בוגרות קורס ההידרופוניקה במשולש התחילו למכור את תוצרתן

לאחר כשנה של גידול ירקות בשיטה ההידרופונית על קירות בתים וגדרות, חמש בוגרות של קורס ההידרופוניקה מבאקה אלגרביה ומברטעה התחילו למכור חסות טריות, טעימות, ללא שום ריסוס וכימיקלים, לבעל מסעדה מברטעה. היה זה הישג ראשון לאחר כשנה של התנסות, כצעד ראשון לקראת הפיכה מצרכניות של ירקות מאכל למגדלות נלהבות, שיוצרות מקור הכנסה חדש לבית.

נג'מה כבהה, אשת חינוך ומנהלת גן ילדים לחינוך מיוחד בברטעה משתתפת בפרויקט ומפעילה מערכת הידרופונית בגן הילדים. את התוצרת שהיא וילדי הגן מגדלים במערכת היא מוכרת ל Crispy b&c, מסעדה מקומית בברטעה. "תוך כדי ההתנסות בגידול ירקות בשיטה ההידרופונית נחשפו ילדי הגן לתהליך הגידול של הירק מהזרע ועד לצלחת. זוהי הזדמנות ללמידה משמעותית שמפתחת את הוויסות החושי, הרגשי והתחושתי של התלמידים. היום התקדמנו בפרויקט לשלב השיווק של התוצר מהמערכת, לאחר שהשתמשנו בירקות בגן ולקחנו אותם הביתה למשפחה."

 בעל המסעדה, בקר כבהה, רוכש את התוצרת באותו מחיר שהוא רכש מהספק הקודם שלו. "אנחנו תומכים בכל פרויקט שתומך בקידום מעמד האישה וכל תמיכה שקשור בקידום החברה, היהודית והערבית. אנחנו תורמים לגם לעמותות שעוזרות לחולי סרטן, ולאחרונה תרמנו למחלקת הקורונה בבית החולים. אם אני יכול לעזור לפרויקט על ידי רכישה של חסה למסעדה אני עושה זאת בשמחה."

המגדלות הן בוגרות פרויקט ההידרופוניקה של מען – ארגון עובדים וסינדיאנת הגליל לסחר הוגן. במהלך הפרויקט למדו הנשים את עקרונות הגידול ההידרופוני, בנו מערכות בביתן והתנסו בגידול מגוון ירקות בעונות השנה השונות וכיצד להתמודד עם מזיקים. אופן הגידול ההידרופוני מאפשר לא רק לגדל מזון נקי וזול יותר, הוא גם מייתר את השימוש בשטחי אדמה גדולים ובכוח אדם רב, וחוסך הרבה מים. הוא מאפשר לנשים להפוך מצרכניות ליצרניות מזון, לספק לעצמן ולמשפחותיהן מזון נקי ואיכותי, ולמכור את תוצרתן.

המגדלות נעזרו באפליקציה שפותחה במיוחד על ידי חברת Hydroponic Network עבור הפרויקט. האפליקציה סיפקה למגדלות מכשיר למדידה ומעקב אחר איכות וטמפרטורת המים ובריאות הגידולים וסיפקה ליווי מקצועי לאורך כל שלב הגידול. שיתוף הפעולה מאפשר לנשים להתנסות ולהתמקצע בטכנולוגיה חדשנית בתחום החקלאות האורבנית בעוד המיזם יכול לבדוק את היעילות של הפלטפורמה החדשה בשימוש על ידי קהילה.

המגדלות נחשפו ליתרונות שיטת הגידול הזו, שהיא מהירה וזולה יותר לעומת החקלאות המסורתית, כאשר התוצרת יותר טרייה, טעימה ובריאה. הן גם הפכו לשגרירות של חשיבות השמירה על הטבע והסביבה, אוויר נקי, קיימות כלכלית, ובנוסף למשבר האקלים. זאת בנוסף לפיתוח וקידום הכלכלה המקומית בישובים הערבים, ומתאים מאוד לנשים.

ליצירת קשר והצטרפות לפרוייקט ליחצו כאן

עוד

פרויקט מזרח ירושלים

המקרה של הדאיה: עזבה את עבודתה מסיבות בריאותיות – קיבלה את כל זכויותיה כמפוטרת

הדאיה, בת 58 ממזרח ירושלים היא המפרנסת היחידה של משפחתה, וששת ילדיה תלויים בה. היא לא רצתה לעזוב את עבודתה, אך בגלל מצבה הבריאותי לא יכלה להמשיך לעבוד. בעזרת מען היא קיבלה את מלוא פיצויי הפיטורים שמגיעים למי שמתפטרת בשל מצב רפואי, והבטיחה את זכאותה לדמי אבטלה כבר מהיום הראשון.

המשך
פרויקט מזרח ירושלים

עובדת פלסטינית-ירושלמית העיזה ועמדה על שלה והצליחה לבטל האשמת שווא בגניבה ופיטורים שרירותיים

שוק העבודה במזרח ירושלים משתנה: נשים מתחילות להבין שהן לא חייבות להיות רק נשים שמרצות את כולם וכי יש להן זכויות והן יכולות להרים את קולן. אתן לא לבד! הקשבנה לסיפור של עולא, שיחד עם 'מען' הצליחה לעמוד מול כוונת מעסיקה לפטרה אחרי שהואשמה על ידי המנהלת הישירה שלה בגניבה:

המשך
עובדים ועובדות פלסטינים

במקום מעצרים ראוותניים צריך להחזיר עובדים פלסטינים לאתרי הבנייה

הסכם הפסקת האש בין ישראל לחיזבאללה שנכנס לתוקף ביום ד' 27.11, מסמן את סופה של המלחמה. אם אכן הוא יחזיק מעמד תתחיל תקופה של שיקום שמשמעותה גידול דרמטי בצורך בעובדים לענף הבניין. בינתיים, עשרות אלפי עובדים פלסטינים מחכים לרגע בו תחליט הממשלה להתיר את חזרתם לאתרי הבניין בישראל. אלפי קבלני בניין משוועים גם הם לכוח אדם מיומן ומדווחים שהעובדים הזרים שהגיעו אליהם מעטים מדי ולא מקצועיים ברמה מספקת.

המשך
פרויקט מזרח ירושלים

העובדת לא ויתרה. התמודדה עם מנהל מטריד ונשארה בעבודה!

האם הרגשתם פעם שמנהל שלכם במקום העבודה מתייחס אליכם כאל אשפה שיש לפנות מהדרך? אינתיסאר חוותה את המצב הזה. המנהל הישיר שלה הטריד אותה. לאחר מכן הוא פעל לסלק אותה מהדרך ולגרום לה לעזוב. אלא שהיא לא הסכימה ל”התפנות” כל כך בקלות. בעזרת הפעילות הנחושה של משרד מען בירושלים היא אזרה אומץ והצליחה לשמור על מקום העבודה. לקח חשוב לכל עובד ובעיקר לנשים עובדות.

המשך
עובדים ועובדות פלסטינים

בית-הדין לעבודה חייב את חברת מיה תעשיות מזון בע"מ בפיצוי על הטרדה מינית של עובדת פלסטינית שהועסקה במפעל במישור אדומים

ביום 6.10.2024 פורסם פסק-דינו של בית הדין האזורי לעבודה בירושלים (כב' השופטת רחל בר"ג-הירשברג) בתביעה של עובדת לשעבר של מפעל "מיה תעשיות מזון בע"מ" במישור אדומים.

המשך
עובדים ועובדות פלסטינים

חבלה בעשרות מכוניות של עובדים פלסטינים בכניסה לאזור התעשייה מישור אדומים

עשרות מכוניות של פלסטינים המועסקים באזור התעשייה מישור אדומים ספגו אתמול 8.10 חבלות קשות: העובדים, הנוהגים להחנות את רכביהם בצידי הכביש בסמוך למחסום הכניסה לאזור התעשייה, מצאו את רכביהם בסיום יום העבודה עם זכוכיות מנופצות, גלגלים מנוקבים וגגות הרוסים.

המשך

אנא כתבו את שמכם המלא, טלפון ותיאור קצר של נושא הפנייה, ונציג\ה של מען יחזרו אליכם בהקדם האפשרי.

رجاءً اكتبوا اسمكم الكامل، الهاتف، ووصف قصير حول موضوع توجهكم، ومندوب عن نقابة معًا سيعاود الاتصال بكم لاحقًا








כארגון שמחויב לזכויות עובדים ללא הבדלי דת, גזע, לאום, מגדר או מקצוע - דמוקרטיה היא נשמת אפינו.
מען מתנגד בחריפות לחוקי ההפיכה המשטרית שממשלתם הקיצונית של נתניהו, לוין, בן גביר וסמוטריץ' מנסה לכפות.

ללא דמוקרטיה אין זכויות עובדים,
כשם שארגון עובדים לא יכול להתקיים תחת דיקטטורה.

רק ניצחון המחנה הדמוקרטי יאפשר לפתח דיון בשאלה הפלסטינית, ולהגיע לפתרון אלטרנטיבי לכיבוש ולאפרטהייד, תוך הבטחת זכויות אדם ואזרח לכל, ישראלים ופלסטינים כאחד. כל עוד משטר האפרטהייד מתקיים, המחנה הדמוקרטי לא יצליח להביס את הפשיסטים הישראלים. לכן מען פועל לצרף את החברה הערבית והפלסטינית למחאה.

אנו מזמינים אותך:

לצעוד איתנו בהפגנות ולבנות אלטרנטיבה איגוד מקצועית, יהודית-ערבית דמוקרטית בישראל. הצטרפו היום לקבוצת הווטסאפ השקטה שלנו "צועדות/צועדים עם מען במחאה"

להצטרף למען ולאגד עובדים במקום העבודה שלך . קראו כאן איך מתאגדים במען.

לעקוב אחרי העבודה של מען ברשתות החברתיות