המטפלת הסיעודית רבאב כבהא – נפתחו לי חיים חדשים

רבאב כבהא סיימה את קורס המטפלות הגריאטריות בהלל יפה ב- 1 לאוקטובר 2017, והיום היא מטפלת סיעודית בבית אבות "עד 120". רצינו לדעת מה דעתה על השינוי שהיא עברה ואם היא מרוצה ממנו. היא ילידת כפר קרע בת 36, היום מתגוררת עם בעלה, שעובד במפעל, בברטעה, אם ל-4 בנות בגילאי 10-14. היא סיימה 12 כיתות לימוד, ובגרות חלקית, ורצתה להמשיך ללימודים גבוהים אבל המצב הכלכלי לא אפשר זאת.

 

רבאב כבהא סיימה את קורס המטפלות הגריאטריות בהלל יפה ב- 1 לאוקטובר 2017, והיום היא מטפלת סיעודית בבית אבות "עד 120". רצינו לדעת מה דעתה על השינוי שהיא עברה ואם היא מרוצה ממנו. היא ילידת כפר קרע בת 36, היום מתגוררת עם בעלה, שעובד במפעל, בברטעה, אם ל-4 בנות בגילאי 10-14. היא סיימה 12 כיתות לימוד, ובגרות חלקית, ורצתה להמשיך ללימודים גבוהים אבל המצב הכלכלי לא אפשר זאת.

רבאב היא אשת חייל. היא מנהלת את בית הקשיש בברטעה המוחזק על ידי המועצה המקומית בחצי משרה. מדובר במועדון יום שמקבל 75 נשים וגברים כל יום עד 2 אחה"צ; היא מתנדבת פעם בחודש בכבאות, ביחידת ההצלה במקרה של  רעידת אדמה; היא עברה קורס מחנכת לגיל הרך, ויש לה תעודה של עובדת מעון יום; היא גם עשתה קורס מציל חיים של מד"א בנצרת לפני שנתיים (144 שעות) והפכה לחובשת מוסמכת לטיולים. בידע הזה היא משתמשת בעיקר ללוות טיולים בבית הספר שבו לומדות בנותיה ובמרכז לקשיש, ומגיעה לקורס רענון אחת לשנתיים.

"לא כל כך מקובל בכפר שלנו להתנדב", היא אומרת. המשפחה שלה לא התלהבה מכל הפעילות הזאת, אבל היא התעקשה ובעלה תמך בה לאורך כל הדרך. לטענתה, דווקא בברטעה יש המון נשים שמתנדבות למד"א, אולי משום שהקורסים בחינם, והם פותחים לנשים אופק. המועצה ומחלקת הרווחה במיוחד מעודדות נשים לצאת מהבית ולהתקדם, והמועצה משלמת את הקורס. "הבעיה היא למצוא עבודה אח"כ", היא אומרת בחיוך, וממשיכה. "יש הבדל גדול בין האמהות שלנו לבין הילדות שלנו". "האמא שלי היתה מוגבלת לבית, תמיד דאגה מה יהיה, והמצב הכספי היה קשה. כשהאשה סגורה בבית היא רק דואגת ונכנסת ללחץ. אנחנו דור אחר. לשבת בבית ולהיות ענייה זה לא נותן לי כלום. אם אני לא אעזור לעצמי אף אחד לא יעזור לי", היא מסכמת.

בקיץ שעבר היא ראתה הודעה באינטרנט על קורס המטפלות, נרשמה ועשתה אותו. למה? כי היא אוהבת לעבוד עם קשישים. "עשיתי את הקורס" היא אומרת, "אבל בהתנסות נבהלתי והחלטתי שזה לא בשבילי. זו אחריות ענקית לגעת בגוף של אנשים אחרים, במיוחד בגברים, זה הפחיד אותי מאוד. אבל ופא טיארה התקשרה ושכנעה אותי לנסות לשבוע לעבוד, ואז להחליט אם להמשיך או לא. היא אמרה לי שאם לא אתקבל לעבודה עכשיו, לעולם לא אתקבל. היא באה אתי לראיון העבודה, דברה עלי עם האחראית, הציעה לי להתקשר אליה אם יש בעיה, וזה עזר. התחלתי לעבוד בנובמבר 2017, ונשארתי".

בעבודה לימדו את רבאב שיטות עבודה חדשות. האחראית עודדה אותה ועזרה לה לארגן את המשמרות כך שלא יפריעו לה להמשיך להחזיק בחצי המשרה בבית הקשיש בכפר. רבאב עובדת היום עם גברים ונשים, למרות שתמיד יותר נוח לה לעבוד עם נשים. "העבודה מלחיצה" היא אומרת. "במשמרת שלי אני צריכה לשים לב שלא יצאו פצעי לחץ, זאת האחריות שלי." מצד שני היא טוענת שהיא מרגישה כאילו היא עובדת בבבית מלון. "נותנים לזקנים יחס טוב, עושים להם תספורות, פדיקור, יש להם בגדים יפים, הם מקפידים לשים בושם, הם ממש מפונקים, וזה טוב מאוד, ככה זה צריך להיות".

מהמשכורת שלא מתעלה מעל לשכר המינימום, גם למי שעברו הכשרה, היא מאוכזבת. היא חושבת שטיפול בקשישים הוא לא בסדר העדיפויות של המדינה, וזה חבל. המצב גורם לבעיה נוספת, אין מספיק גברים לעבודת לילה משום שהם לא יכולים לפרנס משפחה עם שכר מינימום. זה אומר שאין מי שיעזור בעבודות שדורשות כח פיזי, וזה קשה. "אנחנו נותנות את כל הלב לעבודה, אין לנו זמן לשבת, ואנחנו מתרוצצות כל הזמן. אני חושבת שהעבודה שלי דומה לכבאות, כי אני עוזרת לאנשים במצוקה, לקשישים. כשאני מטפלת בהם אני מרגישה שזה כמו להעניק טיפול לאבא ולאמא שלי, ולאפשר לזקנים לחיות כמו מלכים כל עוד אפשר".

למרות שהמשכורת נמוכה, היא עוזרת מאוד. רבאב משתכרת כ- 4,500 שקל לחודש כולל משמרות ערב, על משרה חלקית, ואינה מתלוננת. הבנות באו לבקר אותה בעבודה ואהבו את זה מאוד, ובעלה מעודד אותה להמשיך. "המטופלים הם יהודים ממוצא מזרח אירופי, הם אוהבים אותי, ואני נותנת להם יחס מכל הלב, רוקדת אתם במסיבות וכיף לי אתם. אני מעודדת את הבנות שלי ללמוד, לעבוד בכל מקצוע אפשרי, כל דבר עדיף על ישיבה בבית. זה מאפשר לי לפנק את עצמי ואת הבנות, וכשיגיע הזמן אוכל לעזור להן ללמוד. נפתחו לי חיים חדשים".

ראיינה מיכל שורץ

עוד

פרויקט מזרח ירושלים

כל עובד זכאי להפרשות לפנסיה – אל תוותרו על הזכות הזו

עווני הגיע ליום קבלת קהל במשרד מען בירושלים וביקש שנבדוק אם הוא אכן מקבל את כל זכויותיו. כאשר הצוות של מען בחן את התלושים שלו התברר שבמשך למעלה משש שנות עבודתו, המעסיק לא הפריש ולו שקל אחד לקרן פנסיה.

המשך
עובדים ועובדות פלסטינים

מניעת הכניסה של עובדים פלסטינים מעכב פרוייקטים בחודשים ארוכים וגרם לאבדן הכנסות לענף הבניין בהיקף של 131 מליארד ש"ח

התאחדות בוני הארץ שמייצגת את קבלני הבניין הגדולים פנתה לאחרונה לרה"מ נתניהו בדרישה לפעול לפתרון המצוקה הקשה בענף הבניין. לפי הסטטיסטיקה שצורפה למכתב, מורגש עיכוב בסיום פרוייקטים ומסירת דירות באתרי הבנין בממוצע בשמונה חודשים.

המשך
פרויקט מזרח ירושלים

תקופת ניסיון בעבודה ללא שכר? אין דבר כזה!

ריהאם, בת 21, סיימה לימודים והתקבלה לעבודה במעון ילדים לגיל הרך. כשבועיים אחרי שהתחילה לעבוד, המנהלת אמרה לה שאין לה מספיק ניסיון ולכן היא לא יכולה להמשיך, ובעצם פיטרה אותה.

המשך
מורים, גננות, עובדי עמותות

הסכם קיבוצי של מען קובע סולם שכר ומשפר את שכרן של סייעות במעון לגיל הרך של עמותת יד ביד

בעקבות הסכם קיבוצי עליו חתם 'מען – ארגון עובדים' לאחרונה בעמותת יד ביד, יעלה שכרן של סייעות מתחילות במעון לגיל הרך בחיפה ל-38 ש"ח בשעה, עם עלייה בשכר מדי שנה. אחרי ותק של 4 שנים יגיע שכרן ל-40 ש"ח לשעה ותיפתח לכל סייעת קרן השתלמות.

המשך

אנא כתבו את שמכם המלא, טלפון ותיאור קצר של נושא הפנייה, ונציג\ה של מען יחזרו אליכם בהקדם האפשרי.

رجاءً اكتبوا اسمكم الكامل، الهاتف، ووصف قصير حول موضوع توجهكم، ومندوب عن نقابة معًا سيعاود الاتصال بكم لاحقًا








כארגון שמחויב לזכויות עובדים ללא הבדלי דת, גזע, לאום, מגדר או מקצוע - דמוקרטיה היא נשמת אפינו.
מען מתנגד בחריפות לחוקי ההפיכה המשטרית שממשלתם הקיצונית של נתניהו, לוין, בן גביר וסמוטריץ' מנסה לכפות.

ללא דמוקרטיה אין זכויות עובדים,
כשם שארגון עובדים לא יכול להתקיים תחת דיקטטורה.

רק ניצחון המחנה הדמוקרטי יאפשר לפתח דיון בשאלה הפלסטינית, ולהגיע לפתרון אלטרנטיבי לכיבוש ולאפרטהייד, תוך הבטחת זכויות אדם ואזרח לכל, ישראלים ופלסטינים כאחד. כל עוד משטר האפרטהייד מתקיים, המחנה הדמוקרטי לא יצליח להביס את הפשיסטים הישראלים. לכן מען פועל לצרף את החברה הערבית והפלסטינית למחאה.

אנו מזמינים אותך:

לצעוד איתנו בהפגנות ולבנות אלטרנטיבה איגוד מקצועית, יהודית-ערבית דמוקרטית בישראל. הצטרפו היום לקבוצת הווטסאפ השקטה שלנו "צועדות/צועדים עם מען במחאה"

להצטרף למען ולאגד עובדים במקום העבודה שלך . קראו כאן איך מתאגדים במען.

לעקוב אחרי העבודה של מען ברשתות החברתיות