ארגון העובדים מען הכריז אתמול, ה-3.11, על סכסוך עבודה ושביתה במפעל ר. ס. שיווק וייצור מזון באזור התעשיה עטרות בצפון ירושלים, שמעסיק יותר מ- 50 עובדים פלסטינים המתגוררים בגדה המערבית. ככל שהמעסיק ימשיך בסירובו לפתוח במו"מ קיבוצי, תחל שביתה במפעל לאחר תום 15 ימי הצינון, כלומר ב- 18.11. ההכרזה על סכסוך העבודה הינה תגובה לסחבת בה נקטה הנהלת החברה המסרבת להיכנס למו"מ עם מען, למרות שכבר בתאריך 19.9 קיבלה הודעה רשמית ממען על הצטרפות 44 עובדים לאיגוד ועל כך שמען הפך לארגון היציג של עובדי החברה.
באסיפת עובדים שהתקיימה ביום חמישי ה- 31.10 הצביעו העובדים בעד הכרזה על סכסוך עבודה ושביתה.
רבים מהעובדים הפלסטינים עובדים בחברה למעלה מעשר שנים, וחלקם עובדים בה כבר 20 שנה. למרות זאת הם מדווחים על שכר נמוך מהמינימום, ללא כל תוספת מקצועית או תוספת ותק. העובדים מתארים כיצד החברה מנהלת רישום שעות ידני, ומשנה אותו כדי לדווח בתלוש על מספר שעות עבודה הנמוך משעות העבודה בפועל, כאשר התוצאה היא שכר של 4,000 שקלים עבור חודש עבודה מלא, מה שגם מפחית כמובן את תשלום הפנסיה המגיעה להם. העובדים מתלוננים על קיפוח גם בזכויות נוספות שלהן והצטרפותם לאיגוד עובדים באה במטרה לקבל את המגיע להם על פי חוק, בנוסף לפיצויי על חובות העבר.
החברה טענה בתשובתה לארגון כי היא מנועה מניהול מו"מ עם ארגון העובדים שכן מי שקובע את תנאי העבודה של העובדים הפלסטינים הוא מדור התשלומים ולא החברה עצמה. מדובר בטענה שאינה אמת, והיא ניסיון לא הגון של החברה לחמוק ממו"מ, שהרי שכרו של כל עובד נקבע בהסכם בעל פה בינו ובין המעסיק. בנוסף טענה החברה שהעובדים משלמים "דמי טיפול" להסתדרות, ולכן ישנה אפשרות שההסתדרות היא הארגון היציג בחברה ולא ארגון העובדים מען. טענה זו אינה אלא עלבון לאינטליגנציה, שהרי מרגע שהעובדים חתמו מרצונם על טפסי הצטרפות לארגון עובדים חלה על המעסיק חובה לכבד זכות זאת והעובדה שניכה עד כמה משכרם "דמי טיפול" מכוחו של צו הרחבה ארצי אינה מעלה ואינה מורידה דבר לגבי חובת החברה לנהל מו"מ קיבוצי עם ארגון היציג – מען .