מען דורש מביה"ד הארצי לעבודה להכיר בו כארגון יציג, ולא בהסתדרות הלאומית, "ארגון מטעם" המעסיק

ארגון העובדים מען פנה ביום ב' 16.9 לביה"ד הארצי לעבודה  בבקשה שיכריע כי הוא ארגון העובדים היציג במפעל מיה תעשיות מזון במישור אדומים היות והוא המייצג את הרוב המוחלט של עובדי הייצור הפלסטינים של המפעל. הבקשה הוגשה כסב"א (סכסוך בין ארגוני) לאור העובדה שההסתדרות הלאומית הודיעה בראשית ספטמבר כי היא מייצגת את עובדי החברה. מען טוען שההסתדרות הלאומית נכנסה לתמונה רק במועד מאוחר יותר ובאופן שלכאורה ניתן להבינו כפעולה של ארגון עובדים הפועל מטעם המעסיק.

בחודש אוגוסט 2018 החלה יוזמת התארגנות של עובדים פלסטינים של מיה בארגון העובדים מען, שהודיע כבר ב-14.8 להנהלת המפעל על כך שהוא מייצג את עובדיה. מייד עם ההודעה על הצטרפות העובדים הפלסטינים בחברת מיה למען, החל מסע לחצים על העובדים, שכלל גם פיטורים והשעיה של פעילי ההתאגדות. על רקע צעדים פוגעניים אלו בזכות ההתאגדות של העובדים והתערבות בוטה של ההנהלה בשאלת האיגוד המייצג, הגיש מען ב-28.8 בקשה לצו מניעה דחוף לבית הדין האזורי לעבודה.

ב- 5.9.2019 קבע בית הדין האזורי (השופט גולדברג) שהחברה נקטה בצעדים נגד ההתארגנות, בהם פיטורים והשעיה של עובדים, ודרש מהחברה להחזיר את העובדים לעבודה. כמו כן קבע בית הדין כי "קיימות ראיות לכאורה להתערבות פסולה של מספר נציגים של המשיבה (החברה)… על דרך של מתן ביטוי להעדפת ארגון עובדים אחר". 

במהלך ניהול התיק בבית הדין האזורי, הודיעה ההסתדרות הלאומית ב- 2.9 כי היא מהווה את הארגון היציג בחברת מיה. בניגוד ליחסה השלילי של ההנהלה למען, והסירוב שלה לענות לפניות הארגון לאורך כל הדרך, במקרה זה השיבה החברה על הודעת היציגות של ההסתדרות תוך פחות מ- 24 שעות ואישרה שתפתח איתה במו"מ קיבוצי.

כ-150 עובדי הייצור בחברת מיה הם תושבי הרשות הפלסטינית שהועסקו על ידי החברה במשך שנים ללא תלושי שכר וזכויות סוציאליות. הרוב המכריע של עובדים אלו,– כ-120, בחרו להצטרף למען לאור הניסיון והאשראי שרכש מען בייצוג עובדים פלסטינים באזור מישור אדומים. ביום א' ה- 8.9.2019 השתתפו למעלה ממאה עובדי מיה בשביתת אזהרה עליה הכריז מען בדרישה לנהל עמו מו"מ קיבוצי.

הפנייה לבית הדין הארצי כנגד ההסתדרות הלאומית נעשתה כדי למנוע מחטף של מו"מ והסכם קיבוצי מאחורי גבם של העובדים, וכדי להבטיח שזכות הייצוג של העובדים בחברה תנתן למי שאכן פעל לטובתם ומייצגם נאמנה. בקשת הצד בסב"א הוגשה בשם ארגון העובדים מען ע"י עורכי-הדין אמיר בשה ומורן סבוראי, והיועמה"ש של מען, עו"ד איה ברטנשטין. 

עוד

פרויקט מזרח ירושלים

עובדת פלסטינית-ירושלמית העיזה ועמדה על שלה והצליחה לבטל האשמת שווא בגניבה ופיטורים שרירותיים

שוק העבודה במזרח ירושלים משתנה: נשים מתחילות להבין שהן לא חייבות להיות רק נשים שמרצות את כולם וכי יש להן זכויות והן יכולות להרים את קולן. אתן לא לבד! הקשבנה לסיפור של עולא, שיחד עם 'מען' הצליחה לעמוד מול כוונת מעסיקה לפטרה אחרי שהואשמה על ידי המנהלת הישירה שלה בגניבה:

המשך
עובדים ועובדות פלסטינים

במקום מעצרים ראוותניים צריך להחזיר עובדים פלסטינים לאתרי הבנייה

הסכם הפסקת האש בין ישראל לחיזבאללה שנכנס לתוקף ביום ד' 27.11, מסמן את סופה של המלחמה. אם אכן הוא יחזיק מעמד תתחיל תקופה של שיקום שמשמעותה גידול דרמטי בצורך בעובדים לענף הבניין. בינתיים, עשרות אלפי עובדים פלסטינים מחכים לרגע בו תחליט הממשלה להתיר את חזרתם לאתרי הבניין בישראל. אלפי קבלני בניין משוועים גם הם לכוח אדם מיומן ומדווחים שהעובדים הזרים שהגיעו אליהם מעטים מדי ולא מקצועיים ברמה מספקת.

המשך
פרויקט מזרח ירושלים

העובדת לא ויתרה. התמודדה עם מנהל מטריד ונשארה בעבודה!

האם הרגשתם פעם שמנהל שלכם במקום העבודה מתייחס אליכם כאל אשפה שיש לפנות מהדרך? אינתיסאר חוותה את המצב הזה. המנהל הישיר שלה הטריד אותה. לאחר מכן הוא פעל לסלק אותה מהדרך ולגרום לה לעזוב. אלא שהיא לא הסכימה ל”התפנות” כל כך בקלות. בעזרת הפעילות הנחושה של משרד מען בירושלים היא אזרה אומץ והצליחה לשמור על מקום העבודה. לקח חשוב לכל עובד ובעיקר לנשים עובדות.

המשך
עובדים ועובדות פלסטינים

בית-הדין לעבודה חייב את חברת מיה תעשיות מזון בע"מ בפיצוי על הטרדה מינית של עובדת פלסטינית שהועסקה במפעל במישור אדומים

ביום 6.10.2024 פורסם פסק-דינו של בית הדין האזורי לעבודה בירושלים (כב' השופטת רחל בר"ג-הירשברג) בתביעה של עובדת לשעבר של מפעל "מיה תעשיות מזון בע"מ" במישור אדומים.

המשך
עובדים ועובדות פלסטינים

חבלה בעשרות מכוניות של עובדים פלסטינים בכניסה לאזור התעשייה מישור אדומים

עשרות מכוניות של פלסטינים המועסקים באזור התעשייה מישור אדומים ספגו אתמול 8.10 חבלות קשות: העובדים, הנוהגים להחנות את רכביהם בצידי הכביש בסמוך למחסום הכניסה לאזור התעשייה, מצאו את רכביהם בסיום יום העבודה עם זכוכיות מנופצות, גלגלים מנוקבים וגגות הרוסים.

המשך
פרסומים

תובענה ייצוגית נגד שירותי בריאות כללית: מעסיקה עובדים ועובדות בהעסקה עקיפה בניגוד לחוק

ביום 15.9.2024 הוגשה תובענה ייצוגית נגד שירותי בריאות כללית בטענה שהיא מעסיקה עובדות ועובדים בתפקיד נוטלי דמים באמצעות מכרז לאספקת שירותים ובניגוד לחוק. על פי כתב התביעה מדובר בהתקשרות פיקטיבית ש"אומצה על ידי כללית על מנת לחמוק מהעסקתן הישירה של התובעות…", שעה שעל פי דין הן זכאיות להיות עובדות מן המניין של כללית, ולזכות להטבות מהן נהנים עובדי כללית.

המשך

אנא כתבו את שמכם המלא, טלפון ותיאור קצר של נושא הפנייה, ונציג\ה של מען יחזרו אליכם בהקדם האפשרי.

رجاءً اكتبوا اسمكم الكامل، الهاتف، ووصف قصير حول موضوع توجهكم، ومندوب عن نقابة معًا سيعاود الاتصال بكم لاحقًا








כארגון שמחויב לזכויות עובדים ללא הבדלי דת, גזע, לאום, מגדר או מקצוע - דמוקרטיה היא נשמת אפינו.
מען מתנגד בחריפות לחוקי ההפיכה המשטרית שממשלתם הקיצונית של נתניהו, לוין, בן גביר וסמוטריץ' מנסה לכפות.

ללא דמוקרטיה אין זכויות עובדים,
כשם שארגון עובדים לא יכול להתקיים תחת דיקטטורה.

רק ניצחון המחנה הדמוקרטי יאפשר לפתח דיון בשאלה הפלסטינית, ולהגיע לפתרון אלטרנטיבי לכיבוש ולאפרטהייד, תוך הבטחת זכויות אדם ואזרח לכל, ישראלים ופלסטינים כאחד. כל עוד משטר האפרטהייד מתקיים, המחנה הדמוקרטי לא יצליח להביס את הפשיסטים הישראלים. לכן מען פועל לצרף את החברה הערבית והפלסטינית למחאה.

אנו מזמינים אותך:

לצעוד איתנו בהפגנות ולבנות אלטרנטיבה איגוד מקצועית, יהודית-ערבית דמוקרטית בישראל. הצטרפו היום לקבוצת הווטסאפ השקטה שלנו "צועדות/צועדים עם מען במחאה"

להצטרף למען ולאגד עובדים במקום העבודה שלך . קראו כאן איך מתאגדים במען.

לעקוב אחרי העבודה של מען ברשתות החברתיות