לפני כחמש שנים הצטרפה למען עאידה אבו ח'לף, בת 43, אם לחמישה ילדים וגרושה. המטרה שלה היתה למצוא עבודה שתאפשר לה לפרנס את משפחתה בכל תחום שהוא, כלומר עבודה במשרה מלאה, עם משכורת חוקית כולל זכויות סוציאליות. זאת לאחר שעבדה תקופה ארוכה באמצעות חברת כח אדם בעבודת טיפול בקשישים במשרה חלקית וללא שום זכויות.
באותה תקופה שובצה עאידה בקואופרטיב לניקיון שהיה בתחילת דרכו, והיא עבדה במשרה מלאה במפעל עם כל הזכויות החוקיות במשך שנה שלמה. לאחר שנה היא נאלצה לעזוב את המפעל בגלל חילוקי דעות בין המפעל לקואופרטיב. אך היא נשארה חברה בפורום הנשים של מען, והתחילה להשתתף באופן קבוע בפגישות העצמה שבועיות שמען מנהל במשך 15 שנה. ההעצמה היתה חלק בלתי נפרד מפרויקט "נשים ועבודה" של מען, שמטרתו לסייע לנשים ערביות חסרות מקצוע להשתלב בשוק העבודה, להעלות את שיעור הנשים הערביות העובדות, להוריד את שיעור העוני בחברה הערבית, ולחזק את מעמד האישה בחברה הערבית.
ההשתתפות בפגישות ההעצמה הפכו לציון דרך ששינה את החיים של עאידה מקצה אל קצה. לפני כן היא סבלה ממחסור ותנאי חיים קשים והרגישה שהיא תקועה בדרך ללא מוצא. פגישות ההעצמה שנערכות בהנחייתה המקצועית של מנחת הקבוצות, הנא תאופיק, שינו את המצב. אחרי כל פגישה עאידה הרגישה שהיא עוברת מהפכה פנימית, ורוכשת בהדרגה כוחות חדשים ואנרגיות חיוביות להתגבר על המכשולים ולשנות את חייה.
בכל אותה תקופה עבדה עאידה אצל מעסיקים שונים שהקשר איתם נוצר בסיועו של ארגון מען. במקביל עברה קורסים נוספים במטרה להשיג הכנסה נוספת למשכורתה. לפני כשנה הציע מען לעאידה להשתתף בקורס מקצועי במימון משרד העבודה והרווחה, באמצעות תוכנית "אשת חייל". היא לקחה קורס לטבחות, שלימד אותה לבשל בישול מסורתי באמצעות תנור מסורתי שקבור באדמה, שמכין "אוכל מעושן קבור" ומכיל בשר וירקות. היא הקימה תנור כזה והתחילה לבשל ולשווק את המזון לאיטה תוך התייעצות ועידוד של מען, פירסום בפייסבוק, ובאמצעות חברותיה בפורום הנשים של מען.
בחודש רמדאן שחל באמצע מגיפת הקורונה גדל מאוד הביקוש למזון המיוחד של אום אל-אמין, דבר שעודד אותה לפתח את הפרויקט, כאשר מען עוזר לה למצוא קונים נוספים.
לאחר בדיקה וחיפוש דקדקניים, החליטה עאידה לשכור מקום בג'ת ולפתוח מסעדה שבה תמכור את תבשיליה המיוחדים. הפתיחה ארעה ב- 5.12, ונכחו בה 100 מבקרים, שהתפזרו על מספר שעות על פי דרישות משרד הבריאות והפיקוח. היו שם נשים וגברים, מהמשפחה המורחבת, מפורום הנשים של מען, מאשת חייל ולקוחות, שכולם ללא יוצא מן הכלל תמכו בפרויקט ועודדו אותה להמשיך בו. כמו כן נכחו ראשי המועצות של באקה אל-גרביה וג'ת, שבטאו הערכה לאישיות החזקה וליזמות של עאידה.
עאידה מסכמת את הפרויקט כך: "אנחנו הנשים מטבענו אוהבות את החיים, ויש לנו סבלנות ויכולת לפתח את עצמנו ואת האישיות שלנו, אבל אנחנו זקוקות לתמיכה מורלית ולעידוד כדי להגיע למטרותינו. פגישות ההעצמה של מען הביאו אותי ליכולת לקבל החלטה לפתוח עסק פרטי באמצע מגיפת הקורונה שפגעה בהרבה מאוד עסקים פרטיים, כי למדתי שם שצריך ליצור הזדמנויות ולא לחכות שתבואנה מעצמן".
ראיינה ופא טיארה, מנהלת הפרויקט "נשים ועבודה" של מען במשולש.