מוסדות המדינה, ובראשם המוסד לביטוח לאומי, שרות התעסוקה, משרד הפנים ועיריית ירושלים, מתגייסים למרר את חייהם של תושבי ירושלים הפלסטינים
המטרה לדחוק אותם לשכונות מעבר לגדר, בהן מחנה הפליטים שועפט וכפר עקב, שם מתהווה אסון הומניטרי
כך נדחקת ירושלים למעגל של אלימות מקצינה והולכת.
מדיניות ישראל בירושלים המזרחית מכוונת למטרה ברורה ומוצהרת – צמצום האוכלוסיה הפלסטינית בעיר, והגברת הריבונות הישראלית בירושלים המזרחית, כדי לסכל מבעוד מועד כל אפשרות להסדר שיוכל להביא שלום לירושלים.
ארגון העובדים מען, הפועל גם למצות את זכויותיהם של תושבי ירושלים המזרחית מול המוסד לביטוח לאומי ושרות התעסוקה, נתקל יומיום בביטוייה המעשיים של מדיניות זו. מוסדות אלו מקיימים נהלים נפרדים ומפלים כנגד האוכלוסיה הפלסטינית, נהלים אשר בפועל מכשילים תביעות לקצבאות קיום של האוכלוסיה הפלסטינית. התוצאה העגומה היא הגירה מוגברת בלית ברירה לשכונות מעבר לגדר שאין בהן כל תשתיות, והחרפת העוני. (ראה בהרחבה את הדו"ח המצורף של מען: ירושלים המזרחית- אסון הומניטרי (PDF))
תחולת העוני בירושלים המזרחית עומדת על 77% מהאוכלוסיה. 41,000 משפחות (238,800 איש) נמצאות הרחק מתחת לקו העוני, אך רק 3,000 משפחות נהנות מקצבאות קיום. העוני החריף וסירובה העיקש של עיריית ירושלים לאשר תוכניות בנייה לתושבים הפלסטינים, מחוללים משבר דיור חריף, האונס את התושבים לעקור לשכונות שישראל הפקירה מחוץ לגדר ההפרדה, שם הם סובלים מהעדר תשתיות, העדר עבודה, ומצב המוביל בהכרח לפיצוץ.
המדיניות הברוטאלית של ישראל כלפי הפלסטינים בירושלים המזרחית מחריפה את האלימות, ואתמול אף גבתה מחיר כבד – חייה של תינוקת תמימה.
ארגון העובדים מען מתריע, כי המשך מדיניות זו, המסכלת הסדר שלום ביד אחת, וממררת את חיי הפלסטינים ביד השנייה, מובילה את כולנו, יהודים וערבים, לאסון.
מען מציע לארגן סיור בשכונות העוני בעבר לגדר ופגישות עם תושבים נפגעי מדיניות זו.
לפרטים נוספים: מיכל שורץ, דוברת מען, 050-4330067