומד לרשותם.
בין הדוברים היו מורים שסיפרו על תנאי העבודה והשכר שלהם והורים התומכים בהם. בנוסף הופיעו ונשאו דברים באירוע גם תלמידים; מורי מוסיקה מקונסרבטוריונים אחרים; חברי ועד מורי המוסיקה בראש העין המאוגדים במען, קובי הגואל ואורית גורי; מגי חדד המובילה את מאבק ההורים למען מורי המוסיקה; ואחרים.
ארגון העובדים מען מלווה את המאבק מראשיתו. מנכ"ל מען, אסף אדיב, תיאר בדבריו באירוע את המצב האבסורדי בו נתונים המורים: העירייה אינה מעסיקה אותם ישירות, אלא באמצעות עמותה עירונית בשם סחלבים – לכן הם לא זכאים לתנאים של עובדי עירייה או עובדי משרד החינוך; גם הסכם קיבוצי שחתמה עמותת סחלבים עם ההסתדרות מחריג את מורי המוסיקה (יחד עם קבוצות עובדים נוספות) ולא דואג להם לתנאי ההעסקה. כך קורה שאין מי שידאג למורים. אדיב קרא לתקן את העוול ולהסדיר את זכויות המורים בהסכם קיבוצי.
אלכס, אבא של תלמיד הקונסרבטוריון עמד על הפער בין העבודה החשובה של המורים לבין התגמול שלהם: "אני לא מאמין כשאני רואה את מורי המוסיקה שלוקחים את הילדים שלנו והופכים כל אחד מהם לנגן שיודע להתחבר למוסיקה קלאסית, שמכיר ומנגן את מוצרט ובטהובן, מורים שעושים עבודת קודש, ונאלצים לעמוד ברחוב ולמחות על כך שאין להם שכר ותנאי עבודה הוגנים. הגיע הזמן שמישהו שם למעלה יתעורר ויבין שצריך לתקן את המצב הזה".
הלחץ הציבורי וקול הלמות התופים חדרו לתוך בניין העיריה: בתום ישיבת מועצת העיר ירדו כל חברי המועצה, ובהם ראש העיר, מר חיים ביבס, והבטיחו למפגינים לבדוק ברצינות את נושא תנאי העבודה של המורים.