בפס"ד מפורט של נשיא ביה"ד האזורי לעבודה בירושלים, השופט אייל אברהמי, מיום 31.8, נקבע כי החברה הפרה את החוק, פגעה בעובדים המזוהים עם ההתארגנות באמצעות שיבוץ פעילי התאגדות במשמרות ערב קשות, העברת עובד מתפקידו הקבוע מזה שנים כמפעיל מכונה לתפקידי ניקיון וסבלות, ואף העסיקה מספר רב של עובדי קבלן – בניגוד להתחייבויותיה כלפי הארגון. בית-הדין הורה לחברה להפסיק את ההתנכלות לעובדים שהצטרפו למען, להפסיק את העסקת עובדי הקבלן, להשיב את העובדים שהועברו מתפקידם לתפקידיהם הקודמים, ולפצות את הארגון בגין פגיעות אלה בסכום של 200,000 ₪.
בית-הדין התייחס לעובדה שהחברה לא למדה את הלקח מפסה"ד הקודם של השופט דניאל גולדברג מנובמבר 2019, בו נקבע שפיטרה והשעתה פעילי התאגדות שלא כדין. פסה"ד אז הטיל על החברה פיצוי לדוגמא של 160 אלף ₪.
השופט אברהמי ציטט מעדותו המהימנה של איש ועד העובדים, בילאל יוסף, והסתמך עליה כאשר קבע שהחברה התנכלה לעובדים רק בשל הקשר שלהם למען.
העובד מ.ס. הוא פעיל התארגנות מרכזי, ומראשוני העובדים להצטרף למען, ואחד העובדים שהחברה החלה להתנכל לו כבר לפני חודשים ארוכים, למרות שעבד 14 שנה בחברה. בימיה הראשונים של ההתאגדות, באוגוסט 2019, הוא זומן לשימוע אך לבסוף לא הושעה. באוקטובר 2019 פיטרה אותו החברה בטענה שחיבל במזיד באחת ממכונות הייצור. מען פנה לבית-הדין לעבודה נגד פיטוריו, ובהמשך נשלח העובד לבדיקת פוליגרף ונמצא דובר אמת. אלא שבמקום להחזירו לתפקידו הקודם, הוא שובץ בעבודות סבלות וניקיון, מחוץ לשטח המפעל, ללא התחשבות בתנאי מזג האוויר. בית-הדין קבע שהשיבוץ החדש נעשה על רקע התארגנות, וחייב את החברה להחזיר את מ.ס. לעמדת העבודה ליד המכונה בה עבד עד אוקטובר 2019.
עובדי חברת מיה תעשיות מזון הצטרפו לארגון העובדים מען באוגוסט 2019, ותיארו העסקה פוגענית ללא תלושי שכר וללא פיצוי על מחלה, תאונות עבודה וזכויות רבות אחרות. לאחר פסה"ד בחודש נובמבר שקבע שמען הוא הארגון היציג בחברה החל מו"מ בין הצדדים שהתנהל בחלקו בחסות הליך גישור שהובילה השופטת בדימוס אורנית אגסי. אלא שמו"מ זה התפוצץ בסופו של דבר בשל יחסה השלילי של החברה. בימים הקרובים צפוי ביה"ד לתת פס"ד נוסף בבקשה שהוגשה על ידי מען וזאת עקב סירוב החברה לשלם פיצויי פיטורים ל-21 עובדים החברים במען, שפוטרו בפיטורי צמצום.