שורה מרשימה של מוסיקאים צפויים לעלות על הבמה של כנס "מוסיקה עובדת \ رنين المعاول" שמארגן ארגון העובדים מען לרגל האחד במאי ושיערך בבית היוצר בשבת 30.4. חלקם – אלו שמלמדים במרכז המוסיקה בראש העין – יעשו זאת כמנהיגי עובדים שיציינו שם את השגתו של הסכם קיבוצי תקדימי למורי המוסיקה. במקום יהיו גם נציגי התאגדויות נהגי משאיות, מורי מכללות לאמנות, עובדי מוסכים ובניין, ועובדות חקלאות – בארוע שכולו קריאה להתאגדות וסולידריות בין עובדים.
אלפי מורים למוסיקה מלמדים במרכזים עירוניים וקהילתיים ברחבי הארץ בשכר נמוך, ללא קידום, לעתים ללא זכויות סוציאליות וללא תשלום על תקופת החופשות. מורי ראש העין היו לפני ההסכם במצב טוב לעומת מקומות אחרים. היה להם תלוש שכר ותשלום לפנסיה, אבל לא היה להם סולם שכר והם לא קבלו תשלום עבור חודשי הקיץ. ברוב מרכזי המוסיקה והמתנ"סים מועסקים מורי מוסיקה כ"קבלנים בחשבוניות" או כפרילנסרים. למעשה מדובר בעובדי קבלן המועסקים בשכר עלוב וללא בטחון תעסוקתי. רובם מתרוצצים בין מספר מקומות עבודה בתקווה להשיג עוד כמה שעורים ולפרנס את משפחתם. כל זאת בחצר האחורית של המעסיק הציבורי – עיריות ובתי ספר שאמורים לתת לילדים ולנער חינוך חינם.
נגד מציאות זו ניהלו מורי ראש העין מאבק במשך שנתיים וחצי. בסבלנות אין קץ, אבל בלי להרפות לרגע הצלחנו יחד עם המורים להסדיר את תנאי העבודה במרכז המוסיקה. בדרך נאלצנו לעבור ארבע הכרזות על סכסוך עבודה, שביתה אחת, קונצרט מחאה מול העיריה, התדיינות בבית הדין לעבודה ומאבק ציבורי שגייס את ההורים והתלמידים למוסיקה.
ההסכם שחתמנו עליו העלה את המשכורות של כלל המורים בממוצע ב-15%, סדיר שכר למורים בחודש אוגוסט ויוצר רצף תעסוקתי, מתגמל על וותק, תארים אקדמאים וניהול הרכבים ותזמורות. ההסכם יושם החל ממרץ 2016 ושילם רטרואקטיבית מינואר 2015. שכרם של מורים וותיקים עלה ביותר מ -20%, ומגיע עד לתוספת של 2000 ₪ בחודש.
על ההשג אמרה החלילנית אורית גורי זולוטוב, חברת ועד המורים במרכז המוסיקה: "אני ממש מאושרת להמשיך לעסוק במוסיקה ללא התחושה המעיקה שאין תמורה הולמת לעבודתי, וללא העננה של סכסוכי עבודה ושביתות. אני גאה בהשג שלנו ושל ארגון העובדים מען, ומאוד מקווה שכל מורי המוסיקה בארץ יקחו את התקדים הזה צעד אחד קדימה, ויתאגדו".
החינוך למוסיקה הוא מרכיב מרכזי וחיוני של התהליך החינוכי בעולם המודרני. אסור להשלים עם המצב הבלתי נסבל שמורים למוסיקה, בעלי כשרון ותארים אקדמאיים, מלמדים את ילדינו בתנאי עבודה שמשדרים להם שאין כל הערכה לתרומתם.
קבוצת המורים של ראש העין, שהפכו את עירם למרכז מוסיקה בינלאומי, עשו את הצעד הראשון במסע הארוך לקראת העסקה הוגנת של מורי המוסיקה בישראל.