ארגון העובדים מען פנה ביום ב' 16.9 לביה"ד הארצי לעבודה בבקשה שיכריע כי הוא ארגון העובדים היציג במפעל מיה תעשיות מזון במישור אדומים היות והוא המייצג את הרוב המוחלט של עובדי הייצור הפלסטינים של המפעל. הבקשה הוגשה כסב"א (סכסוך בין ארגוני) לאור העובדה שההסתדרות הלאומית הודיעה בראשית ספטמבר כי היא מייצגת את עובדי החברה. מען טוען שההסתדרות הלאומית נכנסה לתמונה רק במועד מאוחר יותר ובאופן שלכאורה ניתן להבינו כפעולה של ארגון עובדים הפועל מטעם המעסיק.
בחודש אוגוסט 2018 החלה יוזמת התארגנות של עובדים פלסטינים של מיה בארגון העובדים מען, שהודיע כבר ב-14.8 להנהלת המפעל על כך שהוא מייצג את עובדיה. מייד עם ההודעה על הצטרפות העובדים הפלסטינים בחברת מיה למען, החל מסע לחצים על העובדים, שכלל גם פיטורים והשעיה של פעילי ההתאגדות. על רקע צעדים פוגעניים אלו בזכות ההתאגדות של העובדים והתערבות בוטה של ההנהלה בשאלת האיגוד המייצג, הגיש מען ב-28.8 בקשה לצו מניעה דחוף לבית הדין האזורי לעבודה.
ב- 5.9.2019 קבע בית הדין האזורי (השופט גולדברג) שהחברה נקטה בצעדים נגד ההתארגנות, בהם פיטורים והשעיה של עובדים, ודרש מהחברה להחזיר את העובדים לעבודה. כמו כן קבע בית הדין כי "קיימות ראיות לכאורה להתערבות פסולה של מספר נציגים של המשיבה (החברה)… על דרך של מתן ביטוי להעדפת ארגון עובדים אחר".
במהלך ניהול התיק בבית הדין האזורי, הודיעה ההסתדרות הלאומית ב- 2.9 כי היא מהווה את הארגון היציג בחברת מיה. בניגוד ליחסה השלילי של ההנהלה למען, והסירוב שלה לענות לפניות הארגון לאורך כל הדרך, במקרה זה השיבה החברה על הודעת היציגות של ההסתדרות תוך פחות מ- 24 שעות ואישרה שתפתח איתה במו"מ קיבוצי.
כ-150 עובדי הייצור בחברת מיה הם תושבי הרשות הפלסטינית שהועסקו על ידי החברה במשך שנים ללא תלושי שכר וזכויות סוציאליות. הרוב המכריע של עובדים אלו,– כ-120, בחרו להצטרף למען לאור הניסיון והאשראי שרכש מען בייצוג עובדים פלסטינים באזור מישור אדומים. ביום א' ה- 8.9.2019 השתתפו למעלה ממאה עובדי מיה בשביתת אזהרה עליה הכריז מען בדרישה לנהל עמו מו"מ קיבוצי.
הפנייה לבית הדין הארצי כנגד ההסתדרות הלאומית נעשתה כדי למנוע מחטף של מו"מ והסכם קיבוצי מאחורי גבם של העובדים, וכדי להבטיח שזכות הייצוג של העובדים בחברה תנתן למי שאכן פעל לטובתם ומייצגם נאמנה. בקשת הצד בסב"א הוגשה בשם ארגון העובדים מען ע"י עורכי-הדין אמיר בשה ומורן סבוראי, והיועמה"ש של מען, עו"ד איה ברטנשטין.