במקום לייבא עובדים זרים, תכשירו את הנשים הערביות

בניגוד גמור למתבקש במצב של אבטלת שיא, מיהרה המועצה הלאומית לכלכלה במשרד ראש הממשלה לקדם בחודש שעבר הצעה להתיר כניסה של 4,000 עובדים מחו"ל לבתי אבות.

פורסם בדה מרקר בתאריך 9.7.20.

בניגוד גמור למתבקש במצב של אבטלת שיא, מיהרה המועצה הלאומית לכלכלה במשרד ראש הממשלה לקדם בחודש שעבר הצעה להתיר כניסה של 4,000 עובדים מחו"ל לבתי אבות.

משבר הקורונה חשף את חומרת מצבם של הקשישים בישראל. בתי האבות מזהירים שלא יעמדו בגל השני, והם דורשים תוספת מיידית של כוח אדם. זוהי דרישה מחוייבת המציאות, אבל נשאלת השאלה, מי יגיע לעבוד בהם. העובדה שאבטלת הקורונה פגעה קשות בנשים ערביות, שכ–80 אלף מהן נפלטו משוק העבודה, מציעה כאן פתרון מתבקש ומעשי.

ראש הטופס

תחתית הטופס

ואולם בניגוד גמור למתבקש במצב של אבטלת שיא, מיהרה המועצה הלאומית לכלכלה במשרד ראש הממשלה לקדם בחודש שעבר הצעה להתיר כניסה של 4,000 עובדים מחו"ל לבתי אבות (מירב ארלוזורוב .(TheMarker, 26.6 זוהי איננה הפעם הראשונה שהנושא נידון. במארס 2017 קיימה הכנסת דיון בהצעה להתיר העסקה של עובדים זרים בבתי אבות, בטענה שעובדים ישראלים אינם מוכנים לעבוד בהם. נציגת ארגון העובדים "מען", שמנהל פרויקט של השמת נשים ערביות חסרות מקצוע, התנגדה להצעה, וטענה ששיפור תנאי העבודה והשכר, ומתן הכשרה מתאימה, ימשכו אלפי נשים ערביות לעבוד בענף.

בעקבות אותו דיון פתח מען בשיתוף עם אגף הגריאטריה במשרד הבריאות פיילוט יחודי, שהכשיר נשים ערביות מאזור המשולש כסייעות לטיפול בקשישים. במהלך הפרויקט נערכו שלושה קורסים בבית הספר האקדמי לסיעוד בבית החולים הלל יפה. הוא הכשיר 79 מטפלות גריאטריות שרבות מהן נקלטו בעבודה, ו–30 מהן עדיין עובדות בענף אחרי שלוש שנים, למרות התחלופה הגדולה בו. עד היום, מען ממשיך לקבל פניות מנשים שמעוניינות בהכשרה ובעבודה.

ואולם משרד הבריאות לא מצא לנכון להמשיך את הפיילוט, והוא הופסק ב–2018 לאחר שלושה קורסים. לו היה המשרד ממשיך בפיילוט, הוא יכול היה להבטיח אלפי מטפלות מיומנות שהיו פותרות את משבר כוח האדם בבתי האבות, וגם להגדיל את השתתפותן של נשים ערביות בשוק העבודה. הסיבה להפסקת הפיילוט פשוטה — התקציבים הנדרשים לא היו בסדר העדיפויות.

במהלך הפרויקט תיקצב משרד הבריאות את ההכשרה, ובקורס הראשון הוא מימן למשתתפות נסיעות לקורס. אך בקורסים הבאים ההסעות כבר לא מומנו, המשתתפות נאלצו לנסוע על חשבונן ולא תמיד הצליחו להגיע. היעדר תחבורה מסודרת מהיישובים הערביים לערי השפלה היא מכשול בנושא התעסוקה של נשים ערביות בפריפריה, במיוחד במשמרות הערב והלילה, מה שדורש השקעה בתשתיות. בנוסף, משרד הבריאות לא מצא תקציב לממן את הליווי התעסוקתי של מען: פרסום וגיוס נשים מתאימות לקורס, ליווי וסיוע בעת הקורס ולאחר מכן בחיפוש עבודה וסיוע בקליטתן בבתי אבות בסביבה.

סימן לשינוי כיוון חיובי ניתן לפני כחודש, כאשר הממשלה אישרה "מפת דרכים לענף המטפלים הישראלים בקשישים סיעודיים" בהובלת אגף ממשל וחברה במשרד ראש הממשלה, ביוזמת אגף הגריאטריה במשרד הבריאות ובהשתתפות הביטוח הלאומי. נקבע שנוכח המחסור במטפלות, התחלופה הגבוהה, התגמול הזעום, והיעדר אופק קידום — נדרשים צעדים לשיפור ההכשרות בענף, ויצירת מסלולי קידום.

הניסיון שרכש מען בפרויקט מצביע על פוטנציאל לפתור הן את משבר הטיפול בקשישים והן את חרפת העוני של נשים ערביות, באמצעות השקעות נכונות. הוא תואם את מפת הדרכים, ששמה דגש על הרחבת ההשקעה בהון האנושי. גישה זו מנוגדת לחלוטין להצעת המועצה הלאומית לכלכלה להתיר העסקה של מטפלות זרות בנסיון לחסוך בהוצאות. זאת, אף שהביטוח הלאומי יצטרך לספק לערביות שאינן עובדות קצבאות קיום במשך כל חייהן.

הברירה כאן חדה — שירות לבעלי הון וחברות כוח אדם על חשבון קשישים, או יצירת מסלול שיאפשר גם לטפח קשישים וגם לשלב נשים ערביות בשוק העבודה ולהוציאן מהעוני.

עוד

עובדים ועובדות פלסטינים

במקום מעצרים ראוותניים צריך להחזיר עובדים פלסטינים לאתרי הבנייה

הסכם הפסקת האש בין ישראל לחיזבאללה שנכנס לתוקף ביום ד' 27.11, מסמן את סופה של המלחמה. אם אכן הוא יחזיק מעמד תתחיל תקופה של שיקום שמשמעותה גידול דרמטי בצורך בעובדים לענף הבניין. בינתיים, עשרות אלפי עובדים פלסטינים מחכים לרגע בו תחליט הממשלה להתיר את חזרתם לאתרי הבניין בישראל. אלפי קבלני בניין משוועים גם הם לכוח אדם מיומן ומדווחים שהעובדים הזרים שהגיעו אליהם מעטים מדי ולא מקצועיים ברמה מספקת.

המשך
פרויקט מזרח ירושלים

העובדת לא ויתרה. התמודדה עם מנהל מטריד ונשארה בעבודה!

האם הרגשתם פעם שמנהל שלכם במקום העבודה מתייחס אליכם כאל אשפה שיש לפנות מהדרך? אינתיסאר חוותה את המצב הזה. המנהל הישיר שלה הטריד אותה. לאחר מכן הוא פעל לסלק אותה מהדרך ולגרום לה לעזוב. אלא שהיא לא הסכימה ל”התפנות” כל כך בקלות. בעזרת הפעילות הנחושה של משרד מען בירושלים היא אזרה אומץ והצליחה לשמור על מקום העבודה. לקח חשוב לכל עובד ובעיקר לנשים עובדות.

המשך
עובדים ועובדות פלסטינים

בית-הדין לעבודה חייב את חברת מיה תעשיות מזון בע"מ בפיצוי על הטרדה מינית של עובדת פלסטינית שהועסקה במפעל במישור אדומים

ביום 6.10.2024 פורסם פסק-דינו של בית הדין האזורי לעבודה בירושלים (כב' השופטת רחל בר"ג-הירשברג) בתביעה של עובדת לשעבר של מפעל "מיה תעשיות מזון בע"מ" במישור אדומים.

המשך
עובדים ועובדות פלסטינים

חבלה בעשרות מכוניות של עובדים פלסטינים בכניסה לאזור התעשייה מישור אדומים

עשרות מכוניות של פלסטינים המועסקים באזור התעשייה מישור אדומים ספגו אתמול 8.10 חבלות קשות: העובדים, הנוהגים להחנות את רכביהם בצידי הכביש בסמוך למחסום הכניסה לאזור התעשייה, מצאו את רכביהם בסיום יום העבודה עם זכוכיות מנופצות, גלגלים מנוקבים וגגות הרוסים.

המשך
פרסומים

תובענה ייצוגית נגד שירותי בריאות כללית: מעסיקה עובדים ועובדות בהעסקה עקיפה בניגוד לחוק

ביום 15.9.2024 הוגשה תובענה ייצוגית נגד שירותי בריאות כללית בטענה שהיא מעסיקה עובדות ועובדים בתפקיד נוטלי דמים באמצעות מכרז לאספקת שירותים ובניגוד לחוק. על פי כתב התביעה מדובר בהתקשרות פיקטיבית ש"אומצה על ידי כללית על מנת לחמוק מהעסקתן הישירה של התובעות…", שעה שעל פי דין הן זכאיות להיות עובדות מן המניין של כללית, ולזכות להטבות מהן נהנים עובדי כללית.

המשך
Uncategorized

"לחם ושושנים" – גלריה חדשה בתל אביב שהיא מרחב לאמנות ופעילות חברתית

שוחרי אמנות ופעילים חברתיים ופוליטיים גדשו ביום חמישי 5.9 את אירוע הפתיחה של הגלריה החדשה של "לחם ושושנים" בקריית המלאכה בדרום תל-אביב. יחד עם אירוע ההשקה של הגלריה הוצגה על קירותיה התערוכה הראשונה שהיא מארחת – תערוכת הצילומים המרתקת של האמנית ענת וסרמן "רואה יורה" שאותה אצרה קרן זלץ.

המשך

אנא כתבו את שמכם המלא, טלפון ותיאור קצר של נושא הפנייה, ונציג\ה של מען יחזרו אליכם בהקדם האפשרי.

رجاءً اكتبوا اسمكم الكامل، الهاتف، ووصف قصير حول موضوع توجهكم، ومندوب عن نقابة معًا سيعاود الاتصال بكم لاحقًا








כארגון שמחויב לזכויות עובדים ללא הבדלי דת, גזע, לאום, מגדר או מקצוע - דמוקרטיה היא נשמת אפינו.
מען מתנגד בחריפות לחוקי ההפיכה המשטרית שממשלתם הקיצונית של נתניהו, לוין, בן גביר וסמוטריץ' מנסה לכפות.

ללא דמוקרטיה אין זכויות עובדים,
כשם שארגון עובדים לא יכול להתקיים תחת דיקטטורה.

רק ניצחון המחנה הדמוקרטי יאפשר לפתח דיון בשאלה הפלסטינית, ולהגיע לפתרון אלטרנטיבי לכיבוש ולאפרטהייד, תוך הבטחת זכויות אדם ואזרח לכל, ישראלים ופלסטינים כאחד. כל עוד משטר האפרטהייד מתקיים, המחנה הדמוקרטי לא יצליח להביס את הפשיסטים הישראלים. לכן מען פועל לצרף את החברה הערבית והפלסטינית למחאה.

אנו מזמינים אותך:

לצעוד איתנו בהפגנות ולבנות אלטרנטיבה איגוד מקצועית, יהודית-ערבית דמוקרטית בישראל. הצטרפו היום לקבוצת הווטסאפ השקטה שלנו "צועדות/צועדים עם מען במחאה"

להצטרף למען ולאגד עובדים במקום העבודה שלך . קראו כאן איך מתאגדים במען.

לעקוב אחרי העבודה של מען ברשתות החברתיות