פתחו מסגרות לפעוטות במזרח ירושלים ואפשרו לנשים לעבוד

הודעה לעיתונות מאת המרכז לחינוך משפטי קליני באוניברסיטה העברית בירושלים, ארגון העובדים מען, קבוצת המטפלות של ארגון העובדים מען

גננות מזרח ירושלמיות מובטלות ונציגת מען בדרך לועדה למעמד האשה בכנסת, 19.6.

יום לפני הדיון שנערך ב- 19.6 בוועדת הכנסת למעמד האישה ולשוויון מגדרי בנושא המחסור בגנים לגיל הרך, הגישו המרכז לחינוך משפטי קליני באוניברסיטה העברית, ארגון העובדים מען וקבוצת מטפלות פנייה לשר הרווחה והעבודה ולראש עיריית ירושלים, בדרישה להפנות חלק משמעותי מתקציב המסגרות לגילאי 4-0 להקמתם של משפחתונים ומעונות יום במזרח ירושלים. זאת, כחלק מהמאמץ להיאבק באבטלת הנשים הקיצונית השוררת בירושלים המזרחית. הרקע לדיון הוא הכרזתו של שר הרווחה לאחרונה על תוספת של 150 מעונות למערך מעונות היום לקראת שנת הלימודים הקרובה.

במזרח ירושלים ישנם כ-30,000  ילדים בגילאים 4-0, אולם פועלים בה רק 3 מעונות יום ו-28 משפחתונים במימון ציבורי. נשות מזרח ירושלים סובלות מאבטלה קשה, רק 15% מהן משתתפות בכוח העבודה. העדר מסגרות לגיל הרך מהווה חסם משמעותי לנשים המעוניינות לצאת לעבודה, והסרתו תאפשר לנשים רבות להשתלב בשוק העבודה.

בקרב נשות מזרח ירושלים נרשמת דרישה גדלה והולכת להשתלב בשוק העבודה ולצאת ממעגל העוני. דוגמא לכך היא קבוצת המטפלות של ארגון העובדים מען, המארגנת נשים שהוכשרו על ידי המדינה לעבוד במעונות יום, אך אין די מסגרות לגיל הרך שיקלטו אותן לעבודה. הפניית חלק מתקציב ההרחבה המתוכננת של מערך המעונות למזרח ירושלים תאפשר למטפלות ולנשים רבות לצאת ממעגל האבטלה והעוני לתעסוקה, ותאפשר רווחה גדולה יותר לילדי מזרח ירושלים.

עו"ד דנה גינוסר, הקליניקה לזכויות נשים בעבודה: "בהיעדר מסגרות לילדים, אימהות פשוט לא יכולות לצאת ולעבוד. נשים מספרות על ניסיונותיהן למצוא פתרונות, כולם ארעיים, שלא מאפשרים להן למצוא עבודה קבועה. לשכת התעסוקה לא מכירה בבעיה. כאשר אישה נאלצת לסרב לעבוד כי אין לה מסגרת לילד/ה, או שהיא לוקחת את הילד/ה עמה ומפוטרת בשל כך, בשני המקרים לשכת התעסוקה רושמת לה סירוב ושוללת ממנה את קצבת האבטלה. התקציבים לתמיכה במסגרות מסובסדות לגיל הרך בחברה הערבית אינם מגיעים למזרח ירושלים. המצב הנוכחי מהווה אפליה בוטה מצד המדינה ופוגע פגיעה קשה בזכותן של הנשים לשוויון הזדמנויות בתעסוקה, בזכותם של הילדים לשוויון הזדמנויות בחינוך ובזכותן של המשפחות לקיום בכבוד. אנחנו דורשים שנתח משמעותי מתקציב המעונות המוגדל יופנה למזרח ירושלים, וכן שהמדינה תתמוך בהרחבה משמעותית של מערך המשפחתונים, לכל הפחות בהיקף שישווה למערב העיר".

ארז וגנר, רכז סניף ארגון העובדים מען בירושלים: "ארגון העובדים מען מלווה שנים ארוכות דורשות עבודה ממזרח ירושלים. ירושלים המזרחית סובלת מעוני קיצוני המקיף כ-80% מהמתגוררים בה. לצערי החומות העומדות בפני נשים מירושלים המזרחית לבין שוק העבודה הן כה גבוהות, שהן דנות אותן לאבטלה. חומה אחת כזאת היא העדר מסגרות לגיל הרך, ופריצתה תקדם שינוי משמעותי ומבורך".

דועא אבו מאדי, קבוצת המטפלות של ארגון העובדים מען: "בוועדת הכנסת שמעתי שהוקצה תקציב למסגרות לפעוטות במזרח ירושלים אבל הוא לא הועבר, לא ידוע מה עשו אתו, ואולי הוא תקוע בעירייה. תנו לנו לעבוד בגני ילדים ולאפשר לנשים אחרות לעבוד".

       

MORE...

תעשייה וענפים אחרים

עובדי ועובדות בית החולים הגריאטרי "הוד עמל" במישור אדומים התאגדו במען בדרישה להעסקה ישירה וחתימה על הסכם קיבוצי

כמחצית מעובדי ועובדות בית החולים הגריאטרי "הוד עמל" במישור אדומים התאגדו בשבוע שעבר במען – איגוד עובדים. רובם תושבי/ות הרשות הפלסטינית, המועסקים בבית החולים למעלה

READ MORE »

אנא כתבו את שמכם המלא, טלפון ותיאור קצר של נושא הפנייה, ונציג\ה של מען יחזרו אליכם בהקדם האפשרי.

رجاءً اكتبوا اسمكم الكامل، الهاتف، ووصف قصير حول موضوع توجهكم، ومندوب عن نقابة معًا سيعاود الاتصال بكم لاحقًا








כארגון שמחויב לזכויות עובדים ללא הבדלי דת, גזע, לאום, מגדר או מקצוע - דמוקרטיה היא נשמת אפינו.
מען מתנגד בחריפות לחוקי ההפיכה המשטרית שממשלתם הקיצונית של נתניהו, לוין, בן גביר וסמוטריץ' מנסה לכפות.

ללא דמוקרטיה אין זכויות עובדים,
כשם שארגון עובדים לא יכול להתקיים תחת דיקטטורה.

רק ניצחון המחנה הדמוקרטי יאפשר לפתח דיון בשאלה הפלסטינית, ולהגיע לפתרון אלטרנטיבי לכיבוש ולאפרטהייד, תוך הבטחת זכויות אדם ואזרח לכל, ישראלים ופלסטינים כאחד. כל עוד משטר האפרטהייד מתקיים, המחנה הדמוקרטי לא יצליח להביס את הפשיסטים הישראלים. לכן מען פועל לצרף את החברה הערבית והפלסטינית למחאה.

אנו מזמינים אותך:

לצעוד איתנו בהפגנות ולבנות אלטרנטיבה איגוד מקצועית, יהודית-ערבית דמוקרטית בישראל. הצטרפו היום לקבוצת הווטסאפ השקטה שלנו "צועדות/צועדים עם מען במחאה"

להצטרף למען ולאגד עובדים במקום העבודה שלך . קראו כאן איך מתאגדים במען.

לעקוב אחרי העבודה של מען ברשתות החברתיות