העובדים הפלסטינים במפעל "מיה" במישור אדומים פותחים בשביתה בדרישה להפסיק את הפגיעה בהתארגנות ולנהל מו"מ קיבוצי עם מען


כינוס עובדי מיה ומען ביום השביתה, 8.9.2019

ביה"ד לעבודה בירושלים קבע ביום 5.9.19 שעל הנהלת החברה לבטל פיטורים והשעיה של מנהיגי העובדים. השופט מתח ביקורת על הניסיון של ההנהלה  לכפות על העובדים ארגון עובדים אחר

מחר יום א' 8.9.19, ישבתו עובדי הייצור במפעל "מיה תעשיות מזון" במישור אדומים.  ארגון העובדים מען ועובדי "מיה תעשיות מזון" תובעים מהנהלת המפעל לעצור באופן מיידי את האיומים והפגיעה בעובדים המאורגנים ובוועד העובדים, ולפתוח במו"מ על הסכם קיבוצי עם ארגון העובדים מען.

מען מחזיק בידיו טפסי הצטרפות של 120 עובדים מתוך 220 עובדי החברה – הרבה מעבר לשליש הדרוש להוכחת יציגות. אלא שהנהלת המפעל עשתה הכל למנוע את ההכרה במען כולל הפרה ברורה של האיסור לפגוע או לפטר עובדים שמתאגדים. בתגובה פנה מען לבית הדין לעבודה וזה החליט ביום 5.9 להחזיר ביה"ד האזורי לעבודה בירושלים  5 עובדים שפוטרו או הושעו בימים האחרונים, ביניהם יוזמי ההתאגדות במען, והסתמך על אמירה מפורשת של מנהל המפעל באחד השימועים, לפיה הוא "רוצה לעשות כאן דמוקרטיה ולהביא ועד אחר" – אמירה שכלל לא הוכחשה על-ידי החברה.

השופט דניאל גולדברג מתח ביקורת נוקבת על התנהלות המפעל מאז הודיע לו מען  שהוא הארגון היציג,  שופט ביה"ד לעבודה בירושלים, דניאל גולדברג, וקבע שהחברה פעלה שלא כדין ועליה לחדול מכל לחץ או השפעה או ארגון אסיפות עובדים בכל הנוגע להתאגדות במען (ס"ק 58053-08-19).

העובדים ומען אינם מסתפקים בחזרת המפוטרים לעבודה ודורשים לשים קץ לניסיונות החוזרים של מנהלים בחברה לכפות עליהם חתימה על טפסי הצטרפות להסתדרות הלאומית בהבטחות ואיומים, וכך למעשה לכפות עליהם ייצוג של ארגון עובדים שהם אינם מכירים. העובדים בחרו בארגון העובדים מען, לאור ניסיונו המוצלח באיגוד עובדים פלסטינים במפעלים באזור מישור אדומים, והיותו ידוע כאיגוד שיעמוד בקפדנות על זכויותיהם.

השביתה ממחישה כי התאגדות העובדים במען היא התאגדות אותנטית שמשקפת את רצון העובדים הפלסטינים לשפר את מצבם, לאחר שבמשך יותר מעשרים שנה הם מועסקים במקום ללא תלושי שכר, ללא תנאים סוציאליים וללא תגמול חוקי על שעות נוספות, מחלה, חגים וחופשות. 

רקע עובדתי 

בתאריך 14.8 הודיע ארגון העובדים מען להנהלת מיה תעשיות כי הוא הפך לארגון יציג בחברה. בימים שלאחר מכן נקטה החברה במסכת של צעדים שכללו פיטורי עובדים והשעית מנהיגי ההתאגדות, עריכת כינוסים של עובדים על ידי מנהליהם הישירים ותביעה מהם לחתום על טפסים של ההסתדרות הלאומית. ב-28.8 פנה ארגון העובדים מען לביה"ד האזורי לעבודה בירושלים, בבקשה להוצאת צו מניעה נגד ההתנכלות, ההשעיה, והפיטורים של עובדים, ובתביעה להכיר בו כארגון העובדים היציג. כאמור, ביום 5.9 הורה ביה"ד על ביטול הפיטורים וההשעיות.  

יש לציין כי ביום 2.9. הודיעה ההסתדרות הלאומית כי היא הארגון היציג במפעל, וכבר למחרת הודיעה הנהלת החברה שבכוונתה לפתוח במו"מ עם ההסתדרות הלאומית, ובכך אישרה באופן ברור את טענות מען להעדפת החברה את ההסתדרות הלאומית. 

עשרות מבין העובדים הפלסטינים במפעל מיה תעשיות שהצטרפו בימים האחרונים לארגון, הודיעו למען כי הם אולצו על ידי מנהליהם לחתום על טפסים של ההסתדרות הלאומית, וביקשו לציין בטופס ההצטרפות למען כי הם מבטלים את חברותם הכפויה בהסתדרות הלאומית. הם וחבריהם שיזמו את ההתאגדות ישבתו מחר כדי להדגיש את דבקותם בארגון מען שפעיל באזור מישור אדומים מזה יותר מעשור. העובדים סומכים על מען שייצג אותם נאמנה ויפעל יחד איתם להשיג את זכויותיהם, ומבקשים לממש את זכותם זאת להתאגד בארגון לבחירתם. 

עוד

פרויקט מזרח ירושלים

נשים מובילות שינוי בירושלים המזרחית

למרות מצעד הדגלים האלים שהתרחש בירושלים, למרות האווירה המפלגת של שנאה ומלחמה, כתב "הארץ" ניר חסון מספר לכולם את מה שגם אנחנו ב"מען ארגון עובדים" – רואים בעבודת השטח שלנו: ירושלים המזרחית ואיתה ירושלים בכלל עוברות מהפכה שקטה – נשים מובילות שינוי. זהו סיפור אופטימי של העצמה נשית ושותפות פלסטינית ישראלית.

המשך
התארגנות עובדים

סכסוך עבודה בפקולטה למשפטים!

הקלינאים והקלינאיות של הפקולטה למשפטים באוניברסיטת ת"א התאגדו במען בחודש אפריל. בתאריך 1.4.25 שלח יואב גל טמיר, ממען הודעה לנשיא האוניברסיטה מר גד פרנק בו הודיע על התאגדות הקלינאים במען ודרש לפתוח במו"מ. יותר מחודש וחצי מאוחר יותר לא זכתה הודעה זו לתגובה. הנהלת האוניברסיטה פשוט מתעלמת מקיומם של עובדים שמועסקים על ידה ומבקשים לשאת ולתת על שכרם ותנאי עבודתם.

המשך
ענף הסיעוד

עובד ביה"ח הגריאטרי "עמל ומעבר" במעלה אדומים תובע פיצוי על אי תשלום שעות נוספות והפרשות לפנסיה

השבוע הוגשה התביעה הראשונה בסדרה מתוכננת של תביעות של עובדי בית החולים הגריאטרי השיקומי הוד עמל במעלה אדומים. את התביעה הגיש העובד ה.ג. המועסק בבית החולים כבר שבע שנים.

המשך
ענף הסיעוד

הישג חשוב למען ארגון עובדים ולעובדי אקים ירושלים

בית הדין לעבודה בירושלים המליץ הבוקר לעמותת אקים ירושלים לחזור אל שולחן המו"מ עם ארגון מען במטרה להגיע לחתימה על הסכם קיבוצי. הדיון התקיים אחרי שאקים ירושלים הודיעו באמצע מרץ באופן חד צדדי על הפסקת המו"מ.

המשך
ענף הסיעוד

עמותת אקים ירושלים פוצצה את המו"מ עם 'מען-ארגון עובדים' ומסרבת להסכם קיבוצי

מחר יום ד', 7.5 יקיים בית הדין האזורי לעבודה בירושלים, דיון בבקשת צד שהגיש מען נגד עמותת אקים ירושלים, וזאת בדרישה שהעמותה תחזור לשולחן המו"מ הקיבוצי. עוד דורש מען בבקשה שהעמותה תחדל באופן מיידי מהפעלת נוהל פסול בכל הנוגע להעסקת עובדים בשעות הלילה.

המשך
פרויקט מזרח ירושלים

כל עובד זכאי להפרשות לפנסיה – אל תוותרו על הזכות הזו

עווני הגיע ליום קבלת קהל במשרד מען בירושלים וביקש שנבדוק אם הוא אכן מקבל את כל זכויותיו. כאשר הצוות של מען בחן את התלושים שלו התברר שבמשך למעלה משש שנות עבודתו, המעסיק לא הפריש ולו שקל אחד לקרן פנסיה.

המשך

אנא כתבו את שמכם המלא, טלפון ותיאור קצר של נושא הפנייה, ונציג\ה של מען יחזרו אליכם בהקדם האפשרי.

رجاءً اكتبوا اسمكم الكامل، الهاتف، ووصف قصير حول موضوع توجهكم، ومندوب عن نقابة معًا سيعاود الاتصال بكم لاحقًا








כארגון שמחויב לזכויות עובדים ללא הבדלי דת, גזע, לאום, מגדר או מקצוע - דמוקרטיה היא נשמת אפינו.
מען מתנגד בחריפות לחוקי ההפיכה המשטרית שממשלתם הקיצונית של נתניהו, לוין, בן גביר וסמוטריץ' מנסה לכפות.

ללא דמוקרטיה אין זכויות עובדים,
כשם שארגון עובדים לא יכול להתקיים תחת דיקטטורה.

רק ניצחון המחנה הדמוקרטי יאפשר לפתח דיון בשאלה הפלסטינית, ולהגיע לפתרון אלטרנטיבי לכיבוש ולאפרטהייד, תוך הבטחת זכויות אדם ואזרח לכל, ישראלים ופלסטינים כאחד. כל עוד משטר האפרטהייד מתקיים, המחנה הדמוקרטי לא יצליח להביס את הפשיסטים הישראלים. לכן מען פועל לצרף את החברה הערבית והפלסטינית למחאה.

אנו מזמינים אותך:

לצעוד איתנו בהפגנות ולבנות אלטרנטיבה איגוד מקצועית, יהודית-ערבית דמוקרטית בישראל. הצטרפו היום לקבוצת הווטסאפ השקטה שלנו "צועדות/צועדים עם מען במחאה"

להצטרף למען ולאגד עובדים במקום העבודה שלך . קראו כאן איך מתאגדים במען.

לעקוב אחרי העבודה של מען ברשתות החברתיות