לוחמים לשלום וארגון העובדים מען בפניה לשמונה ראשי ערים: דרשו מחברת "טל אל איסוף ומחזור" לעצור את זיהום הסביבה וניצול העובדים הפלסטינים

הודעה לעיתונות   28.6.2015

"לא יעלה על הדעת שמחזור לטובת שמירה על הסביבה ייעשה במחיר של זיהום סביבה אחרת"

מעיין  רחמים (לוחמים לשלום) ויותם פרנק (פעיל מען) בכניסה לבניין עיריית גבעתיים
מעיין רחמים (לוחמים לשלום) ויותם פרנק (פעיל מען) בכניסה לבניין עיריית גבעתיים

תנועת לוחמים לשלום וארגון העובדים מען פנו היום (ראשון, 28.6) לשמונה ראשי ערים בדרישה לבחון את ההתקשרות עם חברת "טל אל – איסוף ומחזור בע"מ" הפועלת באזור התעשייה ניצני שלום מעבר לקו הירוק, תוך פגיעה באיכות הסביבה וזכויות העובדים של הפלסטינים המועסקים בה.

הארגונים שלחו היום מכתב לראשי הערים ירושלים, גבעתיים, חולון, רמת גן, אשדוד, כפר סבא, נתניה ומ.א. עמק יזרעאל – שמונה רשויות מקומיות המשתמשות בשירותי טל אל לאיסוף מחזור הנייר של תושבי העיר. הפעילים אף הגיעו לעיריית גבעתיים, שהיא הרשות המקומית בעלת היקף המחזור הגבוה ביותר באמצעות חברת טל אל, על מנת להגיש את המכתב באופן אישי לרן קוניק, ראש העירייה ולוודא שהנושא יגיע לידיעתו באופן אישי.

אזור התעשייה ניצני שלום, בו ממוקמת חברת טל אל, נמצא מחוץ לשטח הריבוני של ישראל – סמוך לחומת ההפרדה ליד העיר טול כרם. "למרות שאזור התעשייה הזה הוקם כמודל לשיתוף פעולה אזורי, הוא הפך להיות אחד הסמלים הבולטים לניצול מחפיר של עובדים, לזיהום סביבה לא מבוקר ולהפרת זכויות אדם.", נאמר במכתב הארגונים. " מפעלים ומעסיקים רבים בניצני שלום מנצלים את מיקומו של אזור התעשיה מעבר לקו הירוק כדי לטעון שחוקי העבודה והסביבה של מדינת ישראל לא חלים עליהם. תושבי עמק חפר וטולכרם הסמוכים סובלים יחד מזיהום אוויר וזיהום מים. ביקור שלנו ושל עיתונאים שונים באזור העלה כי עבור עובדים רבים המקום מתנהל כמו מחנה עבודה בתנאי מאסר ולא כמו אזור תעשייה."

יתר על כן, "לאחרונה התלוננו עובדי טל-אל כי המפעל מחייב אותם לחתום על חוזה לפיו הם מוותרים על זכויותיהם מכוח חוקי העבודה הישראלים, וזאת כתנאי להמשיך בעבודה. במקום לאמץ את החלטת בג"ץ גבעת זאב משנת 2007 (שקבעה פה אחד כי יש להשוות תנאי עבודה של פלסטינים וישראלים העובדים שכם אל שכם) מתאמצים המפעלים באזור התעשייה ניצני שלום לטעון כי החלטה זו אינה חלה עליהם, ובינתיים, בשטח, מפעילה הנהלת המפעל לחץ על 80 מעובדיה לחתום על חוזה אישי לפיו הבסיס החוקי להעסקתם הוא החוק הירדני משנת 1965."

לפיכך, מבקשים הארגונים מהעיריות לדרוש ממפעל המחזור טל אל "שקיפות ועמידה בקריטריונים של דאגה לסביבה כתנאי להתקשרות עמו, וכך לאותת למפעל זה ולמעסיקים אחרים שיש דין בישראל."

 

עוד

עובדים ועובדות פלסטינים

בית-הדין לעבודה חייב את חברת מיה תעשיות מזון בע"מ בפיצוי על הטרדה מינית של עובדת פלסטינית שהועסקה במפעל במישור אדומים

ביום 6.10.2024 פורסם פסק-דינו של בית הדין האזורי לעבודה בירושלים (כב' השופטת רחל בר"ג-הירשברג) בתביעה של עובדת לשעבר של מפעל "מיה תעשיות מזון בע"מ" במישור אדומים.

המשך
עובדים ועובדות פלסטינים

חבלה בעשרות מכוניות של עובדים פלסטינים בכניסה לאזור התעשייה מישור אדומים

עשרות מכוניות של פלסטינים המועסקים באזור התעשייה מישור אדומים ספגו אתמול 8.10 חבלות קשות: העובדים, הנוהגים להחנות את רכביהם בצידי הכביש בסמוך למחסום הכניסה לאזור התעשייה, מצאו את רכביהם בסיום יום העבודה עם זכוכיות מנופצות, גלגלים מנוקבים וגגות הרוסים.

המשך
פרסומים

תובענה ייצוגית נגד שירותי בריאות כללית: מעסיקה עובדים ועובדות בהעסקה עקיפה בניגוד לחוק

ביום 15.9.2024 הוגשה תובענה ייצוגית נגד שירותי בריאות כללית בטענה שהיא מעסיקה עובדות ועובדים בתפקיד נוטלי דמים באמצעות מכרז לאספקת שירותים ובניגוד לחוק. על פי כתב התביעה מדובר בהתקשרות פיקטיבית ש"אומצה על ידי כללית על מנת לחמוק מהעסקתן הישירה של התובעות…", שעה שעל פי דין הן זכאיות להיות עובדות מן המניין של כללית, ולזכות להטבות מהן נהנים עובדי כללית.

המשך
Uncategorized

"לחם ושושנים" – גלריה חדשה בתל אביב שהיא מרחב לאמנות ופעילות חברתית

שוחרי אמנות ופעילים חברתיים ופוליטיים גדשו ביום חמישי 5.9 את אירוע הפתיחה של הגלריה החדשה של "לחם ושושנים" בקריית המלאכה בדרום תל-אביב. יחד עם אירוע ההשקה של הגלריה הוצגה על קירותיה התערוכה הראשונה שהיא מארחת – תערוכת הצילומים המרתקת של האמנית ענת וסרמן "רואה יורה" שאותה אצרה קרן זלץ.

המשך
אומנות - לחם ושושנים

דני בן שמחון: פתיחת גלריית לחם ושושנים היא קריאת תגר על הויתור על חיים משותפים

הגלריה הזו הוקמה בהמשך ישיר לגלריה שפעלה במשרדנו ברח' העלייה בחמש השנים אחרונות. הגלריה הוקמה על ידי מען – ארגון עובדים וסינדיאנת הגליל, אשר חרתו על דיגלן לפני כשלושים שנים, חתירה לחיים משותפים בין יהודים וערבים בישראל וכן מאבק למען שוויון הזדמנויות, צדק חברתי ונגד הכיבוש.

המשך
אומנות - לחם ושושנים

אסף אדיב – לפתוח גלריה לאמנות ופעילות חברתית בזמן מלחמה זה מעשה מהפכני

"לחם ושושנים" הוא יותר משם של גלריה או תערוכה. לחם ושושנים היא פרוגרמה לחיים של כבוד וסולידריות לכולם. זהו מושג שמשקף את החזון שלנו במען, שבמרכזו האפשרות של ישראלים ופלסטינים, ערבים ויהודים, נשים וגברים לכבד אחד את השני ולבנות יחד חברה, כלכלה ותרבות שייטיבו עם כולנו.

המשך

אנא כתבו את שמכם המלא, טלפון ותיאור קצר של נושא הפנייה, ונציג\ה של מען יחזרו אליכם בהקדם האפשרי.

رجاءً اكتبوا اسمكم الكامل، الهاتف، ووصف قصير حول موضوع توجهكم، ومندوب عن نقابة معًا سيعاود الاتصال بكم لاحقًا








כארגון שמחויב לזכויות עובדים ללא הבדלי דת, גזע, לאום, מגדר או מקצוע - דמוקרטיה היא נשמת אפינו.
מען מתנגד בחריפות לחוקי ההפיכה המשטרית שממשלתם הקיצונית של נתניהו, לוין, בן גביר וסמוטריץ' מנסה לכפות.

ללא דמוקרטיה אין זכויות עובדים,
כשם שארגון עובדים לא יכול להתקיים תחת דיקטטורה.

רק ניצחון המחנה הדמוקרטי יאפשר לפתח דיון בשאלה הפלסטינית, ולהגיע לפתרון אלטרנטיבי לכיבוש ולאפרטהייד, תוך הבטחת זכויות אדם ואזרח לכל, ישראלים ופלסטינים כאחד. כל עוד משטר האפרטהייד מתקיים, המחנה הדמוקרטי לא יצליח להביס את הפשיסטים הישראלים. לכן מען פועל לצרף את החברה הערבית והפלסטינית למחאה.

אנו מזמינים אותך:

לצעוד איתנו בהפגנות ולבנות אלטרנטיבה איגוד מקצועית, יהודית-ערבית דמוקרטית בישראל. הצטרפו היום לקבוצת הווטסאפ השקטה שלנו "צועדות/צועדים עם מען במחאה"

להצטרף למען ולאגד עובדים במקום העבודה שלך . קראו כאן איך מתאגדים במען.

לעקוב אחרי העבודה של מען ברשתות החברתיות