עובדי מתחם ביאליק (בית ביאליק ובית העיר), שהצטרפו לארגון העובדים מען, יוצאים למאבק על זכויותיהם כעובדים.
מאז פתיחתו המחודשת של מתחם ביאליק לפני כחמש שנים, מועסקים עובדי המתחם באופן בלתי חוקי וזכויות היסוד של כל עובד נשללות באופן בוטה. עיריית תל אביב יפו אינה מכירה בהם כעובדים, מעסיקה אותם ללא תלושי שכר וללא זכויות סוציאליות, ובוחרת להתייחס אליהם כאל נותני שירותים חד פעמיים, בעוד שכולם עובדים, בין אם זה במשמרות ובין אם זה במשרות מלאות, כעובדים מן המניין.
עובדי מתחם ביאליק הם קבוצה של יוצרים, אנשי חינוך, תיאטרון, אמנות, אקדמאים בעלי תארים מתקדמים המפעילים את המתחם על כל רבדיו, החל מבניית מערכי החינוך דרך תפעול יומיומי אדמיניסטרטיבי של הבתים ועד לאוצרות ובניית תכנים לתערוכות המתחלפות. בצל כל זה ממשיכה עיריית תל אביב יפו להתייחס לעובדים כשקופים וחסרי מעמד.
בתגובה למאבק העובדים, שהצטרפו לארגון העובדים מען בניסיון לעמוד על זכויותיהם, ובתגובה לדרישות העובדים לנהל עמם משא ומתן על תנאי העסקתם, החלה העירייה לאיים בפיטורים, לקצץ בכוח אדם במתחם, ולפגוע בתנאי העבודה של כמה מן העובדים.
ביום שלישי, 4.2, בשעה 19:30 נפגין בכיכר ביאליק נגד התנהלות העירייה ונגד סירובה להעניק לעובדים את זכויותיהם.
מתחם ביאליק כולל את בית ביאליק, ביתו של המשורר הלאומי, ואת מוזיאון בית העיר, השוכן בבית העירייה הישן של תל-אביב. מוסדות אלו הם מאבני היסוד של התרבות בישראל, ומאבק העובדים הוא מאבק גם על צביונה התרבותי של העיר ועל הזכות לחיות ולהתפרנס בה בכבוד. מאבק זה מבקש לשים סוף לניצול הציני של העירייה דווקא את אלו העוסקים בשימור צביון זה.
בהפגנה ייקחו חלק אנשי ציבור, אמנים מתחומים שונים, ונפגעי שיטת התעסוקה הנצלנית של עיריית תל אביב יפו והעומדים בראשה.