מאז החלה ההתאגדות לפני מספר חודשים, ההנהלה נפגשה עם נציגות העובדים לישיבת משא ומתן קיבוצי אחת, ומאז נעלמה ונראה שבחרה להילחם בהתארגנות ולסכל אותה. בימים אלה היא מסרבת להיפגש עם נציגות העובדים ומנסה להתעלם ממנה לחלוטין.
לאחרונה אף שכרה ההנהלה בצעד תמוה את שירותיו של משרד עורכי דין בראשות דוד שימרון – פרקליטו של נתניהו – בצעד שנראה כניסיון לפרק את ההתארגנות במקום.
בחודשים האחרונים קיים "מטה ארגוני הטיפול" בו חברה גם הנהלת אקי"ם ירושלים – קמפיין לשיפור זכויות ותנאי עובדי ועובדות הטיפול.
מצער שבביתה שלה, אקי"ם ירושלים מסרבת לנהל משא ומתן עם עובדיה ולשפר את תנאי עבודתם.
אק"ים ירושלים היא עמותה ותיקה שמפעילה מספר רב של מסגרות טיפוליות לא.נשים עם צרכים מיוחדים. בין השאר מטפלים עובדי ועובדות אקי"ם, יהודים וערבים, במאות א.נשים המתגוררים בדירות ובהוסטלים, ומספקים להם טיפול בכל שעות היממה ובכל ימות השבוע.
העבודה דורשת כוחות פיזיים, כישורים אנושיים גבוהים ותעצומות נפש. מנגד, השכר נמוך ואינו מתגמל על המאמץ או על ותק; מדריכים נדרשים לשלם על ההכשרות שלהם; והתוספות המקצועיות שמגיעות ממשרד הרווחה משולמות בדרך כלל אחת לרבעון בלבד, ומוגדרות כבונוס שאינו חלק מהשכר לצורך חישוב ימי חופשה, הפרשות לפנסיה וכיוצ"ב. כתוצאה, עובדים ותיקים שהשקיעו בטיפול את כל שנותיהם מוצאים עצמם עם פנסיה נמוכה ביותר. מציאות זו מביאה לבריחה של עובדים מהענף, וכך למחסור כרוני בכוח אדם, דבר שמביא לכך שרוב עובדי ועובדות הטיפול מוצאים עצמם עובדים מסביב לשעון משמרות רצופות ובעומס עבודה לא אנושי.על רקע זה החליטו עובדי אקי"ם ירושלים בחודשים האחרונים להצטרף ל'מען – ארגון עובדים'. אולם מאז פנה מען לראשונה לעמותה בדרישה לנהל מו"מ קיבוצי, הוא נתקל בניסיון למשוך זמן ובחוסר נכונות להכיר בזכות הבסיסית של העובדים להתאגד בארגון שייצג אותם. עד היום היא מסרבת באופן עיקש לפתוח מו"מ על הסכם קיבוצי וזאת בניגוד חריף להוראות החוק.
בחירת אקי"ם להתחמש בייצוג משפטי ממשרד עורכי הדין בראשותו של דוד שמרון המקורב למשפחת נתניהו, היא צעד תמוה במיוחד. הרושם שנוצר הוא שכוונת העמותה להימנע מהחובה לשאת ולתת עם ארגון העובדים ואף להילחם בהתארגנות, וכי משרד עורכי הדין שנבחר אמור לסייע לה לשבור את ההתאגדות, על אף שעלותו אינה נמוכה ולא ברור האם הולמת עמותה ציבורית שנלחמת על תקציבים.
בחודשים האחרונים, ובמקביל להתאגדות, משתתפת הנהלת אקי"ם ירושלים ב"מטה ארגוני הטיפול" שפועל מול הממשלה להשגת תקציבים משופרים לתחום השיקום בקהילה. דרישה זו מוצדקת, ומען והעובדים תומכים בה. על רקע זה תמוהה מאד העובדה שבשעה שהיא מנהלת קמפיין ציבורי לשיפור זכויות ותנאי עובדי ועובדות הטיפול, הרי שבביתה שלה, אקי"ם ירושלים מסרבת לנהל משא ומתן עם עובדיה ולשפר את תנאי עבודתם.
עובדי אק"ים ירושלים ו'מען – ארגון עובדים' נחושים להשיג את זכויותיהם באמצעות הסכם קיבוצי הוגן שיבטיח קידום בשכר, שיפור בתנאי העבודה ופיצוי על המאמץ וההקרבה שנדרשים מהם. אנו דורשים מההנהלה לדון איתנו בתום לב על הסכם קיבוצי שיבטיח זאת.