מעדיפים תאילנדים על נשים ערביות

מאת: ופא טיארה ואמאני קעדאן, דה מרקר, 2.11.2015

אין ספק שענף החקלאות זקוק לרפורמה מקיפה. כמו באירופה, גם בישראל הממשלה צריכה לסבסד את החקלאות

לקראת החגים ניהלו ארגוני החקלאים מערכה תקשורתית ענפה שלוותה במחסור בירקות ועליית מחירים – והכבידה על הציבור ועל כיסו. בתגובה התירה הממשלה יבוא מוגבל של מוצרים חקלאיים. החקלאים איימו לעלות אל הכנסת בטרקטורים, ולמראית עין הממשלה והחקלאים נכנסו למסלול התנגשות.

עם זאת, ב-7 באוגוסט פורסם במפתיע כי הצדדים הגיעו להסכם: החקלאים יקבלו פטור (מלא או חלקי) מאגרות על העסקת עובדים זרים, ויותר להם לנכות משכרם 530 שקל עבור מקום מגורים וכלכלה. בנוסף, נחשף כי מתנהל משא ומתן מתקדם בין ארגוני החקלאים לבין הממשלה על הגדלת מכסת העובדים הזרים. החקלאים פצחו בצהלות ניצחון. נראה כי דרישותיהם לבצע רפורמה שורשית בענף החקלאות לא היו אלא מסך עשן. מטרתם האמיתית היתה לקבל צ'ק פתוח ליבוא פועלים זרים זולים.

אין ספק שענף החקלאות זקוק לרפורמה מקיפה. כמו באירופה, גם בישראל הממשלה צריכה לסבסד את החקלאות. צודקים החקלאים שיבוא ירקות זולים מאירופה, המסבסדת את החקלאות, הוא איוולת. הממשלה צריכה להוזיל את המים, לבטל את הפרטת ההדרכות של משרד החקלאות, להחזיר את הסיוע ליצואנים ולפקח על המחירים. ואולם טועים החקלאים בדרישתם להפוך את החקלאות בישראל לענף הנשען על עובדים זרים, כאשר עשרות אלפי עובדים מקומיים משוועים לעבודה, ונמצאים הרחק מתחת לקו העוני.

ההסכם פוגע באפשרות להעסיק ישראלים בחקלאות, בעיקר נשים ערביות, שרק 30% מתוכן משולבות בשוק העבודה. הוא מותיר את המשבר בחקלאות בעינו, מרים מכשול נוסף בפני מיכון החקלאות והמודרניזציה שלה, מתיר ניצול בלתי־חוקי ובלתי־מוסרי של עובדים זרים ויוצר אבטלה ביישובים הערביים.

ארגון העובדים מען מקיים זה עשר שנים פרויקט לשילוב נשים ערביות חסרות מקצוע בחקלאות בהעסקה ישירה והוגנת. במשרדי מען במשולש מתייצבות מדי חודש מאות נשים שמחפשות עבודה בענף החקלאות. באמצעות מען, במשך השנים קלטו עשרות חקלאים ובתי אריזה אלפי עובדות ערביות שהצליחו לצאת ממעגל האבטלה והעוני. ואולם הרוב הגדול של החקלאים מסרבים לקלוט עובדות מקומיות, מפני שהעסקת עובדים זרים זולה יותר.

ההסכם הנוכחי עם החקלאים מנוגד למדיניות הממשלתית מאז 2007, שהתבססה על דו"ח מקיף של פרופ' צבי אקשטיין, המשנה לנגיד בנק ישראל דאז. הדו"ח קבע כי המשך יבוא העובדים הזרים לחקלאות חסר כל הצדקה כלכלית וחברתית וכי יש לשים לו קץ. במסגרת זו, נחתם במאי 2011 הסכם בילטראלי בין ממשלות תאילנד וישראל, שהטיל פיקוח הדוק על יבוא עובדים זרים, והוריד את דמי התיווך שמשלמים העובדים כדי להגיע לישראל, מ–9,000 דולר ל–1,000–2,000 דולר. כתוצאה מכך, נפגעו רווחים קלים שגרפו חברות כוח אדם, שחלקן קשורות לארגוני החקלאים. במקביל, התחזק מעמדם של העובדים התאילנדים והתרבו תביעות משפטיות נגד חקלאים. כעת מנסים החקלאים וחברות כוח האדם לסובב את הגלגל לאחור.

את ההסכם החדש צריך לבטל. מדיניות אחראית בנושא החקלאות צריכה לקדם תוכנית ארוכת טווח שתאפשר לענף החקלאות להבטיח אספקת פירות וירקות לשוק במחיר סביר, תיתן יציבות וביטחון קיומי לחקלאים ותיצור מקומות עבודה לעובדים ועובדות מקומיים, שיזכו בכל הזכויות המגיעות להם על פי חוק.

עוד

פרויקט מזרח ירושלים

המקרה של הדאיה: עזבה את עבודתה מסיבות בריאותיות – קיבלה את כל זכויותיה כמפוטרת

הדאיה, בת 58 ממזרח ירושלים היא המפרנסת היחידה של משפחתה, וששת ילדיה תלויים בה. היא לא רצתה לעזוב את עבודתה, אך בגלל מצבה הבריאותי לא יכלה להמשיך לעבוד. בעזרת מען היא קיבלה את מלוא פיצויי הפיטורים שמגיעים למי שמתפטרת בשל מצב רפואי, והבטיחה את זכאותה לדמי אבטלה כבר מהיום הראשון.

המשך
פרויקט מזרח ירושלים

עובדת פלסטינית-ירושלמית העיזה ועמדה על שלה והצליחה לבטל האשמת שווא בגניבה ופיטורים שרירותיים

שוק העבודה במזרח ירושלים משתנה: נשים מתחילות להבין שהן לא חייבות להיות רק נשים שמרצות את כולם וכי יש להן זכויות והן יכולות להרים את קולן. אתן לא לבד! הקשבנה לסיפור של עולא, שיחד עם 'מען' הצליחה לעמוד מול כוונת מעסיקה לפטרה אחרי שהואשמה על ידי המנהלת הישירה שלה בגניבה:

המשך
עובדים ועובדות פלסטינים

במקום מעצרים ראוותניים צריך להחזיר עובדים פלסטינים לאתרי הבנייה

הסכם הפסקת האש בין ישראל לחיזבאללה שנכנס לתוקף ביום ד' 27.11, מסמן את סופה של המלחמה. אם אכן הוא יחזיק מעמד תתחיל תקופה של שיקום שמשמעותה גידול דרמטי בצורך בעובדים לענף הבניין. בינתיים, עשרות אלפי עובדים פלסטינים מחכים לרגע בו תחליט הממשלה להתיר את חזרתם לאתרי הבניין בישראל. אלפי קבלני בניין משוועים גם הם לכוח אדם מיומן ומדווחים שהעובדים הזרים שהגיעו אליהם מעטים מדי ולא מקצועיים ברמה מספקת.

המשך
פרויקט מזרח ירושלים

העובדת לא ויתרה. התמודדה עם מנהל מטריד ונשארה בעבודה!

האם הרגשתם פעם שמנהל שלכם במקום העבודה מתייחס אליכם כאל אשפה שיש לפנות מהדרך? אינתיסאר חוותה את המצב הזה. המנהל הישיר שלה הטריד אותה. לאחר מכן הוא פעל לסלק אותה מהדרך ולגרום לה לעזוב. אלא שהיא לא הסכימה ל”התפנות” כל כך בקלות. בעזרת הפעילות הנחושה של משרד מען בירושלים היא אזרה אומץ והצליחה לשמור על מקום העבודה. לקח חשוב לכל עובד ובעיקר לנשים עובדות.

המשך
עובדים ועובדות פלסטינים

בית-הדין לעבודה חייב את חברת מיה תעשיות מזון בע"מ בפיצוי על הטרדה מינית של עובדת פלסטינית שהועסקה במפעל במישור אדומים

ביום 6.10.2024 פורסם פסק-דינו של בית הדין האזורי לעבודה בירושלים (כב' השופטת רחל בר"ג-הירשברג) בתביעה של עובדת לשעבר של מפעל "מיה תעשיות מזון בע"מ" במישור אדומים.

המשך
עובדים ועובדות פלסטינים

חבלה בעשרות מכוניות של עובדים פלסטינים בכניסה לאזור התעשייה מישור אדומים

עשרות מכוניות של פלסטינים המועסקים באזור התעשייה מישור אדומים ספגו אתמול 8.10 חבלות קשות: העובדים, הנוהגים להחנות את רכביהם בצידי הכביש בסמוך למחסום הכניסה לאזור התעשייה, מצאו את רכביהם בסיום יום העבודה עם זכוכיות מנופצות, גלגלים מנוקבים וגגות הרוסים.

המשך

אנא כתבו את שמכם המלא, טלפון ותיאור קצר של נושא הפנייה, ונציג\ה של מען יחזרו אליכם בהקדם האפשרי.

رجاءً اكتبوا اسمكم الكامل، الهاتف، ووصف قصير حول موضوع توجهكم، ومندوب عن نقابة معًا سيعاود الاتصال بكم لاحقًا








כארגון שמחויב לזכויות עובדים ללא הבדלי דת, גזע, לאום, מגדר או מקצוע - דמוקרטיה היא נשמת אפינו.
מען מתנגד בחריפות לחוקי ההפיכה המשטרית שממשלתם הקיצונית של נתניהו, לוין, בן גביר וסמוטריץ' מנסה לכפות.

ללא דמוקרטיה אין זכויות עובדים,
כשם שארגון עובדים לא יכול להתקיים תחת דיקטטורה.

רק ניצחון המחנה הדמוקרטי יאפשר לפתח דיון בשאלה הפלסטינית, ולהגיע לפתרון אלטרנטיבי לכיבוש ולאפרטהייד, תוך הבטחת זכויות אדם ואזרח לכל, ישראלים ופלסטינים כאחד. כל עוד משטר האפרטהייד מתקיים, המחנה הדמוקרטי לא יצליח להביס את הפשיסטים הישראלים. לכן מען פועל לצרף את החברה הערבית והפלסטינית למחאה.

אנו מזמינים אותך:

לצעוד איתנו בהפגנות ולבנות אלטרנטיבה איגוד מקצועית, יהודית-ערבית דמוקרטית בישראל. הצטרפו היום לקבוצת הווטסאפ השקטה שלנו "צועדות/צועדים עם מען במחאה"

להצטרף למען ולאגד עובדים במקום העבודה שלך . קראו כאן איך מתאגדים במען.

לעקוב אחרי העבודה של מען ברשתות החברתיות