נשים ערביות מעדיפות משכורת על קצבה

על השאלה הגדולה - מה מעדיפות נשים ערביות - משכורת או קצבה? ענתה נציגת מען מנסיונה האישי: "אנחנו הוכחנו, שכאשר מציעים עבודה בשכר ותנאים הוגנים, נשים מעדיפות לעבוד. לדוגמא, שלחנו נשים לעבוד מבאקה אל-גרביה לחממות ביבנה, ולמרות שהנסיעה למקום לוקחת כשעה וחצי לכל כיוון, נשים רבות קפצו על ההזדמנות, כיוון שמקום העבודה הציע שכר גבוה ותנאים טובים".

נציגת מען, אמאני קעדאן,במפגש עם "פורום מעגלי תעסוקה"

IMG-20151207-WA0005
אמאני קעדאן (מדברת) מציגה את פרויקט נשים ועבודה של מען

כיצד מסייעים לנשים ערביות להשתלב במעגל התעסוקה? מהם המכשולים העומדים בפניהן? מהן העדיפויות של הנשים – האם הן מעדיפות קצבה או עבודה שבצידה מאמץ אך גם שכר? שאלות אלו עמדו במרכזו של מפגש של "פורום מעגלי תעסוקה בחברה הערבית" שהתקיים ביום ב' 30.11 במרכז המבקרים של סנדיאנת הגליל בכפר כנא.

במפגש, שנערך מדי רבעון, השתתפו מנהלי לשכות התעסוקה בנצרת, שפרעם, אום אל-פחם ועפולה, המטפלים בפניות דורשי עבודה ערבים. בנוסף השתתפו רים זועבי אבו אסחאק- מנהלת עמותת ריאן בנצרת, ונציגת ארגון "אשת חיל", שתיהן עמותות העוסקות בקידום תעסוקה של נשים ערביות.

את המודל של ארגון העובדים מען, המשלב נשים ערביות בענף החקלאות, הציגה בפני המשתתפים אמאני קעדאן העובדת במשרד מען בבאקה אלגרביה. הפרוייקט קיים מאז 2005, ומצליח לשלב מאות נשים בעבודה מדי שנה. כך עברו דרכו בעשור האחרון אלפי נשים שהצליחו למצוע עבודה לשנות את חייהן. קעדאן הסבירה כי הצורך בפרוייקט נובע מאחוז האבטלה הגבוה מאד בקרב נשים ערביות חסרות מקצוע המחפשות עבודה. מאידך, בישובים הסמוכים לכפרי המשולש יש פוטנציאל של אלפי מקומות עבודה בענף החקלאות, שניתן להשתלב בו גם ללא הכשרה מוקדמת.

חנאן מנאדרה מסינדיאנת הגליל מברכת את באי הכנס
חנאן מנאדרה מסינדיאנת הגליל מברכת את באי הכנס

קעדאן הציגה את החסמים בפני קידום תעסוקה של נשים ערביות: * מחסור במקומות עבודה ביישובים ערבים * העובדים הזרים כמתחרה זול וזמין יותר  בענף החקלאות * שיטות העסקה פוגעניות בתוך הישובים הערביים כתוצאה משעורי אבטלה גבוהים * חברה שמרנית שמקשה על ניידות נשים ועבודה בשעות לא שגרתיות * העדר תשתית תחבורה הולמות * מחסור גדול במסגרות לילדים.

למרות כל אלו, אמרה קעדאן, פעילות מען מצליחות לסייע לנשים להקלט לעבודה פיזית קשה שנחשבת לנחותה, על ידי העצמה ולווי צמוד מול המעביד, ופתרון בעיות המתגלעות מולו ובין העובדות כדי להתגבר על המכשולים. מען מסייע לגבוש קבוצות עבודה, לאתר בעלת מכונית המעוניינת לעבודה והיכולה להסיע עובדות נוספות לעבודה, לאתר חקלאי המעוניין לקלוט עובדות, ולסייע להקלט במקום העבודה החדש. בנוסף מען מציע פגישות העצמה שבועיות עם מנחה מוסמכת ופעילויות חברתיות שונות.

במקביל מקיים ארגון העובדים מען קשר עם מאות חקלאים ולוחץ עליהם להעסיק נשים באופן ישיר ובתנאי עבודה הוגנים, במקום להעסיק בתנאי ניצול מחפירים עובדים זרים. בנוסף פעיל ארגון העובדים מען במאמץ ציבורי להעלאת המודעות לבעיה, דרך התקשורת, ארועים ציבוריים כמו פנלים, לובי בכנסת ובקרב משרדי הממשלה – כל זאת במטרה לשים קץ למצב המוזר שהממשלה מתירה לייבא עשרות אלפי עובדים מתאילנד בתנאי, בעוד נשים ערביות משוועות למקומות עבודה ואינן יכולות להתמודד עם מהגרי עבודה שמוכנים לעבוד עבור שכר מינימום ללא הגבלת שעות.

על השאלה הגדולה – מה מעדיפות נשים ערביות – משכורת או קצבה? ענתה נציגת מען מנסיונה האישי: "אנחנו הוכחנו, שכאשר מציעים עבודה בשכר ותנאים הוגנים, נשים מעדיפות לעבוד. לדוגמא, שלחנו נשים לעבוד מבאקה אל-גרביה לחממות ביבנה, ולמרות שהנסיעה למקום לוקחת כשעה וחצי לכל כיוון, נשים רבות קפצו על ההזדמנות, כיוון שמקום העבודה הציע שכר גבוה ותנאים טובים".

קעדאן הדגישה, כי למרות העבודה הקשה, הנשים שהשתלבו במקומות עבודה הן נשים שחשות העצמה והערכה במישור האישי, הרבה מעבר להכנסה הכלכלית: "קבוצות העבודה של מען מתאפינות בסולידריות וגאווה קבוצתית, ורואות במרכז של מען בית שני, לא רק לצורך השמה בעבודה אלא גם בליווי, במפגשים, בפתרון בעיות מול המעסיק, בפעילויות חברתיות ותרבותיות. הן מהוות דוגמא לנשים ולחברה סביבן, ולו היו יותר הזדמנויות עבודה, שיעור התעסוקה של נשים ערביות היה עולה באופן דרמטי, ובמקביל העוני, המצוקה והתסכול היו יורדים בצורה משמעותית".

 

עוד

Uncategorized

"לחם ושושנים" – גלריה חדשה בתל אביב שהיא מרחב לאמנות ופעילות חברתית

שוחרי אמנות ופעילים חברתיים ופוליטיים גדשו ביום חמישי 5.9 את אירוע הפתיחה של הגלריה החדשה של "לחם ושושנים" בקריית המלאכה בדרום תל-אביב. יחד עם אירוע ההשקה של הגלריה הוצגה על קירותיה התערוכה הראשונה שהיא מארחת – תערוכת הצילומים המרתקת של האמנית ענת וסרמן "רואה יורה" שאותה אצרה קרן זלץ.

המשך
אומנות - לחם ושושנים

דני בן שמחון: פתיחת גלריית לחם ושושנים היא קריאת תגר על הויתור על חיים משותפים

הגלריה הזו הוקמה בהמשך ישיר לגלריה שפעלה במשרדנו ברח' העלייה בחמש השנים אחרונות. הגלריה הוקמה על ידי מען – ארגון עובדים וסינדיאנת הגליל, אשר חרתו על דיגלן לפני כשלושים שנים, חתירה לחיים משותפים בין יהודים וערבים בישראל וכן מאבק למען שוויון הזדמנויות, צדק חברתי ונגד הכיבוש.

המשך
אומנות - לחם ושושנים

אסף אדיב – לפתוח גלריה לאמנות ופעילות חברתית בזמן מלחמה זה מעשה מהפכני

"לחם ושושנים" הוא יותר משם של גלריה או תערוכה. לחם ושושנים היא פרוגרמה לחיים של כבוד וסולידריות לכולם. זהו מושג שמשקף את החזון שלנו במען, שבמרכזו האפשרות של ישראלים ופלסטינים, ערבים ויהודים, נשים וגברים לכבד אחד את השני ולבנות יחד חברה, כלכלה ותרבות שייטיבו עם כולנו.

המשך
פרויקט הנשים של מען

17 דבוראיות חדשות נולדו למשפחת "דבורים לשלום"

החיוך לא מש מפניהן של 17 בוגרות הקורס לגידול דבורים של נשות המשולש. אפילו הרחש באולם הזכיר זמזום של כוורת. מאז הסתיים הקורס בחודש יוני, הספיקו הנשים להתנסות בתחזוקת הכוורות שכל אחת מהן קיבלה לביתה. טקס חלוקת תעודות הסיום התקיים ב-9 בספטמבר, במשרד ארגון העובדים "מען" בבאקה אל-גרביה בנוכחות בוגרות הקורס, הצוות המוביל של הפרויקט, וידידות פורום הנשים של מען.

המשך
עובדים ועובדות פלסטינים

מתאם הפעולות בשטחים מכשיל כניסת עובדים פלסטינים החיוניים לקטיף הזיתים

קטיף הזיתים בישראל מתבסס מזה שנים על 3,000 משפחות פלסטיניות מהגדה המערבית שמקבלות אישור לתקופה של חודשים ספורים להיכנס לעבודה בישראל. סה"כ מועסקים בתחום כ-10,000 עובדים שמוסקים במהלך עונת הקטיף מספטמבר ועד דצמבר כל שנה, עשרות אלפי טונות זיתים במטעים מהנגב עד הגליל העליון.

המשך

אנא כתבו את שמכם המלא, טלפון ותיאור קצר של נושא הפנייה, ונציג\ה של מען יחזרו אליכם בהקדם האפשרי.

رجاءً اكتبوا اسمكم الكامل، الهاتف، ووصف قصير حول موضوع توجهكم، ومندوب عن نقابة معًا سيعاود الاتصال بكم لاحقًا








כארגון שמחויב לזכויות עובדים ללא הבדלי דת, גזע, לאום, מגדר או מקצוע - דמוקרטיה היא נשמת אפינו.
מען מתנגד בחריפות לחוקי ההפיכה המשטרית שממשלתם הקיצונית של נתניהו, לוין, בן גביר וסמוטריץ' מנסה לכפות.

ללא דמוקרטיה אין זכויות עובדים,
כשם שארגון עובדים לא יכול להתקיים תחת דיקטטורה.

רק ניצחון המחנה הדמוקרטי יאפשר לפתח דיון בשאלה הפלסטינית, ולהגיע לפתרון אלטרנטיבי לכיבוש ולאפרטהייד, תוך הבטחת זכויות אדם ואזרח לכל, ישראלים ופלסטינים כאחד. כל עוד משטר האפרטהייד מתקיים, המחנה הדמוקרטי לא יצליח להביס את הפשיסטים הישראלים. לכן מען פועל לצרף את החברה הערבית והפלסטינית למחאה.

אנו מזמינים אותך:

לצעוד איתנו בהפגנות ולבנות אלטרנטיבה איגוד מקצועית, יהודית-ערבית דמוקרטית בישראל. הצטרפו היום לקבוצת הווטסאפ השקטה שלנו "צועדות/צועדים עם מען במחאה"

להצטרף למען ולאגד עובדים במקום העבודה שלך . קראו כאן איך מתאגדים במען.

לעקוב אחרי העבודה של מען ברשתות החברתיות