עובדי מתחם ביאליק ארחו אירוע ייחודי באחד במאי בתל אביב
כיכר ביאליק בליבה של תל אביב לא ראתה אירוע כזה מימיה. אסיפת העם שכינסו עובדי מתחם ביאליק, המאוגדים בארגון העובדים מען, עם אורחיהם הרבים, לרגל יום הפועלים הבינלאומי האחד במאי, היתה בעלת אופי מיוחד. בזה אחר זה עלו הדוברים – ביניהם היה ייצוג מגוון ביותר של נציגי קבוצות עובדים שהתארגנו השנה, ארגוני עובדים, נציגי ציבור ואמנים – וכל אחד ואחת מהם תרמו בדרכם ליצירת פסיפס של סולידריות פועלית חוצה גבולות ומגזרים.
גם המנחה, ינון ינאי, חבר ועד עובדי מתחם ביאליק, וגם דוברים נוספים מבין עובדי המקום נתנו את הטון של הערב בקריאה לסולידריות של עובדים שאינה יודעת גבולות, ובתביעה הברורה שלא לתת לאחוז האחד של הטייקונים לחיות על חשבון כולנו. מהבמה יצאה אמירה נחרצת נגד שיטות העסקה נצלניות ופוגעניות שדוחקות יותר ויותר עובדים יהודים וערבים למציאות של חוסר בטחון.
מאידך ובאותה עת הדגישה הבמה את הנחישות של המארגנים לא להתעלם ממציאות של אפליה לאומית וכיבוש ולתת ביטוי נאות ורציני לקבוצות של עובדים ערבים שמאוגדים במסגרת מען. נציג ועד עובדי מוסך צרפתי, חאתם אבו זיאדה, שהגיע יחד עם חבריו מהגדה המערבית הכבושה לאחר שארגון העובדים מען הצליח להסדיר להם אישורי כניסה לאירוע, סיפר בדבריו על מאבק עובדי המוסך להשיג תנאי עבודה הוגנים בהנהגת מען. גם וופא טיארה, שדיברה בשם עובדות החקלאות הערביות ריגשה את הקהל בהזדהות שלה ושל חברותיה עם מאבק העובדים בבית ביאליק. (ראו נאום וופא טיארה בידיעה נפרדת).
נציגי הציבור החברים במועצת העיר תל אביב הן ממרצ (מיקי גיצין וגבי לסקי) והן מעיר לכולנו (שלי דביר) בטאו בדבריהם ובנוכחותם באירוע את האהדה הציבורית הגדולה לה זוכה מאבק עובדי מתחם ביאליק שתובעים להכיר בהם כעובדי עירייה ולהפסיק את השערורייה של העסקתם הפיקטיבית כקבלנים עצמאיים.
ניר נאדר – רכז סניף ארגון העובדים מען בתל אביב המלווה את מאבקם של עובדי מתחם ביאליק מזה מספר חודשים נתן את הטון של האסיפה כאשר קרא למאבק חברתי חריף מול עיריית תל אביב הקפיטליסטית שמנוהלת לטובת מיעוט קטן. נאדר הדגיש את הראייה הרחבה של מען ששואבת אופטימיות מרוחות השינוי ושאיפה לחופש ודמוקרטיה בעולם הערבי, והעלה על נס את מאבקם של עובדי מתחם ביאליק המראים בנחישותם להשיג זכויותיהם ובסולידריות שלהם, את עוצמת האנרגיות החברתיות הקיימות לקידום שינוי שורשי בחברה.
בין האמנים שהופיעו
הבמאים דורון צברי ויהושע סובול, הזמרים חמי רודנר, יהלי סובול, איה כורם וגבי ברלין, המשוררים נועה בנתור, חגית גרוסמן ונועם פרטום, טל ניצן ודניאל באומגרטן..
נציגי התארגנויות עובדים – רותי אמנו (עובדי מתחם ביאליק), תמי פרבר (מאבק העו"ס), וופא טיארה (עובדות חקלאות ערביות במען), חאתם אבו זיאדה (ועד עובדי מוסך צרפתי), אורית זולוטוב גורי (ועד מורי המוסיקה בראש העין) יאסר אבו ערישה (ועד עובדי לאומי קארד), גיא כהן (מאבק מתרגמי הכתוביות).
נציגי ציבור – ניר נאדר (ארגון העובדים מען), מיקי גיצין וגבי לסקי (חברי מועצת העיר תל אביב מטעם מרצ) ושלי דביר (חברת מועצת העיר ברשימת עיר לכולנו באופוזיציה).