החלטה תקדימית של נשיא ביה"ד האזורי לעבודה בירושלים מוסך צרפתי במישור אדומים חייב להחזיר לעבודה את יו"ר הוועד הפלסטיני, חאתם אבו זיאדה לאלתר

"הפיטורים היו מבוססים על עלילת שווא"

חאתם אבו זיאדה, יו"ר ועד העובדים של מוסך צרפתי
חאתם אבו זיאדה, יו"ר ועד העובדים של מוסך צרפתי

בהחלטה תקדימית רבת משמעות למצבם של עובדים פלסטינים מה-17.2, קבע  נשיא בית הדין האזורי לעבודה בירושלים, השופט אייל אברהמי, כי פיטוריו של יו"ר ועד העובדים במוסך צרפתי, חאתם אבו זיאדה, היו בניגוד לדין, והתבססו על עלילת שווא שתפרה לו הנהלת המוסך. בית הדין קבע כי על המוסך להחזיר את אבו זיאדה לעבודתו לאלתר, וכן קבע דיון בתוך 12 יום כדי לבחון את שאלת הפיצוי הכספי ליו"ר הוועד בגין התקופה הארוכה בה לא הועסק, וכדי לבחון את דרישת ארגון העובדים מען לפיצויים בגין פגיעה במזיד בחופש ההתאגדות – עבירה שבצידה פיצוי לדוגמה בגובה מקסימלי של 200 אלף ש"ח.

השופט מותח ביקורת נוקבת על המעסיק, שהחליף מספר פעמים את נימוקי הפיטורים בניסיון להסוות את הסיבה האמיתית והיא תפקידו המרכזי של ראש ועד העובדים בהתארגנות, כאשר "גם לאחר פיטוריו היה ונשאר חאתם אבו זיאדה אבן הראשה בפעילות ארגון העובדים במוסך" (סעיף 14 בהחלטה).

בית הדין אף קבע שהמעסיק ניסה "להשחיר את דמותו של חאתם ולשלול את הלגיטימיות שלו" בעיני בית הדין (סעיף 13), בין היתר כאשר האשים אותו בעלמא בהנפת דגלי פלסטין בתוך שטח המוסך והשתתפות בהפגנות פוליטיות.

גם בנוגע לארגון העובדים מען "זרק" המוסך שלל טענות לחלל האוויר שלא נועדו אלא להציגו באור שלילי. טענות אלה, בהן טענות בדבר הלגיטימיות של הארגון, נדחו על ידי בית הדין בהיותן שלא ממין העניין, כדבריו. כפי שקבע בית הדין – טיעונים אלה מקורם בסירובו של המוסך "להשלים עם "רוע הגזירה" בעניין יציגות ארגון העובדים במוסך" (סעיף 15).

חאתם אבו זיאדה, מנהיג העובדים הפלסטינים, שיזם את הקמת ועד העובדים במוסך צרפתי בשנת 2013, פוטר בקיץ 2014 לאחר 17 שנות עבודה במוסך. לאחר פניית ארגון העובדים מען לבית הדין, הגדילה הנהלת המוסך והגישה נגדו תלונה למשטרה בטענת שווא לפיה גרם במזיד לחבלה ברכב צבאי שהיה בטיפולו. התיק נסגר על ידי המשטרה לאחר פניה של ארגון העובדים מען לבג"ץ בנובמבר 2014, ובית הדין בהחלטתו מגדיר אותה כעלילת שווא. "לא די בהבל פה, להכתים עובד מסור שעבד למעלה מ-17 שעה במוסך" נאמר שם על הקלות הבלתי נסבלת שבה מעסיק ישראלי יכול להעליל עלילה בטחונית נגד עובד פלסטיני.

על ההחלטה אמר אבו זיאדה: "מאוד הופתעתי. במשך שנה וחצי ציפיתי שבית המשפט יקח החלטה צודקת, ואני מברך על ההחלטה מאוד. בית המשפט תיקן עוול גדול שנגרם לי, ואני מקווה שההחלטה תמנע עוולות דומות לעובדים נוספים. אני מודה לכל מי שעמד אתי ובראשם העובדים, ארגון העובדים מען ועורכי הדין."

אסף אדיב, מנכל מען הגיב להחלטה: "ביה"ד נתן רוח גבית לזכות של עובדים פלסטינים בהתנחלויות להתאגד ולהגן על זכויותיהם. לאחר שהמוסך יחזיר את אבו זיאדה לעבודה, ניתן יהיה לפתוח דף חדש ביחסים עם הנהלת מוסך צרפתי, ולחדש איתה את המו"מ על הסכם קיבוצי שיבטיח לעובדים ביטחון תעסוקתי, דירוג של ותק ודירוג מקצועי וכן פיצוי על חובות עבר."

עוד

פרויקט מזרח ירושלים

תקופת ניסיון בעבודה ללא שכר? אין דבר כזה!

ריהאם, בת 21, סיימה לימודים והתקבלה לעבודה במעון ילדים לגיל הרך. כשבועיים אחרי שהתחילה לעבוד, המנהלת אמרה לה שאין לה מספיק ניסיון ולכן היא לא יכולה להמשיך, ובעצם פיטרה אותה.

המשך
מורים, גננות, עובדי עמותות

הסכם קיבוצי של מען קובע סולם שכר ומשפר את שכרן של סייעות במעון לגיל הרך של עמותת יד ביד

בעקבות הסכם קיבוצי עליו חתם 'מען – ארגון עובדים' לאחרונה בעמותת יד ביד, יעלה שכרן של סייעות מתחילות במעון לגיל הרך בחיפה ל-38 ש"ח בשעה, עם עלייה בשכר מדי שנה. אחרי ותק של 4 שנים יגיע שכרן ל-40 ש"ח לשעה ותיפתח לכל סייעת קרן השתלמות.

המשך
התארגנות עובדים

'מען – ארגון עובדים' חתם על הסכם קיבוצי שלישי בעמותת יד ביד ("הדו-לשוני")

ההסכם משפר את שכרם ותנאי עבודתם של כ- 250 עובדות ועובדים המועסקים ב-6 מרכזים חינוכיים וכן במטה העמותה ובהן עובדות חינוך – מהפעוטון ועד לתיכון, עובדות מנהלה (ניקיון, אבות בית, מזכירות ועוד), עובדות המטה ועוד.

המשך
פרויקט מזרח ירושלים

המקרה של הדאיה: עזבה את עבודתה מסיבות בריאותיות – קיבלה את כל זכויותיה כמפוטרת

הדאיה, בת 58 ממזרח ירושלים היא המפרנסת היחידה של משפחתה, וששת ילדיה תלויים בה. היא לא רצתה לעזוב את עבודתה, אך בגלל מצבה הבריאותי לא יכלה להמשיך לעבוד. בעזרת מען היא קיבלה את מלוא פיצויי הפיטורים שמגיעים למי שמתפטרת בשל מצב רפואי, והבטיחה את זכאותה לדמי אבטלה כבר מהיום הראשון.

המשך
פרויקט מזרח ירושלים

עובדת פלסטינית-ירושלמית העיזה ועמדה על שלה והצליחה לבטל האשמת שווא בגניבה ופיטורים שרירותיים

שוק העבודה במזרח ירושלים משתנה: נשים מתחילות להבין שהן לא חייבות להיות רק נשים שמרצות את כולם וכי יש להן זכויות והן יכולות להרים את קולן. אתן לא לבד! הקשבנה לסיפור של עולא, שיחד עם 'מען' הצליחה לעמוד מול כוונת מעסיקה לפטרה אחרי שהואשמה על ידי המנהלת הישירה שלה בגניבה:

המשך
עובדים ועובדות פלסטינים

במקום מעצרים ראוותניים צריך להחזיר עובדים פלסטינים לאתרי הבנייה

הסכם הפסקת האש בין ישראל לחיזבאללה שנכנס לתוקף ביום ד' 27.11, מסמן את סופה של המלחמה. אם אכן הוא יחזיק מעמד תתחיל תקופה של שיקום שמשמעותה גידול דרמטי בצורך בעובדים לענף הבניין. בינתיים, עשרות אלפי עובדים פלסטינים מחכים לרגע בו תחליט הממשלה להתיר את חזרתם לאתרי הבניין בישראל. אלפי קבלני בניין משוועים גם הם לכוח אדם מיומן ומדווחים שהעובדים הזרים שהגיעו אליהם מעטים מדי ולא מקצועיים ברמה מספקת.

המשך

אנא כתבו את שמכם המלא, טלפון ותיאור קצר של נושא הפנייה, ונציג\ה של מען יחזרו אליכם בהקדם האפשרי.

رجاءً اكتبوا اسمكم الكامل، الهاتف، ووصف قصير حول موضوع توجهكم، ومندوب عن نقابة معًا سيعاود الاتصال بكم لاحقًا








כארגון שמחויב לזכויות עובדים ללא הבדלי דת, גזע, לאום, מגדר או מקצוע - דמוקרטיה היא נשמת אפינו.
מען מתנגד בחריפות לחוקי ההפיכה המשטרית שממשלתם הקיצונית של נתניהו, לוין, בן גביר וסמוטריץ' מנסה לכפות.

ללא דמוקרטיה אין זכויות עובדים,
כשם שארגון עובדים לא יכול להתקיים תחת דיקטטורה.

רק ניצחון המחנה הדמוקרטי יאפשר לפתח דיון בשאלה הפלסטינית, ולהגיע לפתרון אלטרנטיבי לכיבוש ולאפרטהייד, תוך הבטחת זכויות אדם ואזרח לכל, ישראלים ופלסטינים כאחד. כל עוד משטר האפרטהייד מתקיים, המחנה הדמוקרטי לא יצליח להביס את הפשיסטים הישראלים. לכן מען פועל לצרף את החברה הערבית והפלסטינית למחאה.

אנו מזמינים אותך:

לצעוד איתנו בהפגנות ולבנות אלטרנטיבה איגוד מקצועית, יהודית-ערבית דמוקרטית בישראל. הצטרפו היום לקבוצת הווטסאפ השקטה שלנו "צועדות/צועדים עם מען במחאה"

להצטרף למען ולאגד עובדים במקום העבודה שלך . קראו כאן איך מתאגדים במען.

לעקוב אחרי העבודה של מען ברשתות החברתיות