יפיע: מפגש מרגש בין עובדים, בני נוער וקרובי משפחה של הרוגים בתאונות בניין בהצגה "מעל ומתחת לפיגום"

 

משמאל: אמיר שוקרי יעקוב ומודי קבלאווי

"מעל ומתחת לפיגום" – הצגת תאטרון של שחקן וזמר \ נגן אחד הועלתה ביום שישי 7.7 במתנ"ס הכפר יפיע בחסות אגף קידום הנוער בכפר. את הארוע פתח מנהל היחידה לקידום הנוער מונד'ר ח'טיב שברך את ארגון העובדים מען היוזם של הפרוייקט ואת קרן מנוף שתורמת לביצועו. לאחר מכן הזמין לבמה את השחקנים והודיע שמייד בתום ההצגה יערך דיון בנושא תאונות העבודה.

משמאל: מונד'ר ח'טיב מנהל יחידת קידום הנוער ביפיע; נורה עלא אדין מדריכה בקידום הנוער ואחותו של עובד בניין שנהרג בתאונה; אסף אדיב – מנכ"ל ארגון העובדים מען

אמיר שוכרי יעקוב ומודי קבלאווי – השחקן והמלווה המוסיקלי של ההצגה – העלו את ההצגה בשעה שהקהל ישב מרותק והגיב במקומות הנדרשים בצחוק או במחיאות כפיים. מייד עם תום ההצגה החל דיון, תחילה הופנו שאלות  לשחקנים ולבמאי גיא אלחנן לגבי ההצגה והסיבה לכך שהיא הוגדרה מראש כהצגה לשחקן אחד. על כך השיב הבמאי אלחנן שיש כאן נסיון לספר סיפור של צעיר אחד ולייצר הזדהות איתו כמי שהוא קורבן של מערכת שלא מבינה אותו ולא מכינה אותו לחיים ולעבודה.

בהמשך קרא המנחה מונד'ר ח'טיב לקבלן הבניין עסאם כילאני ובקש ממנו להתייחס לנושא שעלה בדיון לגבי הקושי בפיקוח והטמעת הוראות הבטיחות בקרב עובדים צעירים . בתשובה אמר כילאני כי לדעתו הבעיה כאן כפולה – מחד הרשויות לא מסייעות בהכשרת עובדים ולמעשה העובדים הצעירים שמגיעים למקום העבודה נכנסים למקום מסוכן בלי שמישהו טרח להזהיר אותם או ליידע אותם במה מדובר. מאידך הצעירים עצמם נוהגים לבלות על שעות מאוחרות ומגיעים למקום העבודה כשהם עייפים ולא מרוכזים. הם עסוקים בטלפונים שלהם ולא אחת שיחת טלפון שמגיעה ברגע קריטי יכולה לגרום לחוסר ריכוז ולתאונה כאשר העובד נמצא במקום גבוה או כאשר הוא עובד עם מכשיר חשמלי.

עשרות פוסטרים של "מעל ומתחת לפיגום" נתלו בכפר יפיע

המהנדס נאשד בשאראת חלק על הדברים שהעלה עסאם כילאני. לטענתו הבעיה היא בניהול ובדרך בה מתייחסים באתרי הבנייה לעובדים הצעירים וחסרי הנסיון. הרבה פעמים אמר בשאראת העובד מתלבט אם לבצע עבודה שנראית לו מסוכנת ולא בטוחה אבל אז נכנסת התפיסה של צעירים ערבים כגיבורים וכ"סופרמנים" והתחושה שאם יסרב או ידרוש תנאים מסויימים יראה כ"חלש" או פחדן וכתוצאה מבצע הצעיר את העבודה למרות הסכנה בה ונחשף לתאונות.

נורה עלא א-דין סיפרה על אחיה חמאדה שנהרג בתאונת עבודה בשנת 2011 שעה שעבד אצל קבלן שסלל כבישים. חמאדה נקבר למותו בחפירה שלא היו בה קירות תומכים שמחוייבים לפי חוק ולמרות זאת עד היום – שש וחצי שנים אחרי התאונה הקטלנית – עדיין לא הסתיים המשפט ועדיין לא הורשע אף אחד בגרימת המוות שלו ברשלנות פושעת. הדברים הכואבים והמרגשים של נורה המחישו כיצד פועלת המערכת שמאפשרת לקבלנים ומנהלים שהיו אחראים למותו של עובד להמשיך בעבודתם גם שנים רבות אחרי המקרה ללא עונש וללא הגנה לעובדים אחרים. נורה הזכירה בדבריה את החשש שמאפיין עובדים שנפגעים בתאונה ובני משפחותיהם – בדרך כלל אמרה עלא אדין – המעסיק הישיר של העובדים הערבים הוא קרוב משפחה או מישהו מהשכונה וישנה תפיסה שאם נגיש תביעה או תלונה זה יפגע בפרנסתו ובסוף גם בפרנסה של אנשים קרובים אלינו – התוצאה היא שעובדים נמנעים מלהתלונן או להגיש תביעות וזה הרגל רע שצריך לשנותו.

לסיכום קרא מנכ"ל מען אסף אדיב לכל הנוכחים להתגייס לפרוייקט של קידום הבטיחות ומאבק בתאונות והציע לכל מי שמעונין להיות פעיל ומעורב במאבק זה להרשם בדף של מען ולהמשיך את המאבק הלאה.

 

 

עוד

עובדים ועובדות פלסטינים

מתאם הפעולות בשטחים מכשיל כניסת עובדים פלסטינים החיוניים לקטיף הזיתים

קטיף הזיתים בישראל מתבסס מזה שנים על 3,000 משפחות פלסטיניות מהגדה המערבית שמקבלות אישור לתקופה של חודשים ספורים להיכנס לעבודה בישראל. סה"כ מועסקים בתחום כ-10,000 עובדים שמוסקים במהלך עונת הקטיף מספטמבר ועד דצמבר כל שנה, עשרות אלפי טונות זיתים במטעים מהנגב עד הגליל העליון.

המשך
כלכלה ירוקה

מחזירות את הדבורים לטבע ויוצרות שינוי

17 נשים מעוררות השראה מאזור המשולש, ערביות ויהודיות, השתתפו בהזדמנות ייחודית ללמוד על גידול דבורים בדרך ביו-דינאמית במשרד מען בבאקה אל-גרביה. הפרוייקט הזה, שכלל 6 מפגשים אינטנסיביים החל בחודש מאי, הוא תוצאה של שיתוף הפעולה ארוך השנים בין סינדיאנת הגליל לבין מען – ארגון עובדים, וכחלק מפרוייקט "נשים ועבודה" שאותו מנהל מען במשולש מזה 19 שנים.

המשך
עובדים ועובדות פלסטינים

לעצור את הכניסה המסיבית במחשכים של מהגרי עבודה כדי למנוע ניצול קיצוני ופגיעה אנושה בעובדים הפלסטינים ובשוק העבודה בישראל

מען, קו לעובד וארגונים נוספים בעתירה לבג"ץ: לעצור את הכניסה המסיבית במחשכים של מהגרי עבודה כדי למנוע ניצול קיצוני ופגיעה אנושה בעובדים הפלסטינים ובשוק העבודה בישראל

המשך
כלכלה ירוקה

אחוות-נשים בראשות המלכה הדבורה ופועלותיה

הכל התחיל בשיחת טלפון. חבר משותף הציע שנדבר… ששני הפרויקטים הקהילתיים שלנו יכולים להועיל אחד לשני. וכך התחילה ידידות שממש שינתה את חיי. אביב וסרמן, מייסד "סורגות קהילה", המליץ לי בחום לדבר עם הנא תאופיק מאום אל פחם.

המשך

אנא כתבו את שמכם המלא, טלפון ותיאור קצר של נושא הפנייה, ונציג\ה של מען יחזרו אליכם בהקדם האפשרי.

رجاءً اكتبوا اسمكم الكامل، الهاتف، ووصف قصير حول موضوع توجهكم، ومندوب عن نقابة معًا سيعاود الاتصال بكم لاحقًا








כארגון שמחויב לזכויות עובדים ללא הבדלי דת, גזע, לאום, מגדר או מקצוע - דמוקרטיה היא נשמת אפינו.
מען מתנגד בחריפות לחוקי ההפיכה המשטרית שממשלתם הקיצונית של נתניהו, לוין, בן גביר וסמוטריץ' מנסה לכפות.

ללא דמוקרטיה אין זכויות עובדים,
כשם שארגון עובדים לא יכול להתקיים תחת דיקטטורה.

רק ניצחון המחנה הדמוקרטי יאפשר לפתח דיון בשאלה הפלסטינית, ולהגיע לפתרון אלטרנטיבי לכיבוש ולאפרטהייד, תוך הבטחת זכויות אדם ואזרח לכל, ישראלים ופלסטינים כאחד. כל עוד משטר האפרטהייד מתקיים, המחנה הדמוקרטי לא יצליח להביס את הפשיסטים הישראלים. לכן מען פועל לצרף את החברה הערבית והפלסטינית למחאה.

אנו מזמינים אותך:

לצעוד איתנו בהפגנות ולבנות אלטרנטיבה איגוד מקצועית, יהודית-ערבית דמוקרטית בישראל. הצטרפו היום לקבוצת הווטסאפ השקטה שלנו "צועדות/צועדים עם מען במחאה"

להצטרף למען ולאגד עובדים במקום העבודה שלך . קראו כאן איך מתאגדים במען.

לעקוב אחרי העבודה של מען ברשתות החברתיות